20.12.08

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΤΣΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ...."ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΟ ΛΟΜΠΙ"

Image Hosted by ImageShack.us
Φωτογραφία από το κυπριακό ιστολόγιο Life within me
.
Ομοφυλοφιλικές αφίσες κατά του Ματσάκη
ΧΡΥΣΤΑ ΝΤΖΑΝΗ (ΠΟΛΙΤΗΣ - 17/12/2008)
Μια... περίεργη, χάρτινη έκπληξη περίμενε τον Μάριο Ματσάκη το πρωινό της 11ης Δεκεμβρίου, κατά την είσοδό του στο Ευρωκοινοβούλιο. Κατευθυνόμενος προς το γραφείο του, ο Κύπριος ευρωβουλευτής βρήκε τους γύρω τοίχους κατειλημμένους από αφίσες ομοφυλοφιλικού περιεχομένου, που διαφήμιζαν μια έκθεση για οικογένειες ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τραβεστί, η οποία φιλοξενείται αυτές τις μέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αφίσες μάλιστα είχαν ριχτεί και κάτω από την πόρτα του γραφείου του.
Αφορμή της στόχευσης του Κύπριου Ευρωβουλευτή υπήρξε προφανώς, όπως ο ίδιος επισημαίνει, η πρωτοβουλία του, την προηγούμενη μέρα, να εκφράσει με ένα κοινοποιημένο στους βουλευτές email τις απόψεις του για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια. Απαντούσε δε, τότε, ταυτόχρονα στα email που του είχαν στείλει μαζικά άλλοι βουλευτές, με την αντίθετη άποψη, στα οποία υπήρχαν συνημμένες «επιθετικές», κατά τον ίδιο, φωτογραφίες.
Την ίδια μέρα ο Μάριος Ματσάκης ενημέρωσε για τη «βεντέτα» τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Χανς-Γκερτ Πέτεριγκ, εκθέτοντας τα γεγονότα, αλλά και τις απόψεις του για αυτά. «Δεν σας γράφω για να εκφράσω παράπονα, καθώς τέτοιες κινήσεις δεν μου προκαλούν κανένα πρόβλημα. Υποψιάζομαι όμως ότι το ομοφυλοφιλικό λόμπι στο Κοινοβούλιο μάλλον ετοιμάζεται να επαναφέρει την εκστρατεία υπέρ του δικαιώματος των γκέι ζευγαριών να υιοθετούν παιδιά», σημείωσε.
Το θέμα, όπως αναφέρει, είχε συζητηθεί στη Βουλή πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια και τότε η πλειοψηφία των βουλευτών είχε τεθεί εναντίον μιας τέτοιας πράξης. «Η άποψή μου ήταν και παραμένει ότι σέβομαι τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων να συζούν και να κάνουν ό,τι θέλουν στην προσωπική τους ζωή. Όμως σέβομαι παραπάνω το δικαίωμα των παιδιών να μην ανατρέφονται από μια οικογένεια την οποία εγώ δεν θεωρώ "φυσιολογική", όπως αυτή ανάμεσα στα γκέι ζευγάρια», σημείωσε.
Προχωρώντας στο email του προς τον πρόεδρο -το οποίο μάλιστα κοινοποιήθηκε προς τους υπόλοιπους 783 Ευρωβουλευτές, ο Ματσάκης αναφέρει ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, φαίνεται πως το ομοφυλοφιλικό λόμπι στην Ευρωβουλή ετοιμάζεται να υιοθετήσει μια «επιθετική» και «απειλητική» καμπάνια για να επιτύχουν ό,τι δεν κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια. «Εγώ σ’ αυτό αντίκειμαι. Οι ομοφυλόφιλοι έχουν κάθε δικαίωμα να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να τους δοθεί το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά. Πρέπει όμως να το κάνουν αυτό στο πλαίσιο των νόμων και της ηθικής που πρεσβεύει η Βουλή και όχι εκτός αυτών. Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε με αυτή την άποψη και θα κάνετε ό,τι είναι αναγκαίο για να αποτραπούν τακτικές εκφοβισμού από οποιονδήποτε εναντίον του οποιουδήποτε και ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες θα μπουν στη σωστή τους σειρά, την οποία θα σέβονται όλοι», κατεληξε.

4 σχόλια:

rose είπε...

εδω εμεις όοολοι στην κύπρο γνωρίζουμε απο πρώτο χέρι οτι ο κυριος ματσακης ειναι ...φυσιολογικος!

e-Lawyer είπε...

"Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε με αυτή την άποψη και θα κάνετε ό,τι είναι αναγκαίο για να αποτραπούν τακτικές εκφοβισμού από οποιονδήποτε εναντίον του οποιουδήποτε και ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες θα μπουν στη σωστή τους σειρά, την οποία θα σέβονται όλοι»


Δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν νοούνται κύριε Ματσάκη! Και σε αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνεται και η ελευθερία της έκφρασης που μπορεί να στηλιτεύσει κάθε μισάνθρωπο, ανεξάρτητα απο το αξίωμά του.

ruth_less είπε...

Βασικά είναι το ίδιο μοτίβο αντιδράσεων που ακολουθεί πάντα... βλέπει συνομωσίες και απειλές παντού. Το θέμα είναι ότι ρεζιλεύει και την Κύπρο διεθνώς.

Όσο για τον ορισμό του φυσιολογικού, είναι ο τελευταίος που μπορεί να τον δώσει!

stassa είπε...

Πρόσεξε πώς το θέτει έτσι; "Σέβομαι το δικαίωμα των παιδιών να μην ανατρέφονται από μια οικογένεια την οποία εγώ δεν θεωρώ φυισιολογική". Τα ίδια Παντελάκη μου δηλαδή, επικαλείται και καλά τα δικαιώματα των παιδιών, για να υπερασπιστεί το δήθεν δικαίωμά του να ορίσει τί είναι φυσιολογικό και τί δεν είναι.

Κατά τ' άλλα σέβεται το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων να κάνουν ό,τι θέλουν στην προσωπική τους ζωή- όχι και μες' τα μούτρα μας όμως, έτσι;