4.9.17

MUNROE BERGDORF. ΕΝΑ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΜΟΝΤΕΛΟ-ΑΝΤΙΦΑ;

‘Honestly I don’t have energy to talk about the racial violence of white people any more. Yes ALL white people.
‘Because most of ya’ll don’t even realise or refuse to acknowledge that your existence, privilege and success as a race is built on the backs, blood and death of people of colour. Your entire existence is drenched in racism. From micro-aggressions to terrorism, you guys built the blueprint for this s***.
‘Come see me when you realise that racism isn’t learned, it’s inherited and consciously or unconsciously passed down through privilege.
‘Once white people begin to admit that their race is the most violent and oppressive force of nature on Earth… then we can talk.
‘Until then stay acting shocked about how the world continues to stay f***** at the hands of your ancestors and your heads that remain buried in the sand with hands over your ears.’
Η L’Oréal διακόπτει την συνεργασία της με τρανσέξουαλ μοντέλο. Τι συνέβη;
Τι συνέβη και η Munroe Bergdorf δεν αποτελεί πια μέρος της καμπάνιας της L’Oréal για την διαφορετικότητα;
missbloom.gr, 3/9/2017
Όλα ξεκίνησαν όταν όλοι έδωσαν τα εύσημα στο μοντέλο Munroe Bergdorf που έγραψε ιστορία πρωταγωνιστώντας στην καμπάνια YoursTruly True Match της L’Oréal, αποτελώντας μία από τις 5 εκπροσώπουςτης.
Στο βίντεο της καμπάνιας της L’Oréal Paris (που πλέον δεν θα βρεις πουθενά), η Munroe Bergdorf μιλάει για το πόσο σημαντική είναι (ήταν) αυτή η στιγμή για την ίδια: «Θέλω να εμψυχώσω τα κορίτσια που είναι εκεί έξω και είναι σαν εμένα. Πιστεύω η δική μας ιστορία δεν έχει αναλυθεί ποτέ. Ήταν τα trans κορίτσια για την ακρίβεια που υποστήριξαν τα δικαιώματα των gay και αυτή έπειτα κατάφεραν όλα αυτά».
Όσον αφορά την επαφή της με τον χώρο του μακιγιάζ, η Munroe αποκάλυπτε: «Όταν ξεκίνησα να χρησιμοποιώ προϊόντα μακιγιάζ ήταν μόνο για να πειραματιστώ έχοντας πολύ ενθουσιασμό μέσα μου. Ωστόσο, ήταν αρκετά δύσκολο γιατί μεγάλωσα στην επαρχία όπου υπήρχαν μόνο 4 αποχρώσεις foundations και όλες άσπρες!».
Τέλος, η ίδια έδωσε το δικό μήνυμα: «Οι άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν με εμένα βλέποντας τι έχω περάσει, που δεν ήταν καθόλου εύκολο, και να παρομοιάσουν την δική τους εμπειρία με την δική μου».
Όλα αυτά μέχρι να κάνει την κίνηση και να εξωτερικεύσει τις πεποιθήσεις της για τον ρατσισμό μέσω του προσωπικού της λογαρισμού στο Facebook με αποκορύφωμα την άποψη ότι όταν όταν η φυλή των λευκών ανθρώπων αποφασίσει να παραδεχτεί ότι είναι η πιο βαίη και καταθλιπτική, τότε και η ίδια θα μιλήσει για ρατσισμό και για ίσα δικαιώματα.
Η απάντηση ήρθε άμεσα από την L’Oréal όπως και η διακοπή της συνεργασίας: «Στηρίζουμε την διαφορετικότητα ανεξάρτητα από την φυλή, το background, το φύλο, την θρησκεία. Η καμπάνια True Match αντιπροσωπεύει αυτές τις αξίες και είναι υπερήφανη για όλους τους εκπρόσωπους της. Πιστεύουμε ότι τα λόγια της Munroe Bergdorf δεν συμβαδίζουν με όλα τα παραπάνω γι’ αυτό αποφασίσαμε να λήξουμε την συνεργασία μαζί της. Η L’Oréal εξακολουθεί να στηρίζει την διαφορετικότητα και να σπάει κάθε φραγμό στον χώρο της ομορφιάς»

Ενημερωτικά, η καμπάνια YoursTruly True Match της L’Oréal αφορά τον ιδανικό και απόλυτα σωστό τόνο foundation που μπορεί να βρει κάθε γυναίκα ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας της.

3 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Όχι απαραίτητα αντιφά. Στον αγγλοσαξονικό κόσμο αυτές οι απόψεις πλέον είναι κυρίαρχες και σε πιο mainstream πολιτκούς χώρους.

gay super hero είπε...

Δεν νομίζω να υπάρχει πλέον mainstream στον αγγλοσαξονικό κόσμο. Υπάρχουν μόνο τα άκρα. Οι συντηρητικοί μαντρώνονται στο παχνί της "εναλλακτικής δεξιάς" και οι προοδευτικοί υιοθετούν πλήρως τις εμπρηστικές τακτικές και το οργίλο λεξιλόγιο των αντίφα, μια κατάσταση στην οποία έχουν εθιστεί μέσω των καθημερινών "λαϊκών δικαστηρίων" που στήνονται στα social media σε βάρος οποιουδήποτε θεωρείται ύποπτος ρατσισμού, σεξισμού, σκοταδισμού κτλ.

Και πολύ φοβάμαι ότι δεν περιορίζεται στον αγγλοσαξονικό κόσμο όλο αυτό.

Χρήστος είπε...

Mainstream από πλευράς πολιτικής γεωγραφίας εννοώ. Κατά τα λοιπά, την κατάσταση που περιγράφεις την παρατηρούμε όλοι με ανησυχία.