22.8.13

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ "ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ" ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ RT ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Αμερικανός δημοσιογράφος "τινάζει στον αέρα" το δελτίο του RT για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων
news247.gr, 22/8/2013
Το φυσάνε και δεν κρυώνει στο RT από την αντίδραση του Αμερικανού δημοσιογράφου James Kirchick από την αντίδραση που είχε όταν βγήκε στον "αέρα".
Ο δημοσιογράφος θεωρητικά θα μιλούσε για την υπόθεση του Bradley Manning ωστόσο μίλησε για τους anti-gay νόμους της Ρωσικής κυβέρνησης.
Ο δημοσιογράφος φορώντας τιράντες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, σημαίας των ομοφυλοφίλων, επιτέθηκε στο RT τονίζοντας ότι χρηματοδοτείται από τη Ρωσική Κυβέρνηση η οποία με πρόσφατη νομοθεσία απαγόρευσε την " προπαγάνδα υπέρ των μη "παραδοσιακών" σεξουαλικών σχέσεων".
Ο δημοσιογράφος είπε μεταξύ άλλων: " Είκοσι τέσσερις  ώρες την ημέρα ψεύδεστε εναντίον της Αμερικής εγώ πρόκειται να πω την αλήθεια σε δύο λεπτά".
Ο νόμος αυτός, από τους πιο σκληρούς που εφαρμόζονται σε "αναπτυγμένη" χώρα, τίθεται σε ισχύ μόλις επτά μήνες πριν από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στην πόλη Sochi.
Μεταξύ άλλων, ο νόμος περιλαμβάνει μια διάταξη που επιτρέπει στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να κρατά μέχρι και δέκα τέσσερις ημέρες οποιοδήποτε ξένο επισκέπτη εκδηλώνει  gay συμπεριφορά. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ο ξένος απελαύνεται από τη χώρα. Η διάταξη του νόμου απευθύνεται στην ουσία σε κάθε gay, λεσβία, bisexual και τρανσέξουαλ που σκοπεύει να επισκεφθεί ή να συμμετάσχει στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: