3.12.18

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: ΕΚΤΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ

Η ομοφυλοφιλία έγινε μια "μόδα" που "επηρεάζει" και τους κληρικούς. Με τον τρόπο αυτό επέλεξε να αναφερθεί στο θέμα της ομοφυλοφιλίας ο Πάπας Φραγκίσκος μέσω της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera. 
Δήλωσε μάλιστα ότι "αυτή η κατάσταση είναι κάτι που με ανησυχεί" καθώς και ότι δεν.... δόθηκε η δέουσα σημασία όταν έπρεπε. 
Επανέλαβε δε για μία ακόμη φορά τη θέση ότι για την Καθολική Εκκλησία οι γκέι σχέσεις είναι αμαρτωλές. Και διεμήνυσε ότι η ομοφυλοφιλία στον κλήρο είναι κάτι μη αποδεκτό. 
«Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει να διευκρινίζεται εξαρχής από τους υποψηφίους κληρικούς», δήλωσε ο ποντίφικας σε ό, τι αφορά τους μελλοντικούς ιερείς.
Ένα διάταγμα σχετικά με την εκπαίδευση των μελλοντικών κληρικών στην καθολική εκκλησία το 2016, τονίζει την υποχρέωση των υποψήφιων ιερέων να απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ στον κλήρο δεν έχουν θέση οι ομοφυλόφιλοι και εκείνoι που υποστηρίζουν την «γκέι κουλτούρα» στην καθολική κοινότητα. Η απαγόρευση των ανθρώπων που παρουσιάζουν ομοφυλοφιλικές τάσεις ορίστηκε για πρώτη φορά από την καθολική εκκλησία το 2005.
"Στην εκκλησιαστική και ιερατική ζωή, δεν υπάρχει χώρος για αυτό το είδος αγάπης. Ως εκ τούτου, η εκκλησία συνιστά να μην γίνονται δεκτοί στον κλήρο άνθρωποι με τέτοια τάση", τόνισε χαρακτηριστικά. (2/12/2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια: