18.4.16

ΛΕΣΒΙΑ

Ο παθιασμένος έρωτας δυο φοιτητριών πρωταγωνιστεί στην «Λεσβία»
Ο πεζογράφος Βαγγέλης Ραπτόπουλος συνεχίζοντας την άοκνη, πολύχρονη παραγωγή του, υπογράφει το τελευταίο του βιβλίο με τον λακωνικό, αλλά εύγλωττο τίτλο «Λεσβία». Η παρουσίαση του νέου του βιβλίου θα γίνει την Τρίτη, 19 Απριλίου, 8.00 μμ., στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, όπου ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Σταμάτη Κραουνάκη.
Η δραματουργική ανίχνευση της γυναικείας ομοφυλόφιλης επιθυμίας είναι το γενικό πλαίσιο, στο οποίο κινείται ο Ραπτόπουλος, με το γνωστό ήδη από την «Λούλα» (1998) τολμηρό του ύφος, που αναμένεται να συζητηθεί. Δυο φοιτήτριες, ο παθιασμένος έρωτας μεταξύ τους, αλλά κι ένας βιασμός, ένας ντοπαρισμένος χούλιγκαν, κάμποσες σημαδιακές συμπτώσεις, και βέβαια η γλύκα, αλλά και ο πόνος της λαχτάρας, του πόθου – όλα αυτά είναι στοιχεία ενός σύμπαντος, εντός του οποίου ο πολυγραφότατος συγγραφέας (με περισσότερους από 20 τίτλους μυθοπλασίας, τέσσερα βιβλία μεταξύ χρονικού και αυτοβιογραφίας και μια συλλογή με μεταφρασμένα αποσπάσματα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων στο ενεργητικό του) κινείται με την άνεση της πείρας. Άλλωστε, από τα «Διόδια», που τώρα επανεκδίδονται και κυκλοφορούν, ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος έχει αποδείξει πως η ψυχογράφηση των Ελλήνων, και όχι μόνο της γενιάς του (γεννήθηκε το 1959), είναι ένα προνομιακό του ενδιαίτημα.
Να θυμίσουμε πως αυτό το διάστημα η «Λούλα» του συγγραφέα, με ηρωίδα μια όμορφη αλλά ανοργασμική φοιτήτρια, παρουσιάζεται (για πρώτη φορά) στο σανίδι, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου έως 24 Απριλίου. Και είναι βέβαια ακατάλληλη δι’ ανηλίκους…

Το νέο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος (tospirto.net)

Διαβάστε επίσης:

1 σχόλιο:

Virgo είπε...

Όλα καλά, αλλά γιατί έχει βάλει εξώφυλλο την Τέιλορ Σουίφτ- ΛΟΛ!!