26.8.13

ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΚΟ ΙΕΡΕΑ


Οι Ισλανδοί γύρισαν την πλάτη στον ομοφοβικό ιερέα
Έκλεισαν εισιτήρια και άφησαν κενό φεστιβάλ στην Ισλανδία όπου θα μιλούσε ιερέας κατά των ομοφυλοφίλων
news247.gr, 26/8/2013
Ενοχλημένοι από την παρουσία του ομοφοβικού Αμερικανού ιερέα Franklin Graham στο φεστιβάλ Ελπίδας στο Ρέικιαβικ, οι Ισλανδοί αποφάσισαν να του δώσουν το δικό τους "μήνυμα".
Από τη στιγμή που έγιναν διαθέσιμες οι προσκλήσεις στις 7 Αυγούστου, πολίτες μέσω των κοινωνικών δικτύων άρχισαν να διοργανώνουν τη δική τους καμπάνια για μαζική "απουσία", με την ελπίδα ότι θα μεταφέρει το μήνυμά του σε μία άδεια αρένα.
Ένας από τους ακτιβιστές ισχυρίστηκε πως είχε κλείσει 500 δωρεάν εισιτήρια για το φεστιβάλ στην προσπάθειά του να πέσει το κήρυγμα του ιερέα στο κενό.
Αργότερα έγινε γνωστό ότι η επίσκοπος της Ισλανδίας Rt Rev Agnes M Sigurðardóttir είχε ζητήσει συγγνώμη από την ομοφυλοφιλική κοινότητα για τη συμμετοχή της Εκκλησίας στο φεστιβάλ λόγω της παρουσίας του Franklin Graham.
Τα εισιτήρια για το φεστιβάλ είχαν εξαντληθεί, με τον διευθυντή να δηλώνει στους δημοσιογράφους πως δεν επρόκειτο για μία καμπάνια κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων αλλά για ένα κάλεσμα στον ευαγγελισμό.
H Anna Pala Sverrisdóttir, πρόεδρος ισλανδικής οργάνωσης υπέρ των ομοφυλοφίλων, ανέφερε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ruv.is πως ήταν αγανακτισμένη από τη συμμετοχή της Λουθηρανικής Εκκλησίας εξαιτίας της συμμετοχής του Franklin Graham που αντιτίθεται στον γάμο των ομοφυλοφίλων.
Η επίσκοπος δήλωσε ότι επανεξέταζε το αν θα κηρύξει στο φεστιβάλ, τονίζοντας ωστόσο ότι θα είναι μια ευκαιρία να εκφραστεί και η αντίθετη άποψη σε εξισορρόπηση των θέσεων του Franklin Graham.
Ανέφερε ακόμα ότι η εκκλησία της Ισλανδίας έχει απομακρύνει τις ηθικές και θεολογικές της αντιρρήσεις ενάντια στην ομοφυλοφιλία το 2010 και υποστηρίζει ένθερμα τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.
Να σημειωθεί πως από δημοσκόπηση του 2011, προέκυψε πως το 60% του πληθυσμού αναφέρει πως η θρησκεία δεν είχε ιδιαίτερη σημασία στην καθημερινή τους ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: