26.5.16

ΙΣΠΑΝΙΑ. ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΣΤΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ

Ο Βίκτορ Γκουτιέρεθ, ο διεθνής πολίστας της Ισπανίας, έδωσε συνέντευξη στον περιοδικό «Shangay» και αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο ίδιος περίμενε για να ωριμάσει και ως αθλητής και ως άνθρωπος για να αποκαλύψει δημόσια τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.
Λίγο καιρό πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο 25χρονος πολίστας, που αγωνίζεται στην Ρεάλ Κανόε, προέβη στην αποκάλυψη θεωρώντας, όπως ο ίδιος δηλώνει, ότι ο κόσμος έχει αλλάξει.«Είναι κάτι που σκεφτόμουν να κάνω εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν ένιωθα ακόμα ώριμος ούτε ως αθλητής ούτε ως άνθρωπος. Η οικογένειά μου γνωρίζει πως είμαι ομοφυλόφιλος, τους το είπα όταν ήμουν 19 χρόνων, το ίδιο και οι φίλοι μου.Δεν έχω μιλήσει, όμως, ποτέ γι' αυτό με τον πρόεδρο της ομάδας, με τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου. Ζω τη ζωή μου και δεν προκαλώ. Δεν βλέπω κάτι αρνητικό σε όλο αυτό και ήθελα πια να το μοιραστώ και με τον κόσμο. Δεν υπάρχει λόγος να κρύβομαι.
Σχεδόν κανένας αθλητής δεν έχει πει δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος την ώρα που πολλοί γκέι δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις εξαιτίας των σεξουαλικών προτιμήσεών τους. Πιστεύω πως ο κόσμος έχει αλλάξει.
Εμένα με αποδέχονται ως αθλητή και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει τώρα η εντύπωση που έχουν για εμένα. Θα ήταν πολύ σημαντικό αν εμβληματικές φιγούρες του αθλητισμού, του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ έβγαιναν μπροστά για μια καμπάνια κατά των διακρίσεων. (iefimerida.gr, 26/5/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια: