26.10.18

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ - 4


Λεφτά απο τον Soros σε Δήμο Θεσσαλονίκης, κέντρα προσφύγων, σκοπιανές οργανώσεις και κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
protothema.gr, 26/10/2018
Με χιλιάδες δολάρια χρηματοδοτεί οργανώσεις σε Ελλάδα και στα Σκόπια το ίδρυμα Open Foundation του επιχειρηματία George Soros
Ανάμεσα στους οργασισμούς που δέχονται τις προσφορές συγκαταλέγονται κέντρα για πρόσφυγες- μετανάστες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, Σκοπιανές οργανώσεις μέχρι και την ελληνική κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ για το Athens Pride.
Δυστυχώς, δεν πρόκειται πληροφορίες απο «ψεκασμένους», αλλά για δημόσιες πληροφορίες που παρέχει το Open Foundation του Σόρος για την χρονιά του 2016.
Όπως είναι ήδη γνωστό, οι άνθρωποι του Σόρος στην Ελλάδα σχετίζονται με εταιρεία ακινήτων η οποία αναπτύσσει δραστηριότητα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης ενω ένας επιχειρηματίας πολυτελών ακινήτων έχει δουλέψει σε εταιρεία του Σόρος στις ΗΠΑ. Έτερος συνεργάτης του Σόρος στην Ελλάδα είναι γνωστός λομπίστας διοργανώνει απο καιρού εις καιρόν τραπέζια σε Αθήνα και ΗΠΑ με αντικείμενο, την Ελλάδα, το χρέος, τις ελληνικές τράπεζες. Σ αυτές τις συγκεντρώσεις καλεί διεθνείς επενδυτές που κατέχουν μετοχές ελληνικών τραπεζών.
Ο άνθρωπος λοιπόν που κέρδισε δισεκατομμύρια απο την αγγλική λίρα το 1992 ( Τ. Σόρος) χρηματοδοτεί για τους δικούς του σκοπούς την πολτική των ανοικτών συνόρων μέσω χορηγιών σε κράτη, οργανισμούς, πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και μειονότητες.
Η χρηματοδότηση, όπως θα δούμε της διαδικασίας των ανοικτών συνόρων, των εισόδων και εξόδων για πρόσφυγες είναι μέσα στις κεντρικές πολιτικές του ιδρύματος το οποίο έκλεισε τα γραφεία του στην Ουγγαρία.
Μεταξύ αλλών στην βάση δεδομένων του Open foundation βρίσκουμε 237 προσφορές – χορηγίες. Οι κυριότερες ελληνικές αφορούν τους πρόσφυγες, μετανάστες, Σκοπιανές οργανώσεις, την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Ειδικότερα, τα ποσά που έχουν λάβει για το 2016 είναι τα εξής :
O Δήμος της Θεσσαλονίκης ( 224 χιλ. δολάρια για υπηρεσίες φιλοξενίας σε πρόσφυγες ), το ελληνικό κέντρο προσφύγων ( 300 χιλ δολάρια), το ελληνικό κέντρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ( 394 χιλ.δολάρια ), το ελληνικό forum προσφύγων ( 100 χιλ δολάρια ), το Σκοπιανό Ινστιτούτο ( 99 χιλ. δολάρια ), η Επιτροπή Ελσίνκι για τα ανθρώπινα Δικαιώματα στη «Δημοκρατια της Μακεδονίας» , η ελληνική κοινότητα LBGTQ Αthens pride με 54 χιλ δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: