10.9.17

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞ

Στοματικό σεξ, πορνό, «παραγωγή» ροζ σκηνών και αποστολή τους μέσω «έξυπνων» συσκευών, σεξ σε δημόσιο χώρο ή σε φτηνά ξενοδοχεία, με τρίτους να… κοιτάνε, αλλά και «αποκαθήλωση» του πρωκτικού σεξ μεταξύ των ομοφυλόφιλων…
Η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου «ξεγυμνώνει» τους Έλληνες εραστές, αποκαλύπτοντας τα πιο συνηθισμένα βίτσια τους στο σεξ.
Η καταγραφή των στοιχείων γινόταν για δυο χρόνια και συμμετείχαν δύο χιλιάδες ζευγάρια, που κλήθηκαν να μιλήσουν χωρίς ντροπή για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά.
Αναφερόμενος στα ευρήματα, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, διευθυντής Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, επισημαίνει:
«Η φύση έχει προβλέψει να εφοδιάζει με σωματικές ηδονές τον άνθρωπο, είτε πρόκειται για την αναπαραγωγή του είδους, είτε για μία απλή σωματική εκτόνωση, που ονομάζεται οργασμός. Η ντροπή, η ενοχή και η τιμωρία δεν αποτρέπουν την σωματική ηδονή, μάλλον την ευοδώνουν… Η παραβίαση του κανόνα και της απαγόρευσης φαίνεται αιώνες τώρα να ενισχύει την σεξουαλική ηδονή, παρά τις χιλιάδες ηθικές εντολές, με τις οποίες οι πολιτισμοί και οι θρησκείες προσπάθησαν να τιθασεύσουν το δαιμόνιο της Διοτίμας».
Ορισμένα βίτσια στο σεξ, που η σύγχρονη ψυχιατρική χαρακτηρίζει ως «ανωμαλίες», θεωρούνται φυσιολογικά στον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Journal of Sex Research.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, από οκτώ «περίεργες» συμπεριφορές στο σεξ, τέσσερις βρέθηκαν να μην είναι ούτε σπάνιες, ούτε ασυνήθιστες μεταξύ των εμπειριών και των επιθυμιών, που αναφέρουν οι άνδρες και οι γυναίκες.
«Συνολικά, σχεδόν οι μισοί από τους εθελοντές (45,6%) ενδιαφέρθηκαν για τουλάχιστον ένα είδος σεξουαλικής συμπεριφοράς, που θεωρείται «ανώμαλο», ενώ ένας στους τρεις (33%) είχε φερθεί ερωτικά με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον μία φορά», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο καθηγητής Christian Joyal.
Παρά την διαρκή ανά τους αιώνες πολεμική των ηθικολόγων, για τις αμαρτίες που κρύβει το σεξ, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αμφισβητούν στην πράξη τις ενάρετες συμβουλές και να ακολουθούν τις αισθήσεις τους, που καμία σχέση δεν έχουν με τις απαγορεύσεις και με τις ταμπέλες.
Του λόγου το αληθές έδειξε και η έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.
Ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ έλεγε ότι η πραγματική ευτυχία στηρίζεται στις αισθήσεις και ότι η αρετή δεν ικανοποιεί καμία από αυτές. Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και σήμερα, στην εποχή της εικονικής επικοινωνίας, οι Έλληνες ερωτεύονται και αλλάζουν συντρόφους στον παγκόσμιο ιστό με ταχύτητες αδιανόητες για το παρελθόν.
Το 80% των ερωτηθέντων στην έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου περιέγραψε ως συνήθεις ερωτικές συνήθειες τον αυνανισμό, την κολπική επαφή και το στοματικό σεξ.
«Μόλις λίγα χρόνια πριν, ο αυνανισμός θεωρείτο θανάσιμο αμάρτημα και αιτία μαλάκυνσης του εγκεφάλου – η αγαπημένη προσφώνηση των Ελλήνων με το γράμμα «μ» δεν είναι τυχαία», λέει χαρακτηριστικά ο Δρ. Κωνσταντινίδης.
«Το στοματικό, δε, σεξ θεωρείτο μια πρακτική που εφάρμοζαν οι πόρνες και όχι οι νόμιμες σύζυγοι. Μόνο η κολπική συνουσία ήταν παραδοσιακά αποδεκτή, αφού με αυτή υπηρετείτο η θεϊκή εντολή του αυξάνεσθε και πληθύνεσθε…
Το 40% των ανδρών συνήθιζε ενεργητικό πρωκτικό σεξ και το 37% των γυναικών παθητικό. Το γνωστό ως οθωμανικό σεξ, πάλι, ήταν καταδικασμένο για πολλά χρόνια, αφού, με αυτήν την πρακτική, παραβιαζόταν ο χριστιανικός νόμος της μόνης ηδονής, που ήταν συνδεδεμένη με την αναπαραγωγή».
Παρά τα στερεότυπα που θέλουν τους ομοφυλόφιλους να κάνουν μόνο πρωκτικό σεξ, το 75% των ανδρών αυτών προτιμούσε στοματικό σεξ και αυνανισμό και μόνο 36% έκανε πρωκτικό σεξ.
75% των γυναικών και 25% των ανδρών φορούσαν σέξι εσώρουχα. «Ένα γυμνό σώμα το θαυμάζεις όπως τα αρχαιοελληνικά αγάλματα. Ένα μισόγυμνο σώμα πάντα προκαλεί τις αμαρτωλές αισθήσεις, με τις οποίες είναι εφοδιασμένη η ανθρώπινη φύση. Οι βιομηχανίες εσωρούχων ξέρουν καλά πως το απόκρυφο και το μυστικό ανεβάζουν την επιθυμία» σύμφωνα με τον πρόεδρο του International Andrology και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.
Η αποστολή ηλεκτρονικά ημίγυμνων φωτογραφιών και βίντεο ήταν πρακτική στο 55% των γυναικών και στο 65% των ανδρών.
Στο 60% των συμμετεχόντων η ανάγνωση ερωτικών ιστοριών ήταν, επίσης, συνήθης πρακτική.
Σεξ σε δημόσιο χώρο προτιμούσε το 40%.
Αλλαγή ρόλων, για παράδειγμα, δεν είμαστε ζευγάρι αλλά άγνωστοι, δημοφιλής πρακτική για το 20%.
Σεξ σε φτηνά ξενοδοχεία το 36%. «Χυδαιοποιώντας το σωματικό και εξυμνώντας το πνεύμα, οι άνθρωποι κατάλαβαν πως, όσο πιο χαμηλά βάζουν τον πήχη της ηδονής, τόσο πιο ψηλά φτάνει ο οργασμός τους», σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.
Μας βλέπουν τρίτοι, το 40%. Η διαμεσολαβημένη επιθυμία των τρίτων φαίνεται πως στον εγκέφαλό μας ανεβάζει πολύ τον πήχη του οργασμού.
Σαδομαζοχιστικά παιχνίδια, που μας δένουν και δένουμε, το 36%. Ήπιο ξύλο, χαστούκια, δαγκώματα, το 30%.
60% γυναίκες και 80% άνδρες παρακολουθούσαν τακτικά πορνό.
Συμμετοχή σε ομαδικό σεξ 10% των γυναικών και 18% των ανδρών.
Μαστίγωμα με συναίνεση για το 13% των συμμετεχόντων. «Το σεξ είναι πολλές φορές μια άσκηση εξουσίας πάνω στον άλλον, η τιμωρία, ο πόνος και η θυσία με συναίνεση γίνονται πολλές φορές αφροδισιακό ελιξίριο» υπογραμμίζει ο ειδικός.
Αλλαγή συντρόφων με συναίνεση (swinging) το 10%.
Βιντεοσκοπήσεις με «έξυπνες» συσκευές για το 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα.
Σεξ σε οίκους ανοχής το 46% των ανδρών.
Απιστία σε φιλικό περιβάλλον με τη γυναίκα του φίλου και τον άνδρα της φίλης στο 50% του δείγματος που απιστεί.
«Αν κάναμε ένα πανόραμα της σεξουαλικής ζωής εδώ και αιώνες, από την εποχή των δέκα εντολών, μέχρι την σαδική φιλοσοφία του Μπουντουάρ και την αμερικανική εκδοχή των αποχρώσεων του γκρι,  άνδρες και γυναίκες ζουν μία ζωή στο φως της ηθικής των άλλων και μία κρυφή, σκοτεινή ζωή στα κρεβάτια τους, ανομολόγητη, έστω κι αν είναι βιντεοσκοπημένη στα «έξυπνα» τηλέφωνα.
Η διάκριση ανάμεσα στο ηθικό και στο ανήθικο, στο αμαρτωλό και στο ενάρετο, θα είναι πάντα μία κριτική για τα κρεβάτια των άλλων και όχι για τα δικά μας. Κι ας λέει ο Δον Κιχώτης ότι δεν είναι πρέπον να κρίνουμε τις αμαρτίες των άλλων, πριν δούμε τις δικές μας» καταλήγει ο Δρ. Κωνσταντινίδης. (kourdistoportocali.com, 11/8/2017)

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Κωμικά κακογραμμένο άρθρο, αντίστοιχο της εγκυρότητας της έρευνας φαντάζομαι.