13.5.08

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ "ΤΟ ΒΗΜΑ". ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΩΝ ΠΑΘΩΝ

Επιστολές προς «Το Βήμα» (7/5/2008)
«Αιχμάλωτοι ακατονόμαστων παθών»
Ουδενός ποτέ η φαντασία είχε συλλάβει τα σημερινά σημεία των καιρών ώστε να εμφανίζονται εις τα τηλεοπτικά κανάλια εκπρόσωποι της πλέον αισχράς σαρκικής ακολασίας και της παρά φύσιν ασελγείας, δηλαδή της ομοφυλοφιλίας, και να προπαγανδίζουν ότι το δυσώδες αυτό πάθος των είναι φυσιολογικόν. Ο κίνδυνος της διαφθοράς, κυρίως των νέων, είναι άμεσος, αφού η χυδαία διαστροφή της γενετησίου λειτουργίας προβάλλεται ως φυσιολογική και γίνεται συζήτησις διά την νομιμοποίησίν της. Κατά τους ερευνητάς επιστήμονας η ομοφυλοφιλία είναι «ψυχοπαθολογικόν φαινόμενον». Υπάρχει δε και πρόληψις και θεραπεία της νοσηράς και ανωμάλου αυτής καταστάσεως. Οι ομοφυλόφιλοι επιμένουν να αποκτήσουν το νομικόν δικαίωμα υιοθεσίας μικρών παιδιών. Κύριε ελέησον. Ποιον θα έχουν πατέρα και ποίαν μητέρα τα παιδιά αυτά; Θα γίνουν σχιζοφρενικά και διχασμέναι προσωπικότητες. Οπωσδήποτε θα γίνουν και αυτά ανώμαλα, κατά κανόνα. Πρέπει να σημειωθεί ότι σεξουαλικαί διαστροφαί υπάρχουν πολλαί, όπως παιδεραστία, νεκροφιλία, μαζοχισμός, κτηνοβασία, επιδειξιμανία, οφθαλμοπορνεία κτλ. Καιρός λοιπόν και οι αιχμάλωτοι των ακατονόμαστων αυτών παθών να ζητήσουν και αυτοί προσωπικά δικαιώματα ένεκα... δημοκρατίας.
Ι. Δ. Δ. Πρωτοπρεσβύτερος, θεολόγος, δημοσιογράφος, Αθήνα

Αναρωτιέμαι αν η έγκριτη εφημερίδα έχει κριτήρια δημοσίευσης των επιστολών αναγνωστών ή προσφέρεται να δημοσιεύει την οποιαδήποτε μισαλλόδοξη άποψη, υπερασπιζόμενη, υποτίθεται, την «ελευθερία του λόγου».

7 σχόλια:

ioanathan είπε...

Ο λόγος αυτός δεν εχει τίποτα το ελεύθερο και συνεπώς η δημοσίευσή του δεν εμπίπτει στην προάσπιση της δημοκρατικότητας και της πολυφωνίας. Ας σημειωθεί επίσης οτι εκτός από επικίνδυνες και αηδιαστικές απόψεις περιέχει και αντικειμενικές ανακρίβειες. Κατά ποιούς ακριβώς ερευνητάς επιστήμονες θεωρείται η ομοφυλοφιλία ψυχοπαθολογικό φαινόμενο?

Λυπάμαι ειλικρινά που αυτή η κοινωνία επιτρέπει σε ένα άτομο που αρθρώνει αυτό τον λόγο να αυτοαποκαλείται "Πρωτοπρεσβύτερος, θεολόγος, δημοσιογράφος". Είναι νομίζω πασιφανής η απόπειρα του ατόμου αυτόυ να κρυφτεί πίσω από γελοίους τίτλους για να κερδίσει κύρος, αφού ακόμα και στην τόσο μουχλιασμένη ελληγνική κοινωνία, ο λόγος του ηχεί αποκρουστικά.

George Tsitiridis είπε...

erva ειναι μια πολύ καλή ιδέα να στείλεις το δημοσίευμα σου στο Βήμα.

stassa είπε...

Μα όχι, δεν καταλαβαίνεtε; Ο άνθρωπος είναι θεολόγος- δηλαδή επιστήμονας που ειδικεύεται στα θέματα της ψυχικής υγείας και της ανάπτυξης της προσωπικότητας. Όταν ακούς έναν άνθρωπο σαν κι αυτόν να σου λέει οτι ένα παιδάκι θα βγεί ανώμαλο, ξέρει για τί μιλάει.

/sarcasm

erva_cidreira είπε...

Ο λόγος που ανέβασα το συγκεκριμένο ποστ δεν είναι οι απόψεις του Ι.Δ.Δ. ή τα επαγγέλματα που επικαλείται για προσδώσει κύρος σ' αυτές, αλλά η διαφαινόμενη ανυπαρξία δεοντολογίας στη δημοσίευση επιστολών αναγνωστών από "Το Βήμα".
Αν και είμαι βέβαιος ότι ανάλογες επιστολές αναφερόμενες σε γυναίκες, μαύρους, ανάπηρους, μετανάστες, Αλβανούς, εβραίους κλπ δεν θα δημοσιεύονταν από την εφημερίδα, τουλάχιστον όχι ασχολίαστες.
Και καθώς δεν υπάρχει σ' αυτήν Συνήγορος του Αναγνώστη, το να στείλω επιστολή διαμαρτυρίας και να δημοσιευτεί ένεκα ...δημοκρατίας,που λέει και ο πρωτοπρεσβύτερος, ειλικρινά δεν με ικανοποιεί καθόλου.
Καμιά άλλη ιδέα;

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά θεωρώ το άρθρο απαράδεκτο, και τον συγκεκριμένο άνθρωπο γελοίο..Βέβαια το μεγαλύτερο λάθος το έκανε για μένα η εφημερίδα που δημοσίευσε το εν λόγω κείμενο.Διότι ας μην ξεχνάμε ότι οι πωλήσεις τις εφημερίδας αυτής δεν είναι αμελητέες που σημαίνει ότι σίγουρα κάποια άτομα θα επηρεαστούν απ' τις απόψεις του "κυρίου".Βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι ο εν λόγω κύριος θα έπρεπε να υπογράφει ως Χριστιανολόγος ή μελετητής της ορθόδοξης Χριστιανικής Ιστορίας, γιατί ο τίτλος Θεολόγος είναι κάτι πολύ βαρύ για ένα τέτοιο μονομαθές άτομο ,όπως τουλάχιστον προκύπτει απ' το κείμενο του

ioanathan είπε...

erva,

μου θύμησες ένα επεισόδιο του Queer as Folk που λίγο μετά το gay bashing ενός παιδιού γίνεται συγκέντρωση στο κέντρο και ένας τύπος λέει: "Does anybody dare call a black man a niger today? No. That's because they fought for it!"

Θυμάμαι πόσο με είχε σοκάρει αυτη η φράση. Αν δεν είχε αποδειχθεί τόσο φασίστας στην πορεία της σειράς ο εν λόγο τυπάς, ίσως το σκεφτόμουν ακόμα. Σε κάθε περίπτωση έχεις δίκιο, οτι μια επιστολή προσβλητική προς άλλα άτομα θα προκαλούσε διαφορετικές αντιδράσιες. Δυστυχώς, αν και υπήρξαν πολλές "μειονότητες" και υποβαθμισμένες από την ευρύτερη κοινωνία ομάδες, εμείς οι ομοφυλόφιλοι είμαστε από τις λίγες που δεν καταφέραμε να τους δείξουμε οτι δεν μπορούν να μας περιφρονούν.

Τι να πω... Δεν προσπαθώ να πω οτι φταίμε εμείς που δεν αντιδρούμε και η κοινωνία είναι μια χαρά απλά προβληματίζομαι σχετικά με το πότε και πώς πρόκειται να έρθει η ανθρώπινη σκέψη και στην Ελλάδα.

les_boi είπε...

εμένα πάλι αυτός ο λόγος μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, φαίνεται χωρις προσχήματα η γνώμη των ομοφοβικών πολιτικαλυ κορρεκτ του σήμερα, γιατι ναι δόθηκε αγώνας να βγει η ομοφυλοφιλία απο τη λίστα των ψυχικών παθήσεων και τέτοιοι τύποι να ακούγονται περιθωριακοι, όμως κάτι μου λέει πως πίσω απο το "η κοινωνία δεν είναι έτοιμη" κρύβεται το "τα παιδιά αυτά Θα γίνουν σχιζοφρενικά και διχασμέναι προσωπικότητες. Οπωσδήποτε θα γίνουν και αυτά ανώμαλα, κατά κανόνα."...έχει πλάκα να βλέπεις πως εκφράζεται η ανησυχία που απειλείται η ετεροφυλοφιλική νόρμα(γιατι άραγε αφου το μόνο φυσικό είναι να είσαι ετεροφυλόφιλος;), έχει πλάκα η παθολογικοποίηση της μη ετεροκανονικής συμπεριφοράς και η απαρίθμηση μιας σειράς "παρεκκλίσεων" που όμως είναι τόσο ξένες για τον καλο-χριστιανό-ετερό...
για μένα αυτό το κείμενο είναι αστείο, για τους άλλους όμως διατηρώ πολλές επιφυλάξεις...