18.12.13

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ THE ADVOCATE Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Α'

Ανήμερα των 77ων γενεθλίων του, ο Πάπας Φραγκίσκος έμαθε πως βρίσκεται στο εξώφυλλο του Advocate, του παλαιότερου περιοδικού στις ΗΠΑ για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.
Οι εκδότες του περιοδικού, που απευθύνεται σε γκέι, ανέδειξαν τον Πάπα Φραγκίσκο σε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για τη δήλωση που είχε κάνει για τους ομοφυλόφιλους.
«Εάν ένας άνθρωπος είναι γκέι, αναζητά το Θεό και έχει καλή θέληση, ποιός είμαι εγώ για να τον κρίνω;», είχε δηλώσει πρόσφατα ο ποντίφικας κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Βραζιλία προς το Βατικανό.
Το περιοδικό Advocate σημειώνει πως επέλεξε τον Πάπα για τη συγκεκριμένη διάκριση επειδή παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι αντίθετος στους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, έδειξε πως δεν ασπάζεται τη σκληρή ρητορική των προηγούμενων προκαθήμενων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Ο ποντίφικας υποδέχθηκε στο Βατικανό 3 άστεγους και πήρε μαζί τους πρωινό, ακούγοντας με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται κοντά στο πλευρό ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, γεγονός που τον έχει κάνει εξαιρετικά δημοφιλή. (ant1,gr, 18/12/2013)

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

"Πρόσωπο της χρονιάς" ο πάπας επειδή θεωρεί ότι δεν είναι προς το συμφέρον της εκκλησίας να αναλώνεται τόσο πολύ με θέματα που "διχάζουν" το ποίμνιο όπως η ομοφυλοφιλία; Ακόμα δεν κάθισε στον θρόνο και κάποιοι τρώγονται να τον βγάλουν άγιο επειδή ...διαπίστωσε το αυτονόητο.

Μάλλον εκεί στο Αμέρικα δεν γνωρίζουν αυτή την κυρία:

http://tinyurl.com/aheyham