28.5.08

ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ;

Image Hosted by ImageShack.us
.
Ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στην Τήλο! Σπάνε και επίσημα τα ταμπού.
Ο πρώτος γάμος μεταξύ αντρών θα τελεστεί τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα! Και κάτι ακόμη πιο ασυνήθιστο για τα ήθη που υπάρχουν και συντηρούνται στη χώρα. Οι δύο άνδρες θα έρθουν εις γάμου κοινωνία στον τόπο κατοικίας του ενός. Τόπος του μυστηρίου το Δημαρχείο της ακριτικής Τήλου στα Δωδεκάνησα. Όπως είναι γνωστό η Εκκλησία έχει διαφοροποιηθεί ανοικτά και στο ενδεχόμενο τέλεσης τέτοιου είδους γάμων και αναμένονται οξύτατες αντιδράσεις από τα στελέχη της. Εδώ προ εικοσιπενταετίας, γέμισαν ράσα οι δρόμοι όταν θεσπίστηκε ο πολιτικός γάμος ενώ μόλις πρόσφατα αντέδρασε σύσσωμη η Ιερά Σύνοδος για την σύναψη των συμφώνων συμβίωσης, πόσο μάλλον τώρα..
Παράλληλα αντιδράσεις αναμένεται να προκληθούν και από μερίδα του πολιτικού κόσμου, ενώ άγνωστο παραμένει το πώς θα υποδεχθούν οι τοπικές κοινωνίες αυτής της μορφής τους γάμους.
Πάντως η διαδικασία για την επίσημη ένωση των δύο ανδρών «εις σάρκαν μία» έχουν δρομολογηθεί κανονικά. Η αναγγελία για τον γάμο τους δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Το περιεχόμενο της αναγγελίας έχει ως εξής:
«Ο Δ... Τ....του Ν... και της Ελ... το γένος Π....που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Αθήνα και ο Θ... Κ....του Κ... και στης Χρ... το γένος Τ.... που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Τήλο, πρόκειται να παντρευτούν στο Δημαρχείο της Τήλου.
Δημοσιεύθηκε με επώνυμο και το γένος της μητέρας του καθενός (τα οποία για ευνόητους λόγους δεν παραθέτει η «Αυριανή») στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Εποχή».
Η «Εποχή» έχει μια διαδρομή είκοσι ετών συνεχούς κυκλοφορίας στον Κυριακάτικο Τύπο και εκδίδεται από την ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά), η οποία αποτελεί συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στελέχη της ΑΚΟΑ είναι δύο εν ενεργεία βουλευτές, ο άλλοτε γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτερικού Γιάννης Μπανιάς και ο συγγραφέας Περικλής Κοροβέσης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν τα όργανα;

Γιατί δεν έχεις άλλες πληροφορίες να μάθουμε όλοι μας τι τρέχει;

les_boi είπε...

μακάρι... ας το δούμε όμως και πουθενά αλλού να το πιστέψουμε περισσότερο, δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη στην Αυριανή

UnKnownX είπε...

Μωρό μου γερά με τσαμπουκά! Θα έρθω στο γάμο!!!!

Αντρέας :)

revqueer είπε...

Απρόσμενο κι ευχάριστο! Ξέρουμε ημερονηνία τέλεσης του γάμου;

xomeritis είπε...

Είναι Μάης, πάω για κεράσια, αλλά κρατώ μικρό καλάθι...