14.6.16

ΜΗΝΥΜΑ ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ: ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ

Μήνυμα Μπαράκ Ομπάμα προς ομοφυλόφιλους: Δεν είστε μόνοι
skai.gr, 14/6/2016

Την αλληλεγγύη του προς την κοινότητα των ομοφυλοφίλων εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά τον θάνατο 49 ανθρώπων την Κυριακή στο Ορλάντο στην χειρότερη επίθεση που διαπράχθηκε ποτέ παγκοσμίως εναντίον της κοινότητας των ΛΟΑΔ.
«Θέλω να επαναλάβω ότι δεν είστε μόνοι. Ο αμερικανικός λαός, οι σύμμαχοί μας και οι φίλοι μας σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται στο πλευρό σας» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στην τρίτη κατά σειρά δημόσια τοποθέτησή του με την οποία καταδίκασε το μακελειό στο Ορλάντο.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατήγγειλε με σθένος τις δηλώσεις του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό ΟίκοΝτόναλντ Τραμπ σχετικά με τους μουσουλμάνους, επισημαίνοντας ότι αντίκεινται «στις αξίες και τις ιδέες» των ΗΠΑ.
«Θα ξεκινήσουμε να συμπεριφερόμαστε διαφορετικά στους Αμερικανούς μουσουλμάνους; Θα τους υποβάλλουμε σε ειδική παρακολούθηση; Θα μεροληπτούμε σε βάρος τους λόγω της θρησκείας τους;» διερωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απαγορεύσουμε στους μουσουλμάνους να μπαίνουν στις ΗΠΑ, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου και αφορά την ασφάλειά μας, υποστήριξε τη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συγκέντρωση οπαδών του στην πολιτεία Νιού Χάμσαϊρ.
Μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να αποδεικνύουν ευρύτερο τρομοκρατικό σχέδιο για την επίθεση σε κλαμπ του Ορλάνο επισήμανε ο Ομπάμα, ο οποίος άφησε και σωρεία υπαινιγμών κατά του λόμπι των υποστηρικτών της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ (ΝRA - National Rifle Association).

Δεν υπάρχουν σχόλια: