21.6.16

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΜΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ TRANS PRIDE

Με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες η τουρκική αστυνομία διέλυσε την παρέλαση των ομοφυλόφιλων στην Κωνσταντινούπολη. 
Μπορεί η παρέλαση των ομοφυλοφίλων, το γνωστό gay pride, να διεξαγόταν στην Τουρκία από το 2003, όμως, αυτή τη χρονιά έπειτα από απόφαση των τοπικών αρχών απαγορεύτηκε, για λόγους ασφαλείας. Ο
μάδα υπερεθνικιστών είχε προειδοποιήσει στις αρχές της εβδομάδας ότι θα εμπόδιζε την παρέλαση, χαρακτηρίζοντάς την ανήθικη. 
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για την παρέλαση, με την αστυνομία να τους εμποδίζει και να μην επιτρέπει την πρόσβαση στην περιοχή στους υπερεθνικιστές. (gr.euronews.com)

Ο Τούρκος πρόεδρος και η σύζυγός του, Ερμίν Ερντογάν, απόλαυσαν το ιφτάρ −το δείπνο των μουσουλμάνων όταν δύει ο ήλιος κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού− με μία ομάδα καλλιτεχνών, ανάμεσά τους και η ηθοποιός Μπουλέντ Ερσόι. Το δείπνο παρατέθηκε στην προεδρική κατοικία, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.
Η «Ντίβα», όπως είναι γνωστή η Ερσόι, υποβλήθηκε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου στο Λονδίνο τη δεκαετία του '80. Έγινε διάσημη, αλλά ταυτόχρονα ήρθε αντιμέτωπη με επιθέσεις −λεκτικές και όχι μόνο− στην πατρίδα της. (athensvoice.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: