31.5.08

ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΙΜΗΤΕΣ Η ΤΗΛΟΣ;

Image Hosted by ImageShack.usbr/>
.
Βρίσκει μιμητές η Τήλος
Και άλλοι δήμοι της Ελλάδας πρόθυμοι να τελέσουν γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Ζαχαριάδης, Στέλιος Βραδέλης, ΤΑ ΝΕΑ, 30/5/2008
Το παράδειγμα της Τήλου ετοιμάζονται πολύ σύντομα να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι της Ελλάδας, οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να τελέσουν πολιτικούς γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Χθες έγινε γνωστό ότι ενδιαφέρον επέδειξε δήμος της Μαγνησίας, όπου ο δήμαρχος έχει εκλεγεί με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τελέσει σύντομα γάμο ομοφυλοφίλων. Η απόφαση πάντως του δημάρχου Τήλου κ. Τάσου Αλιφέρη να τελέσει τους πρώτους γκέι πολιτικούς γάμους έχει προκαλέσει ενδιαφέρον από δεκάδες ομοφυλόφιλα ζευγάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όπως έγινε γνωστό, από το πρωί χτες ο δήμος Τήλου δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα και οι ενδιαφερόμενοι ρωτούσαν εάν πράγματι υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Τα τηλέφωνα όμως έσπασαν και από τηλεοπτικούς σταθμούς και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία που ζητούσαν πληροφορίες προκειμένου να καλύψουν την πρώτη τέλεση πολιτικού ομοφυλοφιλικού γάμου στην Ελλάδα. Ο κ. Αλιφέρης με χτεσινή του δήλωση υπεραμύνεται της απόφασής του να τελέσει τους γάμους και υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η Τήλος είναι και πολύ Ελλάδα που απαιτεί σεβασμό και δεν μπορεί να το πετύχει αν- ενώ λέει ότι μπορεί να θαυμάζει τους αρχαίους ημών προγόνους (Σαπφώ, Αλκιβιάδης κ.λπ.) ως δημιουργούς της πολιτιστικής της ταυτότητας η οποία συνέβαλε στη διατήρηση της εθνικής μας συγκρότησης διαμέσου των αιώνων- ταυτόχρονα δημιουργεί συνθήκες και όρους κοινωνικούς που θα καθιστούσαν αυτούς τους επιφανείς Έλληνες αν ζούσαν στη σύγχρονη Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας». Πάντως και στην Τήλο δεν έλειψαν οι αντιρρήσεις για την απόφαση του δημάρχου. Αντίθετος στην τέλεση των δύο γάμων είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τήλου Π. Μορφωπός αλλά και ο αντιπρόεδρος Γρ. Καμμάς. Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Χριστοφής «δεν έχει καμιά αντίρρηση για την απόφαση του δημάρχου να τελέσει γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων στο νησί». Παράλληλα ο δήμαρχος επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις και εναντίον όσων ιερωμένων αντιτίθενται στους γάμους μεταξύ των ομοφυλοφίλων τονίζοντας ότι «εκεί που σταματά η λογική είναι με την Εκκλησία, όπου εμφανίζονται μερικοί εκπρόσωποι του Θεού και μιλούν ενάντια στα δικαιώματα των δημιουργημάτων του Θεού που εκπροσωπούν».
Απουσία δηλώσεων
Από την πλευρά πάντως της Εκκλησίας αυτό που προκάλεσε χθες εντύπωση ήταν η απουσία δηλώσεων εναντίον των σχεδιαζόμενων γάμων. Ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο είπε η Εκκλησία δέχεται μόνο γάμους μεταξύ ανδρών και γυναικών, ενώ όλους τους πολιτικούς γάμους τους χαρακτήρισε ως «επίσημη συμβίωση». Όσον αφορά τους γάμους μεταξύ των ομοφυλοφίλων, ο κ. Κύριλλος διερωτήθηκε κατά πόσον αυτοί είναι νόμιμοι, παραπέμποντας το θέμα στην πολιτεία. Χθες εκπρόσωποι της εφημερίδας «Εποχή», στην οποία δημοσιεύτηκαν οι δύο αγγελίες γάμου ενός ζευγαριού ανδρών και ενός γυναικών, έδωσαν συνέντευξη Τύπου εκπροσωπώντας τους μελλόνυμφους και κατήγγειλαν την τοποθέτηση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης «πως με τον πολιτικό γάμο των ομοφυλόφιλων έχει χαθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια». «Οι άνθρωποι που ήρθαν στην “Εποχή” και τους γνωρίσαμε είναι ιδιαίτερα αξιοπρεπείς. Την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων θα την ζήλευαν πολλοί άνθρωποι ακόμα και ο κύριος Άνθιμος», τονίζει ο κ. Μάριος Διονέλλης. Χτες το βράδυ έγινε γνωστό ότι τα ενδιαφερόμενα ζευγάρια έκλεισαν ήδη δωμάτια σε ξενοδοχεία της Τήλου

2 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Μίλησε πολύ σωστά μπράβο του και του δημάρχου αλλά και της εφημερίδας..

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση προς τον Μητροπολίτη Ρόδου:Η Ανθρώπινη αξιοπρέπεια χάνεται όταν ένας Μητροπολίτης κρύβει κάτω από τα ράσα του έναν άλλο Μητροπολίτη...(no comments-αρκεί να θυμηθούμε μερικά σκάνδαλα του παρελθόντος με βασικούς πρωταγωνιστές τους ευσεβείς πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας...)