20.9.12

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. "ΟΧΙ" ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

«Όχι» στο γάμο των γκέι 
neoskosmos.com, 20-9-2012 
Με σημαντική διαφορά το αυστραλιανό κοινοβούλιο καταψήφισε σήμερα σχέδιο νόμου για την αναγνώριση του γάμου των ομοφυλόφιλων. Υπέρ της νομιμοποίησης ψήφισαν 42 βουλευτές και εναντίον 98. Η Εργατική κυβέρνηση επέτρεψε στους βουλευτές της να ψηφίσουν «κατά συνείδηση» σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση που καταψήφισε το νομοσχέδιο. Μεταξύ αυτών που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης των γάμων των γκέϊ ήταν και αρκετοί υπουργοί. Ο Ομογενής Εργατικός βουλευτής Στηβ Γεωργανάς ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης σε αντίθεση με τη Μαρία Βαμβακινού και τη Σοφία Μιραμπέλα Πανοπούλου που ψήφισαν εναντίον. 
Η καταψήφιση του νομοσχεδίου προκάλεσε και την έντονη ικανοποίηση της Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας που είχε καλέσει σε κινητοποίηση όλους τους Ελληνορθόδοξους πιστούς της χώρας προκειμένου για να μην περάσει το επίμαχο νομοσχέδιο. Η Αρχιεπισκοπή συνέστησε στους πιστούς να δείξουν τη δύναμη και την ενότητά τους στο συγκεκριμένο θέμα και τους πρότεινε να αναρτήσουν και το σχετικό email της, στο facebook. Για το θέμα αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ. Στυλιανός, σε πρόσφατη εγκύκλιό του σημείωνε, μεταξύ άλλων: «Ημείς οι Κανονικοί Ορθόδοξοι Επίσκοποι της Επισκοπικής Συνελεύσεως ολοκλήρου της Ωκεανίας, εσπεύσαμεν και απεστείλαμεν εγγράφως εις τας Πολιτικάς Αρχάς την σαφώς αρνητικήν άποψή μας. Είναι δε η Ορθόδοξος άποψή μας αρνητική, όχι διότι έχομεν εχθρικά αισθήματα έναντι των άλλως σκεπτομένων και κρινόντων συμπολιτών μας, αλλά διότι η προτεινόμενη διαφοροποίηση της παραδοσιακής μορφής του γάμου (ανδρός μετά γυναικός) προσκρούει οξέως εις την ιερότητα του γάμου και της οικογενείας, όπως μας τον έχει διδάξει η χριστιανική Πίστις και η Ελληνορθόδοξος Παράδοσις. «Ιερόν λοιπόν καθήκον κάθε υπεύθυνου μέλος της Εκκλησίας μας (ανδρός ή γυναικός είναι να ζητήσει από τον Βουλευτήν της περιοχής του να θέσει σαφώς, εις την Βουλήν ή την Γερουσία την αρνητικήν ψήφον του». 
 «ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ» 
Στο μεταξύ, η συζήτηση στη Βουλή προκάλεσε πρόβλημα και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός της οποίας, Τόνι Άμποτ, υποχρεώθηκε να λάβει μέτρα εναντίον του γερουσιαστή του κόμματός του, Κόρι Μπερνάντι. Ο τελευταίος υποστήριξε ότι τη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλόφιλων προωθούν «ακραία στοιχεία» που θέλουν να διαλύσουν τον ιστό της αυστραλιανής κοινωνίας. «Αύριο», είπε ο γερουσιαστής Μπερνάντι, «ενδέχεται να ζητήσουν τη νομιμοποίηση γάμου μεταξύ τριών ή τεσσάρων ατόμων ή ακόμα και τη νομιμοποίηση της κτηνοβασίας». Οι δηλώσεις του αυτές χαρακτηρίστηκαν, ακόμα και από στελέχη της παράταξής του, «απαράδεκτες και προσβλητικές» ενώ ο θησαυροφύλακας, Γουέιν Σουάν, κάλεσε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ «να συνετίσει την γερουσιαστή του». Ανάλογη ήταν η αντίδραση και πολλών βουλευτών όλων των παρατάξεων. Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο γερουσιαστής Μπέρναντι υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού γραμματέα και ο κ. Άμποτ αποδέχθηκε την παραίτησή του. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποφασίσει να ταχθεί κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου (αν και ορισμένα στελέχη της έχουν δηλώσει ότι είναι υπέρ, αλλά οφείλουν να τηρήσουν την κομματική πειθαρχία), οι Πράσινοι είναι υπέρ και τα στελέχη του Εργατικού Κόμματος θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Ελληνορθόδοξο Ελληναριό που δεν δέχεται τους μετανάστες στην Ελλάδα, όταν βρεθεί σε μια άλλη ξένη θέλει να επιβάλλει τον συντηρητισμό του και εκεί!

Χάθηκε μια μάχη, αλλά ο αγώνας για ισότητα συνεχίζεται...