3.12.08

ΖΕΥΓΑΡΙΑ 17

Image Hosted by ImageShack.us
.
Η ιστορία μας ξεκινάει πριν από 25 χρόνια. Φθινόπωρο του '83 ήταν αν θυμάμαι καλά, που θυμάμαι! Εγώ με την Έλενα να κατηφορίζουμε για την καθιερωμένη μας νυκτερινή έξοδο και συ με τους Γιώργηδες και την Τζένη να κάθεστε στα σουβλάκια στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.
Εκεί συναντήθηκαν οι ματιές μας. Εκεί γύρισα και είπα στην Έλενα, αυτό το τεκνό εγώ θα το πάρω... Αυτή απλά γέλασε...
Τα χρόνια περνούσαν. Σε συναντούσα μιά με δυό φορές τον χρόνο, είτε σε γιορτές κοινών φίλων είτε Πρωτοχρονιές. Μας πήγαινε η Πρωτοχρονιά. Εγώ πάντα σταθερός έλεγα, αυτό το τεκνό θα το πάρω. Οι φίλοι μας, απλά γέλαγαν.
Κάποτε γνώρισα και την τότε φίλη σου. Δεν πτοήθηκα, είπα, αυτό το τεκνό εγώ θα το πάρω...
Φτάσαμε αισίως στο 1994. Σαν σήμερα πριν από 14 ακριβώς χρόνια. Κρύο βράδυ του Νοέμβρη, σε ένα bar στην 3ης Σεπτεμβρίου. Lace το λέγαν αν θυμάμαι καλά. Δούλευε η Έλενα εκεί. Είχα πάει στεναχωρημένος, είχε σκοτωθεί σε τροχαίο ένας φίλος μου εκείνο το βράδυ.
Ήμουνα χάλια, έως μεθυσμένος θα έλεγα. Τώρα για να πούμε και την μαύρη αλήθεια, τύφλα ήμουνα, αλλά να μην το κάνουμε θέμα.
Και ξαφνικά έρχεσαι εσύ με φίλους σου. Το μόνο που θυμάμαι να σου λέω εκείνο το βράδυ ήταν ότι θα την γαμήσω την Όλγα που σε έφερε μαζί της. Δεν θυμάμαι τι άλλο σου έλεγα. Θυμάμαι όμως ότι σου μίλαγα όλο το βράδυ, κι ας μην θυμάμαι τι σου έλεγα. Θυμάμαι ότι όταν φύγαμε, γιατί με πήγατε σπίτι με το αυτοκίνητο, σε αγκάλιασα στο πίσω κάθισμα.
Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι μισή ώρα αργότερα χτύπησες το κουδούνι, ήρθες με πήρες και πήγαμε σπίτι σου. Το μόνο που θυμάμαι ήταν, ότι το πρώτο μας βράδυ το πέρασα στην λεκάνη του σπιτιού σου να ξερνάω από όλες τις αηδίες που είχα πιεί. Να ξερνάω την παλιά μου την ζωή.
Ιδανικό σκηνικό για πρώτο βράδυ, δεν νομίζεις;
Πολλά έπρεπε να ξεπεράσουμε για να είμαστε μαζί. Και νομίζω ότι το καταφέραμε. 14 χρόνια είμαστε μαζί. Με τα καλά μας και τα κακά μας. Με τις χαρές μας και τις λύπες μας.
Σε έβλεπα πάνω απ' τα γυαλιά μου την Κυριακή να διαβάζεις την εφημερίδα σου, φορώντας τα γυαλιά σου. Με πιάσανε τα γέλια, με ρώτησες γιατί γελάω και γω σου είπα, αυτό το τεκνό εγώ θα το πάρω...

AYTOS AYTOS KAI TA MYSTHRIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: