2.6.17

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ GOOGLE DOODLE ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΛΜΠΕΡΤ ΜΠΕΪΚΕΡ

Τον Γκίλμπερτ Μπέικερ, τον Αμερικανό καλλιτέχνη που δημιούργησε τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, το σύμβολο της διαφορετικότητας και των αγώνων της γκέι κοινότητας τιμάει σήμερα η Google. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το google doodle  της google.
Ο Γκίλμπερτ Μπέικερ σχεδίασε τη σημαία το 1978 ως σύμβολο της διαφορετικότητας και των ομοφυλόφιλων χρησιμοποιώντας αρχικά οκτώ χρώματα. Σήμερα η σημαία αποτελείται από 6 διαφορετικά χρώματα σε ισάριθμες λωρίδες: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μοβ.
Η πιο κοινή της χρήση είναι να υψώνεται με την κόκκινη λωρίδα στην κορυφή, όπως είναι στα χρώματα του ουρανίου τόξου της φύσης. Ο Γκίλμπερτ Μπέικερ γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου το έτος 1951 στο Κάνσας των ΗΠΑ, και πέθανε στις 31 Μαρτίου του 2017, στη Νέα Υόρκη.
Σχετικά με τη σημαία του Οράνιου τόξου:
Σχεδιάστηκε στις ΗΠΑ το έτος 1976 από τον Γκίλμπερτ Μπέικερ.
Ο Γκίλμπερτ Μπέικερ έφτιαξε τη σημαία όταν ο Χάρβει Μιλκ τον προκάλεσε να φτιάξει ένα σύμβολο υπερηφάνειας για τη λοαδ κοινότητα.
Η σημαία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο στις 25 Ιουνίου του 1978. Από την πρώτη κιόλας μέρα που εμφανίστηκε η σημαία ουράνιο τόξο, έγινε ένα παγκόσμιο σύμβολο για την αποδοχή, την ειρήνη και την αγάπη.
Λίγα χρόνια αργότερα η σημαία άλλαξε και παρέμειναν έξι από τα οκτώ χρώματα Το ροζ ύφασμα ήταν πάρα πολύ ακριβό, και το τιρκουάζ με το μπλε indigo συνδυάστηκαν σε ένα χρώμα, μπλε ρουά.  Ο Γκίλμπερτ Μπέικερ αρνήθηκε να υποβάλει αίτηση για να κάνει εμπορικό σήμα τη δημιουργία του.
«Ήταν το δώρο του στον κόσμο», είπε στους New York Times ο Κλιβ Τζόουνς, στενός του φίλος και ακτιβιστής «Μου είχε πει πω όταν η σημαία του κυμάτισε για πρώτη φορά, κατάλαβε αμέσως πως αυτό θα ήταν το έργο της ζωής του», πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: