6.5.08

2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΕΪ ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
2ο Athens Gay & Lesbian Film Festival
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
.
23/5 Παρασκευή
21.30 Traces(Rachel Zisser, USA, 2007, 19') Ο Sydney Kessler ξεκινάει ένα ταξίδι για να μάθει πως πέθανε ο γιος του. Αντ’ αυτού θα μάθει πώς έζησε ο γιος του..Richard P.
Rogers Award in Directing
Bridges/Larson Award Screenwriting
Good Boys(Yair Hochner, Israel, 75', 2006) O 17χρονος Meni φοράει μόνο τα πιο μοδάτα ρούχα, λατρεύει τη μουσική και το σινεμά και είναι escort boy. Έχει ένα μωρό από την Mika, μια νεαρή ναρκομανής πόρνη καθώς και μια θετή μητέρα η οποία είναι μια trans-gender πόρνη και ας μην ξεχνάμε τους πελάτες του που επικοινωνούν συνέχεια μαζί του στο κινητό.
Jury Grand Prize Feature Film(image+nation International LGBT Film Festival, November 2006 Montreal, Canada)
Best Israeli Film(Eilat International Film Festival)
Winner of OUTstanding Emerging Talent Award(Outfest)
Showtime Vanguard Award(NewFest)
Best Actor: Daniel Efrat
Best Supporting Actress: Gila Goldstein
Best Director
Best Cinematography
Tampa International Gay & Lesbian Film Festival 2005
24/5 Σάββατο
16.00 By the Sea(Matthew Gauci, Kerry Tamura, UK, 28') Ένας 23χρονος μετακομίζει στο Λονδίνο και ερωτεύεται. O φίλος του όμως κάτι κρύβει …
Mysterious Skin(Gregg Araki, USA, 2004, 99') Ποιητική αλλά και με αδίστακτη ματιά αυτή η ταινία του ανατρεπτικού queer σκηνοθέτη Gregg Araki, βασισμένη στο γνωστό βιβλίο του Scott Heim, το "Mysterious Skin" εξερευνά τις καρδιές και τις σκέψεις 2 πολύ διαφορετικών αγοριών που ανακαλύπτουν ότι το κλειδί για την μελλοντική τους ευτυχία βρίσκεται στον εξορκισμό κακοποιημένων εμπειριών της απιδικής του ηλικίας.
Jury Award(Bergen International Film Festival
Interfaith Award(Brisbane International Film Festival)
MovieZone Award(Rotterdam International Film Festival)
BestActor- Joseph Gordon-Levitt, Best Director-Gregg Araki (Seattle International Film Festival)
18.30 Ester(Spain, Rut Suso & María Pavón, 2006, 16') Δυο κοπέλες ξαπλωμένες σε ένα κρεβάτι μας ξεδιπλώνουν τις λεσβιακές σχέσεις σώματος και ψυχής.
Passion Por El Futbol, (Rut Suso & María Pavón, Spain, 2006, 13') Σε ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι ο άντρας μπορεί αναπόσπαστος να «ταξιδεύει» μέσα από το ποδόσφαιρο, η κοπέλα του όμως «ταξιδεύει» με άλλη κοπέλα…..
Lover Other(Barbara Hammer, USA, 2006 55') Καταπληκτικό ντοκιμαντέρ που μας εξιστορεί για πρώτη φορά την ιστορία τηςClaude Cahun (1894-1954) και της ερωμένης της και ετεροθαλής αδερφής της, Marcel Moore (1892-1972) . Τα πορτραίτα δυο μεγάλων γυναικών καλλιτέχνιδων, ξεναγούμαστε στην έντονη δημιουργικά ζωή τους, στο έρωτα και την πρωτοπόρα τέχνη τους.
20.25 (Felipe Scholl, Brazil, 2007, 5') Μια κωμική ματιά σε μια ερωτική περιπέτεια 2 αγοριών σε μια δημόσια τουαλέτα.
Βραβείο Teddy Awards, Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους 2008
THE CURIOSITY OF CHANCE(Russel P. Marleau, 2006, USA, 98') Μια κωμωδία που θυμίζει John Hughes. Ένας περήφανος gay έφηβος, ένα σχολείο, ένας ομοφοβικός νταής και μια Drag Queen όλα μέσα απο τους ήχους των 80's με το new wave και την μόδα του gender-bending στο απόγειο της.
Best Of The Fest(Palm Springs International Film Festival)
Best Narrative Feature(Reeling Chicago LGBT Film Festival)
Best New Director(Seattle Lesbian & Gay Film Festival)
22.30 Ruby Blue(Jan Dunn, UK, 2008, 112') Η καινούρια ταινία του Bob Hoskins! H ζωή του Jack( Bob Hoskins) θα περάσει μια κρίση όταν τον κατηγορούν για παιδοφιλία και η γειτόνισσά του, με την οποία είναι ερωτευμένος, του αποκαλύψει ένα μυστικό.
25/5 Κυριακή
16.00 Dead Gay Men And Living Lesbians(Rosa von Praunheim, Germany, 2007, 87’) Σε αυτό το ντοκιμαντέρ του, ο Rosa von Praunheim μας πείθει ότι ως αποτέλεσμα του Ολοκαυτώματος και μετέπειτα του AIDS, η αρσενική γκέι κοινότητα δέχτηκε πολλά πλήγματα και απώλειες και σύμφωνα με τον Praunheim, οι γυναίκες λεσβίες έχουν πια τοποθετηθεί στην κορυφή του επονομαζόμενου queer κινήματος. Μέσα στα πορτραίτα που σκιαγραφεί είναι και αυτό του θρυλικού extreme μαζοχιστή Albrecht Becker.
Επίσημη συμμετοχή στα Teddy Awards 2008
18.00 Gódir gestir (Family Reunion) (Isold Uggadottir, Iceland, 2006, 19') Η Katrín πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να κάνει μια διπλή ζωή ή αν θα αποκαλύψει στην οικογένειά της τον πραγματικό της εαυτό. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ότι και η οικογένειά της έχει κι αυτή ένα δικό της μυστικό…καταπληκτική μικρού μήκους λεσβιακή ταινία με μουσικές απο Cocorosie και Reykjavik
Audience Award, Best Short Film - Identities Film Festival, Vienna, Austria 2007
Grand Jury Prize for Best short Film - Atlanta Film Festival 2007
Best Short Film - Copenhagen Gay and Lesbian Film Festival 2007
First Place for Alternative Spirit - Rhode Island International Film Festival 2007
Best Women's Short - North Carolina GL Film Festival 2007
3rd Prize for Narrative Film - Athens International Film + Video Festival - 2007
Best Narrative International Short Film - Tel Aviv International LGBT Film Festival
2nd Place, Jury Award - Connecticut LGBT Film Festival 2007
Οι Άντρες δεν Κλαίνε(Κύριακος Χατζημιχαηλίδης, 2001, Greece, 17') Ενα χειμωνιάτικο πρωινό με καταιγίδα, ο 20χρονος νεαρός Ηλίας εισβάλλει μουσκεμένος από τη βροχή στο σπίτι του 30χρονου Πέτρου.
Chip & Ovi(Παναγιωτης Ευαγγελίδης, Ελλάδα, 2007, 46’) Ο Τσιπ και ο Όβι γνωρίστηκαν σε ένα ορφανοτροφείο κοντά στην πόλη Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας σε εφηβική ηλίκία. Είναι ανάπηροι και εδώ και ενάμιση χρόνο είναι ζευγάρι και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις δυσκολίες τους...
19.50 69 – Praça da Luz (Carolina Markowicz e Joana Galvão, 2007, São Paulo, 21’) Ένα πολύ τρυφερό ντοκιμαντέρ και σε πολλά σημεία ξεκαρδιστικό για την ιστορία και την ζωή των γηραιών εκδιδομένων γυναικών που εργάζονται μέχρι σήμερα στο «τετράγωνο του φωτός» στην γνωστή Praça da Luz στο Sao Paolo.
Be like Others(Tanaz Eshagian, Iran, 2007, 74') Στο Ιράν η ομοφυλοφιλία είναι καταδικαστέα με θάνατο το παράλογο είναι όμως οτι επιτρέπεται η εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου. Το συγκλονιστικό αυτό ντοκυμαντέρ ακολουθεί τη ζωή μερικών αντρών που αναγκάστηκαν να αλλάξουν φύλο για να ζήσουν ως gay. Θα σας καθηλωσει.
Βραβείο Κοινού και Βραβείο Siegesaule σταTeddy Award 2008
Βραβείο Ντοκυμαντέρ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2008
22.00 No Bikini(Claudia morgado, USA, 2007, 9') “Έκανα μια αλλαγή φύλου μια φορά, όταν ήμουν έξι ή εφτά.” Η πρώτη ατάκα του No Bikini μας συστήνει μια νεαρή κοπέλα που πάει κόντρα στην τάξη κολύμβησής της…
Gypo(Jan Dunn, UK, 2005, 98') Το Gypo είναι μια ταινία σε στυλ Dogma 95 και μας λέει την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας από την Τσεχία και την επίδραση που έχει η παρουσία της σε μια δυσλειτουργική οικογένεια της Αγγλίας.
Ειδικό Βραβείο Κριτών (London LGFF.)
Βραβειο Κριτών(Torino International Film Festival)
Επίτευγμα στην Παραγωγή(British Independent Film Awards)
Βραβειο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας (San Francisco International Film Festival)
Pauline McLynn, Προτεινόμενη για βραβείο καλύτερης ηθοποιού
26/5 Δευτέρα

17.00 C.R.A.Z.Y.(Jean-Marc Vallée, Canada, 2005, 127') Το 'C.R.A.Z.Y.' είναι μια ταινία για την ενηλικίωση ενός ξεχωριστού αγοριού που κάνει τα πάντα για να αποκηρύξει τη gay φύση του, προκειμένου να έχει την αποδοχή του πατέρα του. Συγκλονιστική ταινία και θρυλικές ερμηνείες κάτω από τους ήχους των David Bowie, Pink Floyd, Rolling Stones κ.α.37
Βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ
19.40 Big Eden(Thomas Bezucha, USA, 2000, 118') Ο Henry Hart, ένας μοναχικός καλλιτέχνης από τη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στη γενέτειρά του Big Eden. Όταν φτάνει σπίτι του πρέπει να φτιάξει τη σχέση του με τον Dean Stewart, τον καλύτερο φίλο του από το σχολείο και κρυφό του έρωτα.
Audience Award Best Feature(The Aspen Gay and Lesbian Film Festival, Phoenix Lesbian and Gay Film Festival, The New Festival, Frameline, OUTFEST, Seattle International Gay and Lesbian Film Festival)
Best American Independent picture(Cleveland International Film Festival)
Best Festival Film(Cleveland International Film Festival)
Best Feature(Miami Gay and Lesbian Film Festival)
Best Actor Eric Schweig(OUTFEST)
22.10 Whole new thing(Amnon Buchbinder, 2005, Canada, 92') Ο EMERSON THORSEN είναι 13 και μόλις τέλειωσε τη συγγραφή των 1000 σελίδων βιβλίου του. Αυτό που πρέπει να σας πούμε είναι ότι έχει ερωτευτεί τον 42χρονο gay καθηγητή Αγγλικών του.
Best Feature Film(Dallas Outakes, Seattle G&L Film Festival, Mazepatra Prague, Manchester Film Festival, Outfest LA, Paris Festival of American Independent Cinema)
Best Actor & Best Screenplay(Atlantic Film Festival)
Best Canadian Film(Victoria Film Festival)
27/5 Τρίτη
18.00 Hatsu-koi (first love)(Imaizumi Koichi, 2007, Japan, 96') Το Hatsu-koi είναι μια ειλικρινής όμορφη ιστορία ενός νεαρού gay που μεγαλώνει και ερωτευεται στο Τόκυο του σήμερα.
Επίσημη συμμετοχή στα Teddy Awards 2008.
20.10 Keillers Park(Susanna Edwards, Sweden, 2006, 87') Ο Peter τα έχει όλα, μια καλή ζωή, μια όμορφη κοπέλα και είναι στο σημείο να κληρονομήσει και την οικογενειακή εταιρεία. Θεωρεί τον εαυτό του ευτυχισμένο ώσπου γνωρίζει τον όμορφο Nassim και μετά δε μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό του.
22.10 Westler(Wieland Speck, Germany, 1985, 94') (Παρουσία Σκηνοθέτη) Ένας έρωτας γεννιέται μεταξύ του Felix από το Δυτικό Βερολίνο και του Thomas από το Ανατολικό, αλλά κινδυνεύουν όταν μπαίνουν στην μέση πολιτικές δυνάμεις.
Audience Award Best Feature (Max Ophüls Festival, San Francisco International Lesbian & Gay Film Festival)
Festival's Plate (Torino International Gay & Lesbian Film Festival)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τις λεπτομέρειες των προβολών. Να ενημερώσεις το δέκα τοις εκατό για να το διαβάσουνε όλοι. Για τις προβολές της Θεσσαλονίκης είχε σύνδεση σε ένα άλλο ιστολόγιο με πολλές λεπτομέρειες για τις ταινίες. Χρειάζεται η ενημέρωση και είναι μερικοί που κάνουνε πολύ ωραία δουλειά. Respect

cobden είπε...

Ευχαριστώ για το πρόγραμμα!Έχει αρκετές ενδιαφέρουσες ταινίες!

Ανώνυμος είπε...

Καλά και άγια όλα. Η Cyber να μην ήταν πίσω από αυτά. Δεν μπορώ να τη στηρίξω τη γυναίκα. Όχι μετά από αυτό που έκανε στο τσοντοφεστιβάλ της. Να κουβαλήσει ρωσίδες προς τέρψιν των ετεροφυλόφιλων θαμώνων...Ε όχι, υπάρχουν και όρια.

Ανώνυμος είπε...

H Cyber κοιτάζει να βγάζει από παντού και για να μαζέψει κόσμο λέει ότι οι ταινίες απευθύνονται στο ετερό κοινό. Ευχαριστώ πολύ αλλά δε θα πάρω. Καλά κάνουνε και την αγνοούνε τα άλλα ιστολόγια.

Φίλε να βάλεις και συ το σύνδεσμο που λέει ό άλλος ανώνυμος ότι έβαλε το 10% για το Πανόραμα. Είναι σοβαρό ιστολόγιο με τέχνη αποκλειστικά για γκέι και αξίζει να το βάλεις δίπλα στους άλλους συνδέσμους. Δε θυμάμαι το link για να στο γράψω. Αμα μπεις στο 10% θα το βρεις.

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω...το 2ο φεστιβάλ γκέι και λεσβιακού κινηματογράφου διοργανώνεται από τη Cyber? Να ξέρουμε....Ξέρει κανείς να απαντήσει;

Ανώνυμος είπε...

Eίναι και άλλοι που πιστεύουνε ότι είναι φεστιβάλ. Καθαρή επιχείρηση είναι φίλε μου και η Cyber τα βαφτίζει φεστιβάλ. Αυτή κάνει εμπόριο και δεν είναι ακτιβίστρια σαν κάτι άλλες που τρέχουνε για όλους. Eίχα δει το πρώτο τσοντοφεστιβάλ και μας είχε φέρει να δούμε όλες τις σαβούρες σα να είμαστε τίποτε άσχετοι παρακατιανοί. Καλύτερες έχει στα βιντεοκλάμπ για να νοικιάσεις.