30.9.17

(ΜΙΚΡΟ)ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ - 2

Θεοδωράκης: Θα ψηφίσουμε το ν/σ για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου 
skai.gr 29/09/2017
Το Ποτάμι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης. 
«Εμείς δεν παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων» είπε και πρόσθεσε ότι διαφωνεί με τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που δεν θα ψηφίσουν νομοσχέδια στα οποία διαφωνούν οι Κυβερνητικοί Εταίροι. 
«Ό,τι έρχεται από την Ευρώπη, όπως αυτό με τη διόρθωση φύλου, εγώ θα το ψηφίζω» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 
Νωρίτερα, ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο και ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής αν του ζητηθεί.

Όταν δεν έχει κανείς άποψη αλλά θέλει να παραστήσει το «καλό παιδί» παπαγαλίζει άκριτα και με επιδεικτικό ενθουσιασμό όσα του λένε οι «κηδεμόνες» του.
Τόσο απλό!

29.9.17

(ΜΙΚΡΟ)ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ - 1


Ως Συνήγορος του Πολίτη ή σώπαινε ή έλεγε κάτι ευθυνόφοβες γενικολογίες.
Ως Δήμαρχος Αθηναίων απλώς βόλεψε όσους τον στήριξαν στην εκλογή του.
Ως υποψήφιος πρόεδρος της κεντροαριστεράς δίνει, εκ του ασφαλούς και στα λόγια, διαπιστευτήρια "προοδευτικότητας".

Και ναι, το συγκεκριμένο ν/σ έτσι όπως κατατίθεται και με βάση τους μαξιμαλισμούς των κάθε λογής ενδιαφερομένων αποτελεί ΚΑΙ διαδικαστικό ΚΑΙ ιατρικό ζήτημα.

28.9.17

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - 28/9/2017


ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ 15;

Τι έγινε στη συζήτηση στη Βουλή
Παίζουν στο «deal» με τους ΑΝΕΛ, ακόμα και την αλλαγή φύλου στα 15!
Χρήστος Μπόκας (protothema.gr, 28/09/2017)
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στην επιτροπή επί της αρχής από τους κυβερνητικούς βουλευτές - «Ναι» και από ΔΗΣΥ και Ποτάμι - Επιφυλάχθηκε ΝΔ, Ένωση Κεντρώων - Καταψήφισε ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή
Η αλλαγή φύλου δεν φαίνεται να δημιουργεί εστία ρήξης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ προς την ίδια κατεύθυνση οδεύει – προς ώρας – και το ζήτημα της νέας ρύθμισης για τις αποφάσεις του ευρωδικαστηρίου και της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».
Εκατέρωθεν συμβιβασμοί και οπισθοχωρήσεις δείχνουν πως το τεταμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα βαίνει προς ομαλοποίηση χωρίς αυτό να σημαίνει πως το κάθε επιτελείο δεν θα αξιολογήσει τα συμπεράσματα του απολογισμού των τελευταίων ημερών. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Δευτέρα παρέχοντας απόλυτη κάλυψη στον Πάνο Καμμένο τόσο για την υπόθεση των συνομιλιών με τον ισοβίτη Μάνο Γιαννουσάκη όσο και για την υπόθεση του καζίνο. Από την άλλη πλευρά το κόμμα του κ. Καμμένου καλείται να ψηφίζει νομοσχέδια που «θολώνουν» την ιδεολογική του ταυτότητα και το αναγκάζουν να διασχίσει  μέρος της «αβύσσου» που το χωρίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το στίγμα της μεταστροφής των ΑΝΕΛ δόθηκε με την επιλογή του Θανάση Παπαχριστόπουλου ως ειδικού αγορητή του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαχριστόπουλος στο παρελθόν είχε διαφοροποιηθεί από το κόμμα ψηφίζοντας διατάξεις όπως η καύση νεκρών, σύμφωνο συμβίωσης κ.α. Ο ίδιος υπογράμμισε από την πρώτη συνεδρίαση ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν επί της αρχής την αλλαγή φύλου, ενώ όταν εκδηλώθηκε η διαφοροποίηση του κ. Κώστα Κατσίκη έσπευσε να δηλώσει πως οι βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Παράλληλα η ΚΟ των ΑΝΕΛ μετά από έντονες διεργασίες με το υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε ανεκτό πλαίσιο κειμένου για την ρύθμιση που αφορά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τα σωματεία που επιθυμούν να αποκαλούνται «τουρκικά» ή «μακεδονικά».
Την αλλαγή στάσης «σφράγισε» η υπερψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν επίσης Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν.

Κοντονής: Ανοικτό ενδεχόμενο αλλαγής φύλου από τα 15
Την ίδια ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί από τα 17 χρόνια, στα 15 ή στα 16, το όριο ηλικίας των ανήλικων για την νομική αναγνώριση φύλου, δεσμευόμενος ότι, εφόσον υπάρξει διακομματική συναίνεση, θα προχωρήσει στην βελτιωτική αλλαγή μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, στην Ολομέλεια της Βουλής.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, το νομοσχέδιο για τα «intersex» άτομα βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία για να είναι νομοθετικά τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο, ώστε να ρυθμίσει πράγματι ζητήματα που εκκρεμούν χρόνια.
«Έχουμε λάβει υπόψη όλες τις παρατηρήσεις  για το όριο ηλικίας για τη μετάβαση φύλου. Δεν προσδιορίστηκε αυθαίρετα το όριο των 18 ετών καθώς τότε δίνεται το δικαίωμα της ψήφου. Ετσι και για τη ζωή του μπορεί να πάρει αποφάσεις. Για την μετάβαση φύλου στα 17 έτη απαιτείται η συναίνεση των γονέων»  είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Θα συζητήσουμε εάν το όριο αυτό μπορεί να πάει στα 16 ή 15έτη. Εκεί επειδή έχομε να κάνουμε με ανήλικο η βούληση του οποίου δεν είναι ισχυρή κατά το νόμο αλλά επιδέχεται μεταβολών – θα πρέπει ενδεχομένως να δούμε εκτός από τη βούληση που θα συνοδεύεται από σύμφωνη γνώμη γονέων να συνοδεύεται και από κάτι περισσότερο. Για παράδειγμα, ίσως παρακολούθηση από δημόσιο νοσοκομείο ή μια σύμφωνη γνώμη ενός συμβουλίου αλλά μόνο γι’ αυτή την περίπτωση. Θα το συζητήσουμε και θα το δούμε μέχρι την Ολομέλεια».

Εταιρεία Οικογενειακού Δικαίου: κίνδυνος δόλιας χρήσης των διατάξεων για αλλαγή φύλου
Η πλειοψηφία των φορέων υποστήριξαν ότι πρόκειται για νομοσχέδιο που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ ορισμένοι εξέφρασαν ισχυρούς προβληματισμούς.
Χαρακτηριστικά, η κυρία Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, μίλησε για «ιστορική μέρα» και επισήμανε: «Δεν χωράνε πολιτικά παιχνίδια για ανθρώπους που υποφέρουν και έχουν δεχθεί φρικτές συμπεριφορές. Θέλουμε τη στήριξη σας για την κατοχύρωση των ατομικών μας δικαιωμάτων, τουλάχιστον επί της αρχής, γιατί αφορούν το πυρήνα της δημοκρατίας».
Από την άλλη πλευρά τον κίνδυνο καταστρατήγησης και δόλιας χρήσης των διατάξεων του νομοσχεδίου για την μεταβολή φύλου επισήμανε η εκπρόσωπος της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου, Ιωάννα Κονδύλη, υποστηρίζοντας πως οι προωθούμενες ρυθμίσεις ανοίγουν «κερκόπορτα» για νομιμοποίηση γάμου ή υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.
«Απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, τώρα μπορεί να αλλάξει και να γίνει αυτός ο γάμος και μετά από αυτό το γάμο να ανοίξει ο δρόμος για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο οποίος επίσης απαγορεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν κρίνω, αν είναι καλή ή κακή νομοθεσία, όμως είναι η ισχύουσα νομοθεσία» ισχυρίστηκε η κυρία Κονδύλη για να προσθέσει: «Υπάρχει υποχρέωση για στράτευση, σκεφτείτε κάποιος νεαρός, ο οποίος στα 19 κάνει δήλωση "γυναίκα" για να αποφύγει τη στράτευση και στα 29 επιστρέφει. Το ίδιο πράγμα είναι και η επιστράτευση». Η ίδια αναφέρθηκε δε και σε περιπτώσεις αποφυγής προστίμων λέγοντας: «Αναφέρθηκε το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ. Να σας πω ότι δεν μπορεί να ταυτιστεί το πρόσωπο, διότι όταν βγάζουμε μια διαταγή πληρωμής, ότι ένα πρόσωπο οφείλει ένα ποσό, χρειάζεται να γίνει αναγκαστική εκτέλεση, κατάσχεση δηλαδή, εκεί θα πρέπει να το βρούμε.  Έχουμε, λοιπόν, το όνομά του, που είναι πια διαφορετικό, το φύλο του που είναι διαφορετικό,  αν αλλάξει η διεύθυνση κατοικίας, για το επίπεδο του ιδιωτικού δικαίου των συναλλασσομένων απλών ανθρώπων, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Τώρα, εάν κάποιος καταφέρει να ποινικοποιήσει μια υπόθεση αυτό είναι κάτι διαφορετικό». «Επίσης υπάρχουν τα των αθλητών ή στις γυναικείες φυλακές κάποιος που θα αλλάξει, γιατί μπορεί να νομίζει ότι θα μπορεί να περνάει καλύτερα. Μπορεί να σκεφτεί κανείς πάρα πολλές καταστρατηγήσεις και στο χώρο του ποινικού δικαίου. Κάποιος που έχει καταδικασθεί για ένα έγκλημα και μετά λέει, τώρα είμαι ένας άλλος άνθρωπος, έχω μια άλλη προσωπικότητα, ζητώ να γίνει επανάληψη της δίκης, γιατί δεν μου αναγνωρίστηκε κάποιο ελαφρυντικό» ανέφερε σε άλλο σημείο.
Απο την άλλη πλευρά πάντως, η κυρία Μαρίνα Γαλανού, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, υποστήριξε πως «αφού δεν αλλάζει ούτε ο ΑΜΚΑ, ούτε ο ΑΦΜ, δεν  αλλάζει απολύτως τίποτα, δεν καταλαβαίνω το λόγο, αφού υπάρχει ασφάλεια δικαίου, γιατί να μη μπορεί κάποιο πρόσωπο να αλλάζει φύλο, όχι δύο, αλλά όσες φορές θέλει. Δικό του θέμα είναι, εμείς αυτό υπερασπιζόμαστε, αυτό διεκδικούμε».

27.9.17

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα επτά πρόσωπα που καταγράφηκαν να ανεμίζουν μια σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου κατά τη διάρκεια συναυλίας -προβαίνοντας σε μια μάλλον σπάνια επίδειξη υποστήριξης προς τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ (λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διαφυλικών) στην Αίγυπτο, μια συντηρητική μουσουλμανική χώρα- σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.
Οι πηγές ανέφεραν ότι οι επτά συνελήφθησαν διότι επιδίδονταν στην «προώθηση σεξουαλικά αποκλίνουσας συμπεριφοράς», κατά την ορολογία των αρχών της Αιγύπτου για την ομοφυλοφιλία, καθώς καταγράφηκαν σε βίντεο να υψώνουν τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου σε μια συναυλία του λιβανέζικου συγκροτήματος της εναλλακτικής ροκ Μασρού Λεϊλά, ο τραγουδιστής του οποίου δηλώνει ανοικτά πως είναι ομοφυλόφιλος.
Ο εισαγγελέας Νάμπιλ Σαντέκ έδωσε εντολή να ερευνηθεί αμέσως η υπόθεση, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.
Η εισαγγελία δεν έχει γνωστοποιήσει επίσημα εάν θα προχωρήσει στην απαγγελία κατηγοριών και θα προσαγάγει τους υπόπτους σε δίκη.
Μολονότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ποινικό αδίκημα στην Αίγυπτο, οι διακρίσεις είναι συχνό φαινόμενο και οι ομοφυλόφιλοι συχνά προσάγονται σε δίκες στην Αίγυπτο με κατηγορίες περί βλασφημίας, προσβολής των δημοσίων ηθών ή ασωτίας.
Το 2001, η αιγυπτιακή αστυνομία είχε κάνει έφοδο σε μια πλωτή ντίσκο και είχε προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις. 52 από τους συλληφθέντες προσήχθησαν σε δίκη. Η υπόθεση πυροδότησε έντονες επικρίσεις από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δυτικές κυβερνήσεις.
(ΑΠΕ/ΜΠΕ, 26/9/2017)


26.9.17

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2017. ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Μία Φανταστική Γυναίκα / A Fantastic Woman
Χιλή, ΗΠΑ, Γερμανία, Ισπανία | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 104' | Ισπανικά

Σ' ένα σύμπαν υπερηρώων, η Μαρίνα θα είχε το «χάρισμα» κανείς να μην τη βλέπει. Ως γυναίκα. Η Μαρίνα είναι νέα, όμορφη, μπριόζα, τρανσέξουαλ. Ο σύντροφός της, ο καλόκαρδος και γοητευτικός Ορλάντο, είναι κατά μια εικοσαετία μεγαλύτερος, χωρισμένος, με ένα μεγάλο γιο. Οταν, ανήμερα στα γεννέθλιά της και μετά τη γιορτή που της έχει ετοιμάσει, ο Ορλάντο πεθαίνει ξαφνικά, η οικογένειά του στρέφεται εναντίον της Μαρίνα. Δεν τη θέλει, δεν τη βλέπει, όπως δεν τη βλέπει ο γιατρός, η αστυνομικός, ο αδελφός του θανόντος, οι αρχές: βλέπουν μια ταυτότητα με αντρικό όνομα, ένα πλάσμα στρεβλό. Κανείς δεν βλέπει τη Μαρίνα. Κι έτσι εκείνη δεν μπορεί να συμμετάσχει στον αποχαιρετισμό του άντρα που αγάπησε, ούτε και να πενθήσει με δύναμη και να κλείσει την πόρτα αυτής της σχέσης που υπήρξε υπέροχη.
Μετά το θρίαμβο της "Gloria", ο Χιλιανός Σεμπαστιάν Λέλιο, με παραγωγό, μάλιστα, τον συμπατριώτη του Πάμπλο Λαραΐν, φέρνει και πάλι στην οθόνη μια ηρωίδα γεμάτη ενέργεια, αποφασιστικότητα και αυτάρκεια, μια γυναίκα που, έστω με άλλο τρόπο, αρνείται πεισματικά να ενταχθεί σε μια προκαθορισμένη ταμπέλα. Πολύ μακριά από προθέσεις πολιτικής ορθότητας ή ακτιβισμού, υπογράφοντας ξανά το σενάριο μαζί με τον Γκονζάλο Μάσα, ο Λέλιο δεν κάνει μια ταινία για τον ρατσισμό και την απόρριψη που εισπράττει μια τρανσέξουαλ στη σημερινή κοινωνία του Σαντιάγο, παρότι φυσικά κι αυτό το στοιχείο είναι έντονο στην ταινία.
Τη Μαρίνα δεν τη νοιάζει πόσοι την αποδέχονται ως γυναίκα, δεν την ενδιαφέρει πώς τη χαρακτηρίζουν κι αν την κοιτάζουν λοξά: είναι δυναμική, έχει τη δουλειά και τη ζωή της και μια πληθωρικότητα που σκεπάζει κάθε πικρία. Τη νοιάζει μόνο αν την εμποδίζουν να είναι ο ευατός της, να ζήσει, να εκφράσει όσα νοιώθει, να μοιραστεί τη θλίψη της όπως την αγάπη της, σε μια στιγμή τόσο καθοριστική όσο ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου. Ξανά και ξανά θα προσπαθήσει, με επιμονή και μια λες έμφυτη κομψότητα, να τιμήσει το ζευγάρι της και να φύγει - αλλά όταν οι γύρω την εμποδίζουν, τότε κι εκείνη αποφασίζει να μείνει, ώσπου να καταφέρει το αυτονόητο.
Αυτήν την ταινία σκληρής κοινωνικής παρατήρησης, ο Λέλιο φυσικά δεν την αφήνει σκηνοθετικά γυμνή. Την ντύνει με την εκπληκτική φαντασία του, μ' ένα απόλυτα σύχρονο queer βλέμμα, συνδέοντας το camp με την ποίηση. Η Μαρίνα γίνεται πλάσμα μυθικό όταν στέκεται όρθια ακόμα κι ενάντια στα στοιχεία της φύσης, λιώνει από έρωτα κάτω από το στροβίλισμα της ντισκομπάλας, φορά ντεγκραντέ φτερά σ' ένα impromptu μουσικοχορευτικό νούμερο που, κυριολεκτικά, την απογειώνει. Κι είναι αυτό το ποπ, υπερβατικό στοιχείο που κάνει τη λυρικότητα της ηρωίδας τόσο πιο σπαρακτική. Γιατί ο ρομαντισμός της δεν είναι αφηρημένος: εμφανίζεται, υπερηρωικά κι αυτός, όπου υπάρχει καμουφλάζ, μεταμόρφωση, όπερα, μαγεία. Στο πρωινό φως είναι απλώς θλιμμένος.
Σε μια ταινία τόσο φιλόδοξη, θεματικά αλλά και, κυρίως, αισθητικά, ο Σεμπαστιάν Λέλιο επιτρέπει στιγμές δευτερεύουσας σημασίας που θα έκαναν το φιλμ δυνατότερα αν έλειπαν, ένα όμορφο αλλά καθόλου απαραίτητο φινάλε-μετά-το-φινάλε, σκηνές όπου μοιάζει να θέλει να αποσαφηνίσει πράγματα που έχει ήδη εξηγήσει, στην αγωνία του να είναι ξεκάθαρος και πειστικός (ή, ακόμα, κινηματογραφικά γοητευτικός). Καμιά, όμως, στιγμή δεν υποκύπτει στο προφανές, στην εκμετάλλευση του θέματός του, διατηρώντας μια αυτοσυγκράτηση ίση με της ηρωίδας του.
Πάνω απ' όλα, ωστόσο, ο Λέλιο έχει το πλεονέκτημα μιας εξαιρετικής πρωταγωνίστριας. Η Ντανιέλα Βέγα, τρανσέξουαλ και η ίδια, ήδη ηθοποιός και τραγουδίστρια με μικρή αλλά αναγνωρισμένη καριέρα στη Χιλή, έχει την εσωτερική δύναμη να ελέγχει το ρόλο και την ερμηνεία της. Εχει το μελαγχολικό βλέμμα που δείχνει, ακόμα κι όταν γελά ή αυτοσαρκάζεται, ότι έχει περάσει δύσκολα. Το γεμάτο νάζι κορμί που, ταυτόχρονα, μοιάζει σαν ένα παζλ όπου έχεις πιέσει τα κομμάτια για να κολλήσουν σώνει και καλά μεταξύ τους. Την εσωτερική οργή που πείθει ότι από επιλογή και μόνο φέρεται πολιτισμένα. Κι αυτόν τον ακαταμάχητο συνδυασμό εύθραυστου και αήττητου, που με την παραμικρή αφορμή φέρνει δάκρυα στα μάτια και ξυπνά κάθε προστατευτικό ένστικτο. Μια ηθοποιός υπερ-ηρωική και ταυτόχρονα η γυναίκα της διπλανής πόρτας.
Συγκινητικό και καθαρτήριο, το «Una Mujer Fantastica» δεν είναι απλώς μια κινηματογραφική φαντασμαγορία με ευαίσθητη πολιτική συνείδηση. Είναι κάτι πολύ πιο αληθινό. Η επιβεβαίωση, μαζί με την «Gloria», ότι ο Σεμπαστιάν Λέλιο, ικανότατος και γενναιόδωρος δημιουργός, έχει μια αισιόδοξη κοσμοθεωρία, μια πίστη στον άνθρωπο (ειδικά αν αυτός είναι γυναίκα), έστω κι αν όχι στους ανθρώπους. Και, το καλύτερο, με τις ιστορίες του κοντεύει να πείσει κι εμάς.

Ζητήματα σεξουαλικής ταυτότητας, προσδιορισμού του φύλου, οικογενειακές αγκυλώσεις αλλά και μελόδραμα, πάθος, μουσική είναι τα βασικά συστατικά της «Φανταστικής Γυναίκας» που θα μπορούσε να είναι η καλύτερη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ εδώ και δέκα χρόνια. Αργυρή Άρκτος Σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2017.
Προβολή παρουσία της πρωταγωνίστριας, Ντανιέλα Βέγκα.

Σκηνοθεσία: Sebastian Lelio
Σενάριο: Sebastian Lelio, Gonzalo Maza
Φωτογραφία: Benjamin Echazarreta
Μουσική: Matthew Herbert
Μοντάζ: Soledad Salfate
Ηθοποιοί: Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Aline Kuppenheim, Nicolas Saavedra, Amparo Noguera

Κινηματογράφος Ιντεάλ, 27/9/2017, 20:30




25.9.17

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ AfD

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ALTERNATIVE HOMOSEXUALS
Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες στη Γερμανία στρέφονται στην ακροδεξιά
CNN , 25/9/2017
Μια επίθεση κατάφερε να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του Κάρστεν και του Σβεν.
Αλλαξαν σπίτι, δεν βγαίνουν έξω και στράφηκαν προς την ακροδεξιά και το AfD.
Ο Κάρστεν κρατά στα χέρια του μικροσκοπικές βίδες που κράτησαν ενωμένο το πρόσωπό του μετά την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και ο Σβεν έξω από κατάστημα.
Μετά από δύο χειρουργικές επεμβάσεις και φοβούμενοι πως θα τους ξαναεπιτεθούν, ο 52χρονος ταξιτζής, ανοιχτά ομοφυλόφιλος, αποφεύγει τους δημόσιους χώρους και πάντα κυκλοφορεί έχοντας πάνω του σπρέι πιπεριού. Με τον σύντροφό του αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε γειτονιά της βορειοδυτικής Βρέμης, καθώς τα έξοδα που είχε ο τραυματισμός του ήταν πολλά.
«Πήγα έξω και είδα κάποιον να χτυπά το κεφάλι του συντρόφου μου. Προσπαθούσα να τον σταματήσω και τότε με χτύπησαν και μένα στο πλάι», θυμάται ο Κάρστεν, μιλώντας στο CNN. «Είχα λιποθυμήσει και όταν συνήλθα, σκέφτηκα πως ο σύντροφός μου είναι νεκρός. Ηταν γεμάτος αίματα και δεν κουνιόταν», προσθέτει.
Η αστυνομία ταυτοποίησε τους δράστες ως δύο μουσουλμάνους εξτρεμιστές της περιοχής, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν ποτέ και αργότερα έφυγαν στη Συρία. Ο Κάρστεν δεν έλαβε ποτέ απάντηση σχετικά την επίθεση ούτε από τους τοπικούς εισαγγελείς, ούτε από τον δήμαρχο και έτσι στράφηκε προς το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας, το AfD.
«Δεν μου αρέσουν όσα λένε, ωστόσο, είναι πολύ επικίνδυνο για τους ομοφυλόφιλους ανθρώπους να ζουν ανοικτά εδώ, αν δεχθούν επίθεση. Χρειαζόμαστε ένα κόμμα που μιλάει ανοικτά γι’ αυτό», υποστηρίζει.
Το μόλις τεσσάρων ετών AfD προτείνει την απαγόρευση των τζαμιών, μείωση της μετανάστευσης από και προς την Ευρώπη και στο μανιφέστο του τονίζει πως «το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία». Οι επικριτές του το κατηγορούν πως διαθέτει νεοναζιστικό συναίσθημα και επικαλούνται έναν υποψήφιο του κόμματος που φέρεται να έστειλε φωτογραφία του Χίτλερ σε υποστηρικτές του γράφοντας: «Ο Αδόλφος παρακαλεί να επικοινωνήσετε. Η Γερμανία σας χρειάζεται. Οι Γερμανοί πολίτες».
Το AfD είναι ένα κόμμα που δεν «χωρά» ψηφοφόρους της LGBT κοινότητας, καθώς απειλεί να μηνύσει την κυβέρνηση επειδή επέτρεψε να νομιμοποιήσει τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου, με το μανιφέστο του να κάνει λόγο για «παραδοσιακή οικογένεια ως κατευθυντήρια αρχή».
Ωστόσο, η κορυφαία του κόμματος, η Alice Weider, είναι ανοιχτά δηλωμένη ομοφυλόφιλη και ζει κοντά στα ελβετικά σύνορα με την με την Ελβετίδα σύντροφό της η οποία κατάγεται από τη Σρι Λάνκα και εργάζεται ως παραγωγός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και με την οποία μεγαλώνουν δύο γιους.
«Η πολιτική προσφύγων της Μέρκελ θα καταστρέψει το κράτος πρόνοιας της Γερμανίας. Εμεις ως AfD θα διασφαλίσουμε πως αυτό θα τελειώσει, γιατί τα ανοιχτά σύνορα δεν λειτουργούν με ένα βιώσιμο κοινωνικά κράτος», είπε σε πρόσφατη καμπάνια της.
Homonationalism, ομοφυλοφιλία και ακροδεξιά
Μπορεί το AfD να μην είναι τόσο φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους, ωστόσο, ο Κάρστεν και ο Σβεν  δεν είναι οι μόνοι που το υποστηρίζουν. Υπάρχει μάλιστα και γερμανικός όρος που σχετίζει την ομοφυλοφιλία με την ακροδεξιά.
Ερευνα του 2016 από το «MEN», μηνιαίο περιοδικό για τους ομοφυλόφιλους άνδρες, έδειξε πως το 17% των ερωτηθέντων υποστήριζε ανοιχτά το AfD, ποσοστό μεγαλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο.
«Ενα κόμμα όπως το AfD δίνει στους ανθρώπους των μειονοτήτων κοινωνική ταυτότητα», λέει η Beate Kupper, κοινωνική ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Hochschule Niederrhein της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που μελετά την άκρα δεξιά στη Γερμανία. 
Ο Μίκρο Βελς ήταν, επίσης, υποστηρικτής του ακροδεξιού κόμματος, καθώς αντιστεκόταν κατά του ευρώ. Ηταν, μάλιστα, και εκλεγμένος αξιωματούχος του AfD στο περιφερειακό συμβούλιο του Saarbrucken, κάτι σπάνιο για ένα ομοφυλόφιλο μέλος του κόμματος.
«Ημουν πεπεισμένος ότι το AfD θα αναπτυχθεί ως κόμμα και θα είναι μια σεβαστή αντιπολίτευση των Χριστιανοδημοκρατών. Πίστευα σε αυτό που ήταν αρχικά», λέει στο CNN.
Στον Μίκρο, ωστόσο, δεν άρεσε η αντι-μεταναστευτική ρητορική των ηγετών του και τον Μάρτιο παραιτήθηκε όταν ένας από τους επικεφαλής μίλησε για «στροφή 180 μοιρών».
«Το κόμμα έχει μετακινηθεί παρά πολλά εκατοστά προς τα δεξιά» λέει. Ο Βελς υποστηρίζει πως η LGTB κοινότητα στην πραγματικότητα «ρίχνει» το AfD, παρά την εξέχουσα θέση τη Wiedel.
«Θα δείτε πως πολλοί ψηφοφόροι από την LGTB κοινότητα δεν θα ψηφίσουν το κόμμα στο μέλλον», δηλώνει και προσθέτει χαρακτηριστικά πως το παλιό του κόμμα «έχει γίνει φάρσα».
Ο Βελς υποστηρίζει πως παλιότερα ένα από τα 130 μέλη του AfD ήταν ανοικτά ομοφυλόφιλοι. Τώρα, σύμφωνα με τον Αλεξ Τάσσης, ο αριθμός αγγίζει τους 20.
Ο Αλεξ είναι ο επικεφαλής των Alternative Homosexuals, της ομάδας του AfD που επικοινωνεί με την LGTB κοινότητα. Ομοφυλόφιλος μετανάστης από την Ελλάδα, ο Αλεξ πιστεύει ακράδαντα πως ο «εξισλαμισμός» αποτελεί απειλή για τη Γερμανία και την Ευρώπη και πως το AfD σύντομα θα είναι το πιο δημοφιλές κόμμα μεταξύ των ομοφυλοφίλων. 
«Οι LGTB και οι παλιότερες ομάδες μεταναστών ανησυχούν για το ότι τα άλλα κόμματα δεν καταλαβαίνουν. Εκπροσωπώ αυτές τις ομάδες και θέλω να δώσω φωνή σε αυτούς, γι΄αυτό είμαι εδώ».
Ο Αλεξ ήταν αυτός που απάντησε στο email του Κάρστεν μετά την επίθεση. Μέσα σε τρεις ώρες πήγε να συναντήσει το ζευγάρι στο κέντρο της Βρέμης, τους έφερε σε επαφή με δικηγόρο και τους ενθάρρυνε να μηνύσουν το τοπικό εισαγγελέα, κάτι που το ζευγάρι σκέφτεται.
«Περιπτώσεις όπως του Κάρστεν έχουν δυστυχώς συμβεί ξανά στη Βρέμη μεταξύ πολιτών. Η υπόθεση αυτή ήταν ιδιαίτερα δραματική. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ακουστεί, κάθε πολίτης χρειάζεται κάποιον να τον ακούσει και αυτό έκανα στην περίπτωση του Κάρστεν», λέει.
Η άμεση απάντηση έκανε τον Κάρστεν να στραφεί στο AfD. «Δεν είμαι ναζί ή ακροδεξιός, δεν είμαι εναντίον των αλλοδαπών και δεν είμαι κατά των μουσουλμάνων. Είμαι εναντίον των εγκληματιών», υπογραμμίζει ο Κάρστεν. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να λάβουμε κάποια βοήθεια, επειδή τα άλλα κόμματα δεν ενδιαφέρονται», προσθέτει.

ALICE WEIDEL. Η 38ΧΡΟΝΗ ΛΕΣΒΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Alice Weidel: Η 38χρονη λεσβία που θέλει να βγάλει τη Γερμανία από το ευρώ
newmoney.gr, 24/9/2017
Μπορεί η νίκη της Άνγκελα Μέρκελ να θεωρείται σίγουρη, αλλά το πρόσωπο των γερμανικών εκλογών της Κυριακής είναι μια 38χρονη λεσβία, η οποία ηγείται του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που απειλεί να ανατρέψει τις παραδοσιακές πολιτικές ισορροπίες και να αλλάξει την ευρωπαϊκή της ρότα.
Η Alice Weidel, είναι μια κατ΄ εξοχήν κοσμοπολίτισσα οικονομολόγος που έχει εργαστεί στην Goldman Sachs, την Allianz Global Investors, την Bank of China αλλά και τη γερμανική ιντερνετική εταιρεία Rocket Internet. Έχει ζήσει έξι χρόνια στην Κίνα και μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Κινέζικα.
Η εικόνα της θα παρέπεμπε περισσότερο σε μια αντισυμβατική νέα Γερμανίδα με οικολογικές ανησυχίες, παρά στην πολιτική της καρριέρα που απογειώνεται από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του AfD, το οποίο έχει εκτιναχθεί στις δημοσκοπήσεις, χάρη στην αντιευρωπαϊκή, ακροδεξιά, ρατσιστική του ρητορική.
Πολλά στελέχη μάλιστα εκδήλωσαν ένα υπόστρωμα ομοφοβικού λόγου όταν συζητιόταν η νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων στη Γερμανία, παρόλο που η ίδια η Weidel είναι ανοιχτά δηλωμένη ομοφυλόφιλη και μάλιστα ζει κοντά στα ελβετικά σύνορα με την ελβετίδα σύντροφό της η οποία κατάγεται από τη Σρι Λάνκα και εργάζεται ως παραγωγός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και με την οποία μεγαλώνουν δύο γιους.
Μπορεί η νίκη της Άνγκελα Μέρκελ να θεωρείται σίγουρη, αλλά το πρόσωπο των γερμανικών εκλογών της Κυριακής είναι μια 38χρονη λεσβία, η οποία ηγείται του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που απειλεί να ανατρέψει τις παραδοσιακές πολιτικές ισορροπίες και να αλλάξει την ευρωπαϊκή της ρότα.
Η Alice Weidel, είναι μια κατ΄ εξοχήν κοσμοπολίτισσα οικονομολόγος που έχει εργαστεί στην Goldman Sachs, την Allianz Global Investors, την Bank of China αλλά και τη γερμανική ιντερνετική εταιρεία Rocket Internet. Έχει ζήσει έξι χρόνια στην Κίνα και μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Κινέζικα.
Η εικόνα της θα παρέπεμπε περισσότερο σε μια αντισυμβατική νέα Γερμανίδα με οικολογικές ανησυχίες, παρά στην πολιτική της καρριέρα που απογειώνεται από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του AfD, το οποίο έχει εκτιναχθεί στις δημοσκοπήσεις, χάρη στην αντιευρωπαϊκή, ακροδεξιά, ρατσιστική του ρητορική.
Πολλά στελέχη μάλιστα εκδήλωσαν ένα υπόστρωμα ομοφοβικού λόγου όταν συζητιόταν η νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων στη Γερμανία, παρόλο που η ίδια η Weidel είναι ανοιχτά δηλωμένη ομοφυλόφιλη και μάλιστα ζει κοντά στα ελβετικά σύνορα με την ελβετίδα σύντροφό της η οποία κατάγεται από τη Σρι Λάνκα και εργάζεται ως παραγωγός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και με την οποία μεγαλώνουν δύο γιους.

24.9.17

ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΣ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - 172



Μοντέλο: Sean B (All American Guys)


ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2017. AXOLOTL OVERKILL

Axolotl Overkill
Γερμανία | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 93' | Αγγλικά, Γερμανικά

Όπως το αμφίβιο του τίτλου της ταινίας, η δεκαεξάχρονη Μίφτι, μετά τον θάνατο της μητέρας της αρνείται να μεγαλώσει και βυθίζεται στη σαγήνη της βερολινέζικης νύχτας. Βιώνει ένα ηδονιστικό παραλήρημα μέσα σε αλκοόλ, ναρκωτικά και ευκαιριακό σεξ. Ερωτεύεται την αρκετά μεγαλύτερή της Άλις. Όταν η σχέση τους διακοπεί, η Μίφτι θα θελήσει να εκδικηθεί.
Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα που ολοκλήρωσε στα 17 της, η 24χρονη πλέον Χελένε Χέγκεμαν υπογράφει ένα σέξι και οργισμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς για την εκπληκτική φωτογραφία του Μανουέλ Ντακός. Η δημιουργός αναμετριέται με σουρεαλιστικά μοτίβα και με την φόρμα του video dance εγκλωβίζοντας σε εικόνες την ένταση, την σύγχυση και την καύλα που πλημμυρίζουν το νου και το σώμα μιας έφηβης που ζει κάθε της μέρα σα να είναι η τελευταία. Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς.Παρουσία της σκηνοθέτιδας

Σκηνοθεσία: Helene Hegemann
Σενάριο: Helene Hegemann
Φωτογραφία: Manuel Dacosse
Μοντάζ: Bettina Bohler
Ηθοποιοί:
 Jasna Fritzi Bauer, Arly Jover, Mavie Horbiger, Laura Tonke, Julius Feldmeier, Hans Low

κινηματογράφος Odeon Όπερα 1 (P), 26/9/2017, 20:30
κινηματογράφος
Odeon Όπερα 2, 27/9/2017, 21:15
κινηματογράφος Odeon Όπερα 2, 29/9/2017, 22:15

23.9.17

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΟΥΘΕΤΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 
Colour Youth: Καλεί ΝΔ - ΔΗΣΥ να στηρίξουν τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου
Τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί η  Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας να υπερψηφίσουν το σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλουν τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν όσα σχέδια νόμου της κυβέρνησης δεν έχουν την υποστήριξη του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
«Με δεδομένο ότι το ακραία δεξιό κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συνηθίζει να μην υπερψηφίζει νόμους που σχετίζονται με τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καλούμε τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε περίπτωση που τα δημοσιεύματα ευσταθούν, να άρουν την απόφασή τους αυτή άμεσα», γράφει στην ανακοίνωσή της η Colour Youth υπενθυμίζοντας ότι «μετά από συνάντηση με τις ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, την οποία ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε, ο τελευταίος μας διαβεβαίωσε ότι βλέπει θετικά το σχέδιο νόμου».
«Είναι δημοκρατικό καθήκον κάθε κόμματος που θέλει να δηλώνει ότι έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό να υποστηρίζει κάθε κοινοβουλευτική κίνηση που στόχο έχει την υπεράσπιση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ανεπίτρεπτο ζητήματα τέτοιας σημασίας να τίθενται στο βωμό της όποιας κομματικής στρατηγικής», συμπλήρωσε η Colour Youth
«Ειδικότερα, με δεδομένη την επικείμενη ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή τις προηγούμενες μέρες, αναμένουμε και από τα δύο κόμματα να έχουν θετική στάση και να υπερψηφίσουν, τουλάχιστον επί της αρχής, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τηρώντας τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις τους», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, η Colour Youth τόνισε ότι «οι όποιες ενστάσεις των δύο κομμάτων, αλλά και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, περιμένουμε να είναι όχι επί της αρχής, σε κάθε περίπτωση, αλλά επί των κενών και λαθών που έχει το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου».
Υπενθυμίζεται ότι η Colour Youth έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις και με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.
«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, πως το σχέδιο νόμου για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου υποστηρίζουν, πέρα από τις οργανώσεις που εκπροσωπούν την τρανς κοινότητα, μία μεγάλη σειρά από ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και το ευρύτατου Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, το οποίο η Colour Youth εκπροσωπεί στο Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας για ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου. Ευελπιστούμε πως ένα σχέδιο νόμου με τέτοια ευρεία αποδοχή από την κοινωνία των πολιτών θα λάβει μια εξίσου ευρεία στήριξη και στη Βουλή την ημέρα της ψήφισής του στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα κατά της τρανσφοβίας και των διακρίσεων», καταλήγει η ανακοίνωση της Colour Youth.  (kathimerini.gr, 20/9/2017)


Τώρα βέβαια αναρωτιέται κανείς γιατί η Colour Youth νουθετεί επιλεκτικά κάποια κόμματα της Αντιπολίτευσης. 
Ή μήπως τα λέει για να τα ακούσουν  βουλευτές που επίσης μπορεί να  έχουν σχέσεις με τα Open Society Foundations του George Soros;


 

22.9.17

"ΠΡΟΣΕΧΩΣ"

Νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι Podemos στο ισπανικό κοινοβούλιο προβλέπει ότι θα επιτρέπονται:
α/η ορμονική θεραπεία σε παιδιά από την ηλικία των 12 ετών με σκοπό να ανασταλεί η ανάπτυξη των χαρακτηριστικών του φύλου και  
β/η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου σε έφηβους/ες από τα 16 έτη. 
Και όλα αυτά χωρίς την υποχρεωτική συναίνεση των γονέων.


Έτσι για να γνωρίζουμε ποιο θα είναι «το παρακάτω»…



ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. "ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ"

«Δεν πρόκειται για τη θρησκεία, αλλά για τη νομοθεσία»
neoskosmos.com, 21/9/2017
Βρισκόμαστε στη δεύτερη εβδομάδα της ταχυδρομικής δημοσκόπησης, που θα κρίνει το κατά πόσον θα αλλάξει ο νομικός ορισμός του γάμου, ώστε να περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια και καθώς τα ψηφοδέλτια συνεχίζουν να φθάνουν στα γραμματοκιβώτια των Αυστραλών, εν μέσω ενός θερμού δημόσιου διαλόγου, είναι σημαντικό να ακουστεί και η φωνή εκείνων που, κυρίως, αφορά το αποτέλεσμα: τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διαφυλικοί). 
Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, μία από τις φωνές αυτές είναι και το Δίκτυο Υποστήριξης Ελλήνων Ομοφυλόφιλων (Greek and Gay Support Network), το οποίο προσφέρει στα ΛΟΑΔ άτομα της ελληνικής παροικίας την ασφάλεια να συζητήσουν για τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα σε ένα συχνά εχθρικό περιβάλλον. Εστιάζοντας στην ψυχολογική και κοινωνική πλευρά της εμπειρίας των μελών της, η οργάνωση έχει κρατηθεί μακριά από την πολιτική, όλα αυτά τα χρόνια. 
"Υπήρχε πάντα μία απροθυμία να περάσουμε στον ακτιβισμό, γιατί πολλά από τα μέλη μας δεν είχαν εκδηλωθεί στις οικογένειές τους" λέει ο πρόεδρος του Δικτύου, Γιάννης Τζίμας. "Υπάρχουν άλλες οργανώσεις που αναλαμβάνουν την πολιτική δράση και εκπονούν εκστρατείες για την ισότητα στον γάμο και είχαν πάντοτε την υποστήριξή μας" εξηγεί. Τώρα, όλες αυτές οι οργανώσεις βρίσκονται σε θέση ετοιμότητας γι' αυτό που μπορεί να αποδειχθεί το σημαντικότερο κεφάλαιο της ιστορίας του ακτιβισμού για τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ και, κατά κάποιον τρόπο, το ίδιο το γεγονός της διεξαγωγής της ταχυδρομικής δημοσκόπησης αποτελεί απόδειξη ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. 
Ο Γιάννης Τζίμας το ξέρει αυτό πολύ καλά, μέσα από την εμπειρία του Δικτύου: "Σιγά-σιγά, η ανάγκη για στήριξη έχει ατονήσει" λέει. "Υπάρχει ακόμη, αλλά δεν είναι τόσο σημαντική. Η παλαιότερη γενιά, οι σημερινοί πενηντάρηδες, έχουν τακτοποιηθεί, έχουν χτίσει τις σχέσεις, τις φιλίες, τον κύκλο τους, ενώ οι νεότεροι, οι εικοσάρηδες και τριαντάρηδες δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη στήριξης. Στην πλειοψηφία τους, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις οικογένειές τους. Φυσικά πάντοτε έχουμε τηλεφωνήματα από ανθρώπους που περνάνε δυσκολίες με τους γονείς τους και ψάχνουν κάποιον να μιλήσουν, μας στέλνουν πολλά μηνύματα στην ιστοσελίδα μας και στο facebook". 
ΓΙΑ ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ 
Τελευταία, αυτά τα μηνύματα εκφράζουν, κατά κύριο λόγο, αγανάκτηση για τα περιστατικά ορθόδοξων κληρικών που κάνουν λόγο για χρήση βίας εναντίον ομοφυλοφίλων, στα κηρύγματά τους εναντίον του γάμου ομοφύλων. 
"Αυτά τα περιστατικά έχουν εξοργίσει πολλούς Έλληνες, τόσο ομοφυλόφιλους όσο και ετεροφυλόφιλους" λέει ο κ. Τζίμας. "Ήταν πολύ επιζήμια. Πολλοί άνθρωποι αναστατώθηκαν, λάβαμε πολλά μηνύματα και, στο τέλος, στείλαμε επιστολή στην Αρχιεπισκοπή. Δεν μας πειράζει το γεγονός ότι είναι εναντίον της ισότητας στον γάμο. Μπορεί να μην θεωρούμε ότι έχουν δικαίωμα να πουν οτιδήποτε, γιατί πρόκειται για μια πολιτική και όχι θρησκευτική απόφαση, αλλά είναι επιλογή τους. Όπως κάθε άλλη οργάνωση, δικαιούνται να πάρουν θέση. Αλλά η στοχοποίηση και η πρόκληση βίας είναι υπερβολή. Από τη δική μας πλευρά, θεωρούμε ότι πρέπει να βγει μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος. Γιατί, δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί που συμφωνούν με αυτό το κήρυγμα μίσους και δεν καταλαβαίνουν την κατάστασή μας. Η γενιά των γονιών μας παίρνει πολλά πράγματα ως ευαγγέλιο - αν πει κάτι ένας παπάς, τότε αυτό είναι αλήθεια. Έχουν πολύ ισχυρή πίστη. Αλλά ο καθένας αντιμετωπίζει την θρησκεία με τον δικό του τρόπο. Υπάρχουν οι φανατικοί και υπάρχουμε κι εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε λίγο πιο φιλελεύθεροι στις απόψεις μας". 
Ερωτηθείς να σχολιάσει τα επίσημα επιχειρήματα που παρουσιάζει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αυστραλίας, συμμετέχοντας στην δημόσια συζήτηση για το ταχυδρομικό δημοψήφισμα, ο Γιάννης Τζίμας τονίζει ότι ο ισχύων νόμος κάνει διάκριση πολιτών.
"Τυπικά, μέχρι το 2003, επιτρεπόταν ο γάμος ομοφύλων" λέει γελώντας. "Αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να τον εφαρμόσει. Και μετά, άλλαξαν τον νόμο ώστε να αποκλείονται από την νομοθεσία περί γάμου τα ομόφυλα ζευγάρια. Μιλάμε για έναν νόμο του κοινοβουλίου εδώ, για νομοθεσία, δεν μιλάμε καθόλου για θρησκεία. Η Αυστραλία είναι ένα κοσμικό κράτος. Όσο για το επιχείρημα ότι θα καταπιεστεί η ελευθερία του λόγου, υπάρχουν αρκετοί νόμοι σ' αυτήν την χώρα για να τους προστατεύσουν όλους, ανεξαρτήτως για ποιο πράγμα μιλάμε. Τίποτε δεν τους σταματά να διδάσκουν την θρησκεία τους. Δεν χρειάζεται να διδάξουν τον γάμο ομοφύλων, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να σταματήσουν να διδάσκουν το μίσος". 
ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΙΚΙΑ
Πρόσφατα, το Δίκτυο Υποστήριξης Ελλήνων Ομοφυλόφιλων μπήκε το ίδιο στο χώρο της διδασκαλίας, αναλαμβάνοντας μία πρωτοβουλία ώστε να χτίσει γέφυρες με τις μεγαλύτερες σε ηλικία γενιές, σε συνεργασία με την Πρόνοια. 
"Βρέθηκαν κάποια κονδύλια διαθέσιμα και αποφασίσαμε ότι έχει έρθει πλέον η ώρα να γίνουμε λίγο πιο ενεργοί μέσα στην ελληνική κοινότητα και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε μερικές από τις εντυπώσεις που έχουν οι Έλληνες για τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες. Προσεγγίσαμε την Πρόνοια γιατί έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και τεχνογνωσία". 
Ο Γιάννης Τζίμας τρέφει μεγάλες ελπίδες γι' αυτό το πρόγραμμα. 
"Ουσιαστικά, πρόκειται για μία παροχή πληροφοριών στην ελληνική παροικία για τα θέματα των ομοφυλοφίλων ανδρών και γυναικών, να καταλάβουν ότι υπάρχουμε". 
Όσο για τη στάση της ευρύτερης παροικίας στο ζήτημα του γάμου ομοφύλων, ο ίδιος είναι πολύ επιφυλακτικός στην ανάλυσή του. "Ελλείψει επίσημων στατιστικών στοιχείων, η εντύπωσή μου είναι ότι η παροικία είναι μοιρασμένη 50-50 όσον αφορά το θέμα, ανάλογα με την ανατροφή και το περιβάλλον του καθενός, άλλοι θα πουν ναι και άλλοι όχι. Σε γενικές γραμμές, υποψιάζομαι ότι οι παλαιότερες γενιές θα ψηφίσουν "όχι", κυρίως λόγω των δεσμών τους με την Εκκλησία. Από την γενιά μας και πέρα, θα υπάρχει μεγαλύτερη μερίδα που θα ψηφίσει "ναι", ενώ στους νεότερους αυτή θα είναι η πλειοψηφία". 
Όσο για το βασικό επιχείρημα των Ελληνοαυστραλών εναντίον του γάμου ομοφύλων, ότι αυτό θα μας απομακρύνει από τις παραδόσεις μας, βρίσκει τον Γιάννη Τζίμα να απαντά με γέλιο: "Θέλετε να μιλήσουμε για την Αρχαία Ελλάδα ή για την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου;" 
Στη συνέχεια, σοβαρεύεται και προσθέτει: "Είναι ένας άλλος κόσμος. Δεν υπάρχουν πια παραδοσιακές οικογένειες. Οι οικογένειες είναι ρευστές, αλλάζουν με τους καιρούς. Αυτά που ήταν αποδεκτά στην δεκαετία του '40 και του '50 δεν είναι πλέον αποδεκτά. Οι γυναίκες έχουν δικαίωμα ψήφου. Οι αμπορίτζινις έχουν δικαίωμα ψήφου που δεν είχαν πρωτύτερα. Η ίδια η δομή της οικογένειας έχει αλλάξει. Κάποιοι έχουν έναν γονέα, κάποιοι έχουν δύο. Άλλοι έχουν την τύχη να έχουν τέσσερις. Ποιος ορίζει τι είναι η τέλεια οικογένεια;"


21.9.17

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ. ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ "ΘΕΡΑΠΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Δικαστής στην Βραζιλία ενέκρινε «θεραπεία» για την ομοφυλοφιλία!
protothema.gr, 21/09/2017
Μπορεί να θεραπευτεί, καθώς είναι ασθένεια, ανέφερε το σκεπτικό του δικαστή που γύρισε τη χώρα εκατοντάδες χρόνια πίσω
Σάλος έχει ξεσπάσει στην Βραζιλία, μετά την απόφαση ενός δικαστή, με την οποία εγκρίνει «θεραπεία» για την ομοφυλοφιλία, καθώς όπως λέει, πρόκειται για ασθένεια, που μπορεί να θεραπευτεί.
Η απόφαση αυτή του δικαστή Γουολντεμάρ Κλαούντιο ντε Καρβάλιο ανατρέπει απόφαση βραζιλιάνικου δικαστηρίου από το 1999, βάσει της οποίας, οι ψυχίατροι δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν σε τέτοιου είδους θεραπείες ομοφυλόφιλους. 
Μεταξύ άλλων η ποπ σταρ της Βραζιλίας Ivete Sangalo χαρακτήρισε «άρρωστους» όσους σκέφτονται την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια, ενώ οργανώσεις για τα δικαιώματα των γκέι ανακοίνωσαν πως θα προσφύγουν στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας. Το ίδιο μάλιστα ανακοίνωσε πως θα κάνει και το Συμβούλιο Ψυχολόγων της χώρας.
Η απόφαση του δικαστή Καρβάλιο μάλιστα ήρθε σε μήνυση που είχε καταθέσει μια γυναίκα Ευαγγελίστρια Χριστιανή ψυχίατρος, στην οποία έχει απαγορευθεί να ασκεί το επάγγελμα από το 2016. 


20.9.17

ΑΚΡΙΤΗ ΨΕΥΔΟ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ

Όταν ο πενιχρός και εμπρόθετα στημένος διάλογος για το σ/ν σχετικά με την ταυτότητα φύλου μπορεί να αποκτήσει κάποιο πραγματικό ενδιαφέρον:

Δείξε μου το φύλο σου…
Το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι μία σπουδαία κατάκτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και όμως, ο κ. Τσίπρας ούτε που θα τολμήσει να ζητήσει από τον εταίρο του να το ψηφίσει
Κώστας Γιαννακίδης (protagon.gr, 19/9/2017)
[…] Δεν είναι εύκολο να είσαι τρανς άτομο, ειδικά γυναίκα, στην Ελλάδα. Αλλωστε έννοιες όπως «τραβεστί» και «τρανσέξουαλ» επενδύονται συνήθως με υβριστικό περιεχόμενο, ιδίως όταν εκφέρονται από πολιτικούς. Πολιτικούς άνδρες, άνδρακλες, εννοείται. Η Ελλάς, μη λησμονούμε, απολαμβάνει το πιο straight Κοινοβούλιο της Ευρώπης. Στα κοινοβουλευτικά μας χρονικά δεν υπάρχει κανένας, μήτε άνδρας, μήτε γυναίκα, που να έχει δηλώσει ομοφυλόφιλος. Εσχάτως υπήρξαν υποψήφιοι, με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, πλην όμως κανένας τους δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Και τώρα όλοι αυτοί στη Βουλή θα πάρουν, επιτέλους, μπροστά τους το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ένα άτομο θα μπορεί να προβαίνει σε νομικό επαναπροσδιορισμού του φύλου του, χωρίς να υφίσταται ακρωτηριασμό ή πρόσληψη φαρμακευτικών σκευασμάτων. Με μία δικαστική απόφαση αλλάζει το όνομα και η ταυτότητα, δεν μπορούν να αλλάξουν ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ -ούτως ή άλλως εκεί είσαι μόνο αριθμός και οφειλές. […]
Α, ναι. Στα νομοπαρασκευαστικά έγινε σπουδαία δουλειά, μέχρι και ταξίδια στη Μάλτα για να πάρουμε τεχνογνωσία. […]
Εγινε λοιπόν και αυτό. Η κυβέρνηση ας πάρει τα εύσημα που της αντιστοιχούν. Προώθησε ατζέντα που, για τα κοινωνικά και πολιτικά μας ήθη, δεν έδειχνε και τόσο εύκολη. Τι έμεινε; Μία αποποινικοποίηση των «μαλακών»! (Αστειεύομαι, αυτό κανένας δεν θα τολμήσει να το ακουμπήσει.)
Σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων και νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου είναι θέματα που θα συζητούσε, ας πούμε, ο Παπανδρέου, αλλά θα του την έπεφταν από το κόμμα για να τα κρατήσει. Τώρα βέβαια είναι αλλιώς. Διότι οι ΑΝΕΛ αποκλείεται να το ψηφίσουν. Λογικά θα περάσει με το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι. Θα βγει ο Τσίπρας να πουλάει προοδευτική ατζέντα με τις πλάτες άλλων. Εχει και ένα ενδιαφέρον η στάση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Μητσοτάκης θα συμφωνήσει αλλά να δούμε και πόσοι θα πάνε στη Βουλή για να το ψηφίσουν.
Είναι πιθανό να πείτε ότι δεν σας αφορά και να προσπεράσετε. Θα ήταν λάθος. Σας αφορά, πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα εξορθολογισμού και εκσυγχρονισμού. Μία τομή σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και γίνεται πιο σημαντικό επειδή αφορά λίγους, απευθύνεται στο «περιθώριο». Μεταξύ μας, δηλώνει και κάτι ακόμα: ίσως η κοινωνία μας να μην είναι τόσο συντηρητική όσο δείχνει.


Σχόλια

Aυτό που κατάλαβα από το άρθρο είναι ότι όλοι οι "ευπρεπείς" άνθρωποι πρέπει να υποστηρίξουμε το νομοσχέδιο το οποίο φέρνει την ταμπέλα της "προόδου" γιατί οτιδήποτε φέρει αυτή την ταμπέλα είναι καλό εξ ορισμού. Όμως δεν μας εξηγείτε ακριβώς ποιες είναι οι διαδικασίες που προβλέπονται και κατά πόσο αυτές διαφυλάττουν ή όχι την έννομη τάξη.
Απορία πρώτη: Για ποιο λόγο όλα τα νομοσχέδια που ικανοποιούν το εσωκομματικό ακροατήριο του Σύριζα θα πρέπει να περνάνε στη Βουλή με τις ψήφους των "χρήσιμων ανόητων" της κεντροαριστεράς και κάποιους της ΝΔ, επιτρέποντας έτσι στον Καμμένο να βγάζει μονίμως την ουρά του απέξω διατηρώντας άσπιλη την ιδεολογική του καθαρότητα; Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται μια σειρά από νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή να μην ψηφίζονται από σύμπασα τη συμπολίτευση, αλλά να στηρίζονται στην αντιπολίτευση που παρέχει (άκριτη) στήριξη α λα καρτ ως "πρόθυμη τσόντα". Όλο αυτό μου φαίνεται εξαιρετική συνταγή μακροημέρευσης του Σύριζα στην εξουσία.
Απορία δεύτερη: Για ποιο λόγο διαβάζω συνεχώς στο άρθρο τη λέξη "ακρωτηριασμός"; Καταλαβαίνω ότι κάποια τρανς άτομα μπορεί να μην επιθυμούν χειρουργείο, πολλά άλλα όμως προχωρούν σε αυτές τις επεμβάσεις οικειοθελώς. Για ποιο λόγο να στιγματίζονται με τη χρήση τέτοιων εκφράσεων που απλώς τονίζουν τη "δραματικότητα" της διεκδίκησης;
Απορία τρίτη: Ποιες ακριβώς είναι οι δικλείδες ασφαλείας που προβλέπει το νομοσχέδιο ώστε να μην χρησιμοποιηθούν κακόβουλα οι διατάξεις του από άτομα που θέλουν να αλλάξουν όνομα και ταυτότητα για άλλους λόγους; Θα μπορεί ο δικαστής να αρνηθεί και υπό ποιες προϋποθέσεις; Συμφωνώ ότι κανείς δεν πρέπει να υποχρεώνεται σε ιατρικές επεμβάσεις προκειμένου να κατοχυρώσει την ταυτότητά του. Όμως η κατάργηση της ψυχιατρικής γνωμάτευσης που να βεβαιώνει ότι το άτομο βιώνει δυσφορία φύλου (κάτι που ισχύει σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Βρετανία και η Ισπανία) δεν έχει καμία αιτιολογία πέρα από το ότι αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα των "τρανς οργανώσεων". Αλλά το ζήτημα της νομικής ταυτότητας του ατόμου και πως αυτή ταυτοποιείται δεν αφορά μόνο κάποιους "ακτιβιστές", αλλά το σύνολο της κοινωνίας.
Απορία τέταρτη: Πως κρίνετε εσείς το γεγονός ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου (άρθρο 4) το άτομο μπορεί να το μετανιώσει και να αλλάξει φύλο για ακόμα μια φορά; Και πως διασφαλίζεται ότι κάποιος δεν θα αλλάξει φύλο πέντε και έξι φορές αφού οι σχετικές διαδικασίες θεωρούνται προσωπικό δεδομένο και οι δικαστικές συνεδρίες προβλέπεται να μην γίνονται δημόσια ώστε να προστατεύεται η ιδιωτικότητα του ατόμου;
Απορία πέμπτη: Πως κρίνει ο συντάκτης του άρθρου την εμμονή αυτών των ακτιβιστών να επεκταθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου και σε ανήλικα άτομα των οποίων η ταυτότητα φύλου βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση, δημιουργώντας "τετελεσμένα γεγονότα" από πολύ τρυφερές ηλικίες; Στο εξωτερικό έχουμε ήδη περιπτώσεις γονέων που σέρνονται στα δικαστήρια επειδή αρνούνται να συναινέσουν στις "επιθυμίες" οκτάχρονων και δεκάχρονων παιδιών, όπως και την ανάπτυξη "θεραπειών" που μπλοκάρουν την ορμονική ανάπτυξη της εφηβείας προκειμένου το άτομο να μπορέσει αργότερα να αλλάξει φύλο πιο εύκολα. Με δεδομένο ότι πολλοί άνθρωποι συμφιλιώνονται με το βιολογικό τους φύλο κατά την εφηβεία τους, πως κρίνετε εσείς την πρεμούρα να βάζουμε στα παιδιά ταμπέλες όσο νωρίτερα γίνεται;

Μου φαίνεται (αλλά δεν παίρνω ορκο) πως επί του παρόντος το όριο ηλικίας για τη διαδικασία κατέβηκε στα 17 έτη, αλλά υπάρχουν αιτήσεις να μην «στερείται από τα ανήλικα τρανς άτομα το δικαίωμά τους στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους», και είτε «να αρθεί πλήρως το ηλικιακό όριο ... ή τουλάχιστον το όριο ηλικίας να κατέβει στα 16 έτη»



Όντως το όριο ηλικίας κατέβηκε ήδη από τα 18 στα 17 μετά τις έντονες πιέσεις των ντόπιων και ξένων οργανώσεων και ποιος ξέρει πόσο θα κατέβει ακόμα. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι αυτό θα γίνεται μόνο με τη "συναίνεση των γονέων". Όλοι γνωρίζουμε όμως ότι οι γονείς θα αρχίσουν να δέχονται ποικίλες πιέσεις - ήδη στο εξωτερικό οι ίδιες οργανώσεις ζητούν οι γονείς που διαφωνούν να διώκονται για "κακοποίηση ανηλίκου". Επιπλέον δημιουργείται μια ολόκληρη ιατρική βιομηχανία. Ήδη στην Αγγλία ο τύπος μιλάει για 800 παιδιά ηλικίας έως και 10 ετών τα οποία υποβάλλονται σε "θεραπείες" αλλαγής φύλου από το εθνικό σύστημα υγείας:
Sine_Qua_Non2015
Αυτή η υπερ-απλουστευμένη διαδικασία επαναπροσδιορισμού φύλου «χωρίς προαπαιτούμενα», χωρίς δικλείδες ασφαλείας και χωρίς να κάνει address όλα τα επί μέρους θέματα, δεν εχει σκοπό τόσο την ικανοποίηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των διεμφυλικών (που θα ήταν το ζητούμενο, αν και δεν θα τους προστάτευε στην καθημερινότητα, όπως δεν τους προστατεύει στην Αργεντινη), αλλά την ιδεολογική «ρευστοποίηση» των βιολογικών φύλων (gender fluidity) του ανθρώπινου γένους, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται….από τα hilarious ευτραπελα, τα τεχνικά και νομικά προβλήματα, στο τραγικό και την κτηνωδία. 
To gender fluidity, όπως και όλα τα identity politics, είναι απλά ένα distraction και ένα power game για το ποιος έχει δικαίωμα να μιλά και ποιος όχι […] 
Όπως όλοι γνωρίζουμε το φύλο δεν είναι ρευστό. Αυτό όμως που είναι ρευστή είναι…η γλώσσα. και «which is to be master — that’s all» που έλεγε και ο Humpty Dumpty 
Υ.Γ. Επί του παρόντος δεν τους πολύ-πέτυχε να το προμοτάρουν ως just another lifestyle choice. Ενδεχομένως όμως, κάποια στιγμή θα σκεφτούν να ποινικοποιήσουν ως hate crime το denying or questioning gender fluidity. What is on the cards is oppression, socially engineered dysfunction, divide & rule and the loss of individual freedom.