13.2.18

ΜΑΛΑΙΣΙΑ. "ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ"

Σάλος στη Μαλαισία από τον «οδηγό αναγνώρισης» ομοφυλόφιλων!
newsone.gr
Στον «οδηγό» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sinar Harian υποστηρίζεται ότι οι γκέι είναι εύκολο να αναγνωριστούν από την αγάπη τους για τα γένια, το γυμναστήριο - όχι για να ασκηθούν αλλά για να δουν άλλους άντρες - και τα επώνυμα ρούχα. «Τα μάτια τους φωτίζονται όταν βλέπουν όμορφους άνδρες» είναι ένα άλλο από τα... σημάδια σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Όσον αφορά τις λεσβίες οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι μπορεί κάποιος να τις αναγνωρίσει από τις αγκαλίες που δίνουν η μια στην άλλη, το κράτημα των χεριών και τον υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο μιλούν για τους άνδρες. 
Σημειώνεται ότι η ομοφυλοφιλία θεωρείται παράνομη στη Μαλαισία και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.
Το τελευταίο διάστημα, εντωμεταξύ, οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων έχουν ζητήσει να πέσουν οι τόνοι των ΜΜΕ για το θέμα καθώς έχει καταγραφεί σειρά θανατηφόρων επιθέσεων σε άνδρες και γυναίκες μόνο με την υποψία ότι είναι ομοφυλόφιλοι.
Το 2017 ένας 18χρονος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από συμμαθητές του επειδή πίστευαν ότι είναι γκέι ενώ λίγους μήνες αργότερα μια 27χρονη τρανς δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και πυροβολήθηκε τρεις φορές στο ανθοπωλείο που διατηρεί.
«Τέτοια δημοσιεύματα μπορούν να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές» προειδοποιούν ακτιβιστές σε μια χώρα στην οποία το υπουργείο έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του άρθρο με τίτλο «γιατί ένα άτομο να είναι λεσβία;» υποστηρίζοντας ότι ένας από τους πιθανούς λόγους είναι η επιλογή μιας γυναίκας να βάλει σε προτεραιότητα την καριέρα της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: