3.5.19

ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΣ L' EQUIPE

Με ένα φλέγον αλλά ελάχιστα συζητημένο θέμα επιχειρεί να καταπιαστεί η γαλλική εφημερίδα  L’ Equipe σε μια ειδική έκδοση αφιερωμένη στην ομοφοβία στον αθλητισμό.  
Η εφημερίδα κυκλοφορεί με τίτλο «Αγκάλιασε όποιον θέλεις» και στο εξώφυλλο δύο αθλητές του πόλο που φιλιούνται στο στόμα. Στην πραγματικότητα, βέβαια, πρόκειται για δύο ηθοποιούς, τον  Adrien Leongue και τον Cédric Le Gallo, οι οποίοι συμμετέχουν στην ταινία «Les Crevettes Pailletées».  Πρόκειται για ταινία που καταπιάνεται με την ιστορία ενός αθλητή ο οποίος “τιμωρείται” λόγω ομοφοβικών σχολίων να προπονήσει μια ομάδα πόλο με ομοφυλόφιλους αθλητές, με στόχο να κερδίσουν στα Gay Games.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι σκοπός της έκδοσής της είναι να θίξει το σοβαρό θέμα της ομοφοβίας στον αθλητισμό αλλά και τις προεκτάσεις του φαινομένου τόσο στους αθλητές όσο και στους φιλάθλους.  «Αντιμετωπίζοντας την ομοφοβία και τις προσβολές, ο αθλητισμός αγωνίζεται να σπάσει το ταμπού», αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετικό άρθρο της η διαδικτυακή έκδοση της Equipe.(left.gr, 3/5/2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια: