13.12.13

ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ - 1

Σταμάτης Γονίδης: «Η Εκκλησία κακώς είναι αντίθετη στο να συμβιώνουν οι ομοφυλόφιλοι. Όμως εγώ είμαι κάθετος σε ένα ζήτημα, αυτό της υιοθεσίας. Έτσι διαιωνίζεις την ομοφυλοφιλία, όταν ένα παιδί το μεγαλώνεις μαζί με έναν ακόμη άνδρα».

Ελένη Φουρέιρα:  «Λατρεύω τους gay και βλέπω υπέροχη την κίνηση με το σύμφωνο συμβίωσης. Σε λίγες μέρες θα μπούμε στο 2014 και το πώς ευχαριστιέται ο καθένας είναι καθαρά δικό του θέμα. Γιατί δηλαδή να μην μπορεί να επισφραγίσει ένας άνθρωπος αυτό που νιώθει στην καρδιά και στην ψυχή του. Έπρεπε από καιρό να έχει συμβεί αυτό. Και δεν σας κρύβω ότι σε λίγο καιρό θα παντρέψω η ίδια ένα gay ζευγάρι φίλων μου...».

Στέλιος Ρόκκος:  «Φαντάσου πόσο ωραία σχέση είναι αυτή να έρθει άνετα το παιδί σου να σου μιλήσει για ένα τέτοιο πρόβλημα και να το λύσεις ή να προσπαθήσεις τελοσπάντων. Όχι ότι θα ήμουν χαρούμενος αν ο γιος μου είναι γκέι, γιατί δεν θα μου άρεσε, πες ότι είναι κάποια κομπλεξικά που έχω μέσα μου. Θα χαιρόμουν να έβρισκε το θάρρος να έρθει να μου μιλήσει, γι'αυτό θα χαιρόμουν».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1. Γονίδης: Είναι αντίθετος στην υιοθεσία γιατί "διαιωνίζεται η ομοφυλοφιλία, όταν ένα παιδί το μεγαλώνεις μαζί με έναν ακόμη άνδρα": Πρέπει να μάθει ο καλός καλλιτέχνης ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι κολλητική σαν το συνάχι. Το τι σεξουαλική προσανατολισμό θα αποκτήσει το παιδί, θα εξαρτηθεί από άλλα πράγματα. Πειράματα έχουν δείξει ότι αγόρια που προσπάθησαν οι γονείς να τα μεγαλώσουν ως κορίτσια (γιατί ήθελαν κορίτσι και δεν τους βγήκε...) δεν έγιναν ομοφυλόφιλα. Επίσης, θα πρέπει να σκεφτεί ο κ. Γονίδης πώς διαιωνίστηκε η ομοφυλοφιλία, αφού τόσα παιδιά μέχρι τώρα δεν μεγάλωναν με δύο άντρες μαζί. Λίγο διάβασμα θα τους γλύτωνε από αναπαραγωγή στερεοτύπων.
2. Ρόκκος: Κι εγώ δεν θα ήμουν χαρούμενος, αν ο γιος μου ήταν gay, αλλά μόνο για έναν λόγο: γιατί θα ήταν αναγκασμένος να μεγαλώσει σε ένα κόσμο προκαταληψης και άγνοιας του μέσου ανθρώπου για το θέμα, παρά τις διαβεβαιώσεις της λογικής και της επιστήμης.