22.6.16

ΟΡΛΑΝΤΟ. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕΣΩ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ

Στην δημοσιότητα έδωσαν οι αμερικανικές αρχές την επικοινωνία, που είχε ο Ομάρ Ματίν, μακελάρης του γκέι κλαμπ με τους αστυνομικούς λίγο μετά από την ένοπλη επίθεση, που εξαπέλυσε.
Ομολογεί πλήρη υποταγή στον αρχηγό του ΙΚΙΛ, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι κι αναφέρεται στις επιθέσεις σε Παρίσι και Βοστώνη.
«Το χρονικό που αποδεσμεύτηκε βασίζεται στις επικοινωνίες μέσω ασυρμάτων. Δείχνει ξεκάθαρα ότι οι αξιωματικοί μας ήταν μέσα στο κλαμπ σε ελάχιστα λεπτά και συνεπλάκησαν με πυρά με τον δράστη. Είναι σημαντική αυτή αυτή η συμπλοκή διότι αρχικά η είσοδός τους τον έκανε να οπισθοχωρήσει και να οχυρωθεί μέσα στο μπάνιο με ομήρους», διευκρίνισε ο Τζον Μίνα, επικεφαλής της αστυνομίας στο Ορλάντο.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών και το FBI στην κοινή ανακοίνωση, που εξέδωσαν υποστηρίζουν ότι οι λόγοι που αρχικά δόθηκε στη δημοσιότητα ένα μέρος των συνομιλιών ήταν η ευαισθησία εκ μέρους των αμερικανικών αρχών προς τα συμφέροντα των επιζώντων και των οικογενειών των θυμάτων και η ανάγκη διατήρησης της ακεραιότητας της έρευνας.
Αργότερα όμως ύστερα από επικρίσεις μεταξύ των οποίων και του προέδρου της βουλής των Αντιπροσώπων, Πόλ Ράιαν, αποδεσμεύτηκε το σύνολο των συνομιλιών.
(gr.euronews.com, 20/6/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια: