6.4.14

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΒΑΦΤΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

H πρόεδρος της Αργεντινής βάφτισε την κόρη ομοφυλόφιλου ζευγαριού
philenews.com, 6/4/2014
Νονά στη βάπτιση, από καθολικό ιερέα, κόρης ζευγαριού γυναικών ομοφυλόφιλων έγινε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, σε μία συμβολική κίνηση υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών που έχει υιοθετήσει το Μπουένος Άιρες.
Η Φερνάντες έγινε τυπικά νονά της μικρής Ούμα, που βαφτίστηκε στον Καθεδρικό της Κόρδοβα της Αργεντινής. Δεν ήταν η ίδια παρούσα στο μυστήριο, αλλά παρέστη διά αντιπροσώπου.
Οι δύο γονείς του κοριτσιού, η Καρίνα Βιγιαροέλ και η Σολεδάδ Ορτίς, είχαν ζητήσει από την πρόεδρο της χώρας να γίνει νονά «για να την ευχαριστήσουμε για το νόμο που μας έδωσε δικαιώματα», όπως είπαν στην εφημερίδα Nacion, αναφερόμενες στο νομοθετικό πλαίσιο για τον γκέι γάμο.
Τη βάπτιση τέλεσε ο ιερέας Κάρλος Βάρας, που είπε ότι όλα τα παιδιά μπορούν να βαπτιστούν, αν και η θέση της Καθολικής Εκκλησίας δεν έχει αλλάξει.
Η Φερνάντες συναντήθηκε προ ημερών με τον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος ως αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, είχε πολεμήσει το νόμο για το γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών.
Κατά την παράδοση, όπως αναφέρει το Reuters, στην Αργεντινή ο εκάστοτε πρόεδρος γίνεται τιμητικά νονός κάθε έβδομου παιδιού που γεννιέται σε μία οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: