11.9.13

WENTWORTH MILLER: ΠΑΛΕΥΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΠΩς ΕΙΜΑΙ ΓΚΕΪ

"Πάλευα με τον εαυτό μου για να μην παραδεχτώ πως είμαι gay" 
Sigmalive/madata.gr, 10/9/2013
Ήταν να μην κάνει την αρχή ο Wentworth Miller και παραδεχτεί ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος. 
Ο πρωταγωνιστής του «Prison Break», βγήκε και εξομολογήθηκε πως είναι gay, μαχόμενος για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. 
 Και δεν έμεινε εκεί. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο για την Καμπάνια υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο 41χρονος ηθοποιός έκανε και άλλες σοκαριστικές αποκαλύψεις, λέγοντας πόσο δύσκολο του ήταν να κρύψει την καταπιεσμένη του σεξουαλικότητα, γι΄αυτό και έκανε πολλές απόπειρες αυτοκτονίας, οι οποίες ξεκίνησαν όταν ήταν μόλις 15 ετών! 
«Κάθε μέρα ήταν μια δοκιμασία για μένα. Έπρεπε να προσπαθώ να είμαι αυτό που οι άλλοι ήθελαν. Να είμαι αποδεκτός. Έτσι πρόδιδα όμως, τον ίδιο μου τον εαυτό ώστε ν΄ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες των άλλων». 
Και πρόσθεσε, πως «όταν αποτυγχάνεις τη δοκιμασία, πληρώνεις ένα τίμημα. Συναισθηματικό, ψυχολογικό και σωματικό. Έτσι κι εγώ έπαθα το ίδιο». 
Συνέχισε δε λέγοντας, πως «η πρώτη φορά που προσπάθησα ν΄αυτοκτονήσω ήταν στα 15 μου. Περίμενα η οικογένεια μου να φύγει για Σαββατοκύριακο. Ήμουν μόνος μου στο σπίτι, και κατάπια ένα κουτί χάπια. Δεν θυμάμαι τι συνέβη τις επόμενες ημέρες, αλλά θυμάμαι πως μερικές μέρες μετά, βρισκόμουν στο λεωφορείο που με πήγαινε σχολείο, προσποιούμενος πως όλα είναι εντάξει».
Μάλιστα, εξομολογήθηκε και το λόγο που όσο καιρό πρωταγωνιστούσε στο «Prison Break» ως «Michael Scofield», δεν αναφέρθηκε ποτέ ανοιχτά στη σεξουαλικότητα του: 
«Την περίοδο εκείνη, έδινα πολλές συνεντεύξεις και είχα πολλές ευκαιρίες να το παραδεχτώ. Αλλά επέλεξα να μην το κάνω. Το ήξεραν η οικογένεια και οι φίλοι μου, και οι άνθρωποι που εμπιστευόμουν. Αλλά δημόσια δεν το έλεγα. Επέλεξα να υποκρίνομαι και να λέω ψέματα. Φοβόμουν πως αν το αποκάλυπτα, θα επηρέαζε αρνητικά την καριέρα την οποία με τόσο κόπο είχα χτίσει. Ήμουν γεμάτος φόβο και πεισματική άρνηση». 
Παράλληλα όπως λέει, φοβόταν πως αν έβγαινε και το παραδεχόταν ανοιχτά, ίσως επηρέαζε αρνητικά πολλούς νέους. 
Τόση ήταν η εσωτερική του πάλη, που αποφάσισε να παρατήσει την υποκριτική, δυο χρόνια αφότου τελείωσε το «Prison Break». 
Τελικά όμως, αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον εαυτό του, μιας και του το υπαγόρευσε μια εσωτερική φωνή, καταλήγει. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

" φοβόταν πως αν έβγαινε και το παραδεχόταν ανοιχτά, ίσως επηρέαζε αρνητικά πολλούς νέους"
Λέγοντας "αρνητικά" τι εννοεί;