26.5.08

ΤΣΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Φέτος στην Ερεσό εκτός από έρωτες, είδα ότι οι λεσβίες φιλενάδες μου, ελληνίδες, αγγλίδες και ισραηλινές κάνανε παιδιά. Φάνταζε σαν μαζική επιδημία. Πέρσι δεν είχα πάει Ερεσό και μου έπεσε πολύ απότομο να βλέπω φίλες που κρεπαλιάζαμε μαζί πριν 2 χρόνια, να τσουλάνε καροτσάκια με χαριτωμένα μωράκια και από δίπλα την γυναίκα της ζωής τους τρυφερά να τις κοιτά.
Μεγάλη απόφαση να κανείς ένα παιδί και πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν από τα πρώτα θέματα συζήτησης το φετινό καλοκαίρι στην Ερεσό. Σαν κολλητική επιθυμία εμφανίστηκε πληθώρα γυναικών που με βεβαιότητα δήλωνε ότι σύντομα θα να γίνει λεσβία μητέρα και εμένα μου ερχόταν στο μυαλό το σλόγκαν της queer company «Αν δεν μπορείς να πεις στους γονείς σου ότι είσαι gay, πες το στα παιδιά σου», αυτά θα αλλάξουν μια μέρα την κοινωνία.
Στο άμεσο μέλλον πολλά παιδάκια θα μεγαλώσουν απαλλαγμένα από το συναίσθημα της ομοφοβίας και του σεξισμού. Η Ράνια λέει στον γιο της «Υπάρχουν παιδάκια με μπαμπά και μαμά, υπάρχουν παιδάκια με μόνο μαμά ή άλλα με μόνο μπαμπά, υπάρχουν παιδάκια με δυο μαμάδες και παιδάκια με δυο μπαμπάδες» και ευτυχώς έχουνε βρει ιδιωτικό σχολείο εδώ στην Αθήνα που οι δάσκαλοι συνεννοημένοι και δεκτικοί διακηρύσσουν την παραπάνω πρόταση με σθένος και σεβασμό στην διαφορετικότητα.
.
της Mαρίας Cyber, Athens Voice (αναδημοσίευση από το gayathens.gr)

2 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Είδες ο κόσμος προχωράει..
Τι καλά θα ήταν να δινόταν η δυνατότητα σε όλους...

erva_cidreira είπε...

Ο κόσμος προχωράει, σίγουρα.
Η Ελλάδα, όμως;