13.6.17

ΛΕΜ ΜΠΙΛΙΝΓΚΣ. Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ

Βιογραφία «βόμβα»: Ήταν ομοφυλόφιλος ο Κένεντι;
paraskhnio.gr, 12/06/2017
Ο Τζέρι Οπενχάϊμερ, διάσημος συγγραφέας δύο βιβλίων που «έσπασαν» ταμεία για την οικογένεια Κένεντι, προχώρησε σε μια αποκάλυψη που θα προκαλέσει «σεισμό».
Ο γνωστός για τη λατρεία του προς το «ωραίο φύλο» διατηρούσε «στενή σχέση» με τον καλύτερό του φίλο, ο οποίος ήταν γκέϊ.
Μάλιστα, όπως ανέφερε στο άρθρο του στην Daily Mail, ο συγγραφέας ο κρυφός ερωτικός δεσμός του Κένεντι με τον Λεμ Μπίλινγκς διήρκεσε τριάντα χρόνια.
Ο 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ένας από τους πλέον αγαπημένους πολιτικούς των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, -δολοφονήθηκε το Νοέμβριο του 1963 σε ηλικία 46 ετών- έχοντας παραμείνει στην εξουσία μόλις δύο χρόνια. Ως πρόεδρος ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι κατάφερε όχι μόνον να γίνει ο πιο αγαπητός πρόεδρος, αλλά και να αποκτήσει τη φήμη του «γυναικά», καθώς πρωταγωνίστησε σε αρκετά σκάνδαλα που σκίασαν τον έγγαμο βίο του με την Τζάκι.
Ο Οπενχάϊμερ αποκαλύπτει ότι παρά τις περιπέτειες που είχε με διάφορες αιθέριες υπάρξεις –μεταξύ αυτών και η Μέριλιν Μονρόε- η πραγματικά σκανδαλώδης εξωσυζυγική του σχέση ήταν με τον γκέϊ καλύτερό του φίλο, ο οποίος, μάλιστα, είχε και δικό του δωμάτιο στο Λευκό Οίκο.
Ο βιογράφος των Κένεντι επικαλείται μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν από κοντά τον Κένεντι και τον Μπίλινγκς, καθώς και συγγραφείς οι οποίοι έχουν ερευνήσει σε βάθος το θέμα και αποκαλύπτει ότι η σχέση των δύο ανδρών δεν ήταν απλώς μια στενή συναισθηματική σχέση, αλλά είχε και σεξουαλική πλευρά.
Η φιλία μεταξύ των δύο ανδρών ξεκίνησε στο οικοτροφείο Choate όπου φοιτούσαν και οι δύο σε ηλικία 16 ετών. Τα δύο αγόρια άρχισαν να κάνουν παρέα ετοιμάζοντας ένα σχολικό σχέδιο και η στενή επαφή τους είχε ως αποτέλεσμα ο Μπίλινγκς να αναπτύξει κάποια αισθήματα για τον Κένεντι, τα οποία εξέφρασε γράφοντάς του ένα «ραβασάκι» σε χαρτί τουαλέτας. Αρχικά ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι απέρριψε την πρόταση του φίλου του με ευγένεια τονίζοντάς του: «Μη μου ξαναγράψεις σημειώματα σε χαρτί τουαλέτας. Δεν είμαι τέτοιο αγόρι», ήταν η απάντηση του Κένεντι, ο οποίος συνέχισε πάντως να κάνει παρέα με τον ερωτοχτυπημένο φίλο του και να τον εμπιστεύεται όλο και περισσότερο με τα μυστικά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομοφυλοφιλία το 1933 ήταν παράνομη.

Στα χρόνια που πέρασαν η φιλία των δύο ανδρών γινόταν βαθύτερη και στενότερη και ο Μπίλινγκς βρισκόταν πάντα στο πλευρό του Κένεντι, υποστηρίζοντας την πολιτική καριέρα.
Αν και η σχέση τους ήταν υπεράνω υποψίας για τον περισσότερο κόσμο, που γνώριζε τον JFK ως λάτρη του γυναικείου φίλου, υπάρχει μια μαρτυρία που δίνει μια διαφορετική διάσταση. Πρόκειται για την μαρτυρία του συγγραφέα Λόρενς Κουέρκ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Μπίλινγκς στα μέσα της δεκαετίας του 40, όταν εργάστηκαν κι οι δύο ως εθελοντές στην πρώτη εκστρατεία του Κένεντι για να εκλεγεί στη Γερουσία. Τότε ο Μπίλιγκς αποκάλυψε –για πρώτη φορά- ότι είχε υπάρξει πάνω από μία φορά ερωτική επαφή ανάμεσα σε εκείνον και τον πολιτικό φίλο του. Ειδικότερα, αποκάλυψε ότι αρκετές φορές είχε κάνει στοματικό σεξ στον JFK χωρίς εκείνος πάντως να «ανταποδώσει τη χάρη», πιστεύοντας πιθανώς στην κοινή τότε πεποίθηση ότι «δεν είσαι γκέι εάν είσαι μόνο ενεργητικός».
Σύμφωνα με τον Κουέρκ, ο Κένεντι ήταν προφανώς «ερωτευμένος με την ιδέα ότι ένας άνδρας σαν τον Μπίλινγκς τον λάτρευε» και τον ακολουθούσε παντού από πίσω σαν σκυλάκι. Γι’ αυτό ακριβώς και διατήρησε μια τόσο μακροχρόνια και δυνατή φιλία μαζί του, την οποία δεν μπόρεσαν να διαλύσουν ούτε ο πατέρας του JFK –που «δεν συμπαθούσε τους γκέι»- αλλά ούτε και η Τζάκι Κένεντι, η οποία ήταν δυσαρεστημένη που ο άνδρας της περνούσε τόσο χρόνο με τον γκέι κολλητό του, παραμελώντας την ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: