17.6.16

ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟ PRIDE ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


Απαγορεύτηκε στην Κωνσταντινούπολη το gay pride
Ο Δήμος της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή της παρέλασης των ομοφυλοφίλων (Gay pride) που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, προκειμένου να «διατηρηθεί η ασφάλεια και η δημόσια τάξη».
Η δημοτική αρχή της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι έλαβε γνώση για τα σχέδια διεξαγωγής της παρέλασης στις 26 Ιουνίου, αλλά κάλεσε τους διοργανωτές να την ανακαλέσουν και να συμμορφωθούν με τις προειδοποιήσεις που έχουν εκδώσει οι δυνάμεις ασφαλείας. (tanea.gr, 17-6-2016)


Σύμφωνα τις έως τώρα πληροφορίες, η απαγόρευση εκδόθηκε λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις ήταν προγραμματισμένο να λάβουν χώρα στην περιοχή της κεντρικής πλατείας Ταξίμ.
«Καταλαβαίνουμε από αναφορές σε μέσα ενημέρωσης, ιστοτόπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μέλη της κοινότητας [ομοφυλόφιλων και τρανσέξουαλ] έχουν καλέσει για πορεία ανάμεσα στις 19 και 26 Ιουνίου στην Ταξίμ. Τέτοια συνάντηση και διαδήλωση δεν θα επιτραπεί από το κυβερνείο μας, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των πολιτών μας, ειδικά των συμμετεχόντων, αλλά και τη δημόσια τάξη», φέρεται να ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μία εθνικιστική νεανική οργάνωση είχε στο παρελθόν απειλήσει τη φετινή παρέλαση.
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα έχουν γίνει στόχος σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων από κούρδους αντάρτες και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τους τελευταίους οκτώ μήνες. (skai.gr, 17/6/2016)


Δεν υπάρχουν σχόλια: