11.3.18

ΚΑΝΑΔΑΣ. ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ SERIAL KILLER ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ

Σε συναγερμό βρίσκεται η αστυνομία του Τορόντο, καθώς ανακάλυψε το πτώμα του έβδομου κατά σειρά θύματος του serial killer Bruce McArthur.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί λόγω της αδυναμίας τους να ταυτοποιήσουν τον άτυχο άντρα, προχώρησαν σε μία κίνηση έσχατης ανάγκης, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία του θύματος και ζητώντας από το κοινό να προσφέρει οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζει.
O ντεντέκτιβ Hank Idsinga υποστήριξε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα πως: «Δεν θέλω να δημοσιεύσω τη φωτογραφία, αλλά το κάνω σαν έσχατη λύση». Η φωτογραφία προβλήθηκε από το δίκτυο «CBS News» μετά την απόφαση της καναδικής αστυνομίας.
O Idsinga αποκάλυψε πως ως τώρα έχουν βρεθεί μέλη τουλάχιστον επτά θυμάτων του McArthur σε μεγάλες γλάστρες σε σπίτι, όπου ο δολοφόνος διαμόρφωνε τον κήπο.
Τα θύματα φαίνεται να είναι ομοφυλόφιλοι, μεσήλικες άντρες, με μελαμψό δέρμα και καταγωγή από τη Νότια Ασία ή τη Μέση Ανατολή.
Ακόμα, ο ντεντέκτιβ αρνήθηκε να αποκαλύψει τον τρόπο, με τον οποίο συνέθεσαν τη φωτογραφία του τελευταίου θύματος, αλλά τόνισε πως έχουν δείξει την φωτογραφία σε μέλη της γκέι κοινότητας, χωρίς αποτέλεσμα.
Έως τώρα έχουν αναγνωριστεί οι σοροί του 49χρονου Andrew Kinsman, του 50χρονου Soroush Mahmundi και του 40χρονου Skandaraj Navaratnam. O 66χρονος κατά συρροή δολοφόνος έχει ακόμα κατηγορηθεί για τη δολοφονία του 44χρονου Selim Esen, του 58χρονου Majeed Kayhan και του 43χρονου Dean Lisowick. 
O δολοφόνος φαίνεται πως γνώριζε τα θύματα του στην περιοχή του Τορόντο που δραστηριοποιούνται οι ομοφυλόφιλοι, ονοματι «Gay Village» ή μέσω εφαρμογών στα social media. 
O McArthur, ο οποίος εργαζόταν στο mall ως Άγιος Βασίλης δεν έχει κάνει ένσταση στις κατηγορίες εναντίον του, ενώ η υπόθεση του θα επιστρέψει στις αίθουσες του δικαστηρίου στις 14 Μαρτίου. (athensmagazine.gr, 6/3/2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια: