10.9.13

ΝΤΡΟΠΗ!!! ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ»
Δριμύ κατηγορώ του Οικουμενικού Πατριάρχη κατά της συμβίωσης ομοφυλοφίλων
dogma.gr, 9/9/2013
Κατακριτέες και καταδικαστέες εφευρέσεις, χαρακτήρισε τη συμβίωση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τασσόμενος κατά κάθε τέτοιας πρωτοβουλίας. 
Από την Εσθονία όπου βρέθηκε ο κ. Βαρθολομαίος είπε πως για την Εκκλησία «…είναι άγνωστοι και κατακριτέαι συζυγίαι μετ’ ατόμων του ιδίου φύλου, καταδικάζονται δε αι σύγχρονοι εφευρέσεις των λεγομένων «συμφώνων συμβιώσεως», τα οποία είναι απόρροια αμαρτίας και ουχί κατά νόμον χαράς, ενεργειών κατά τας οποίας αι θήλειαι «μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν, ομοίως δε και οι άρσενες αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας εξεκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους, άρσενες εν άρσεσι την ασχημοσύνην κατεργαζόμενοι και την αντιμισθίαν ην έδει της πλάνης αυτών εν εαυτοίς απολαμβάνοντες» 
Χρησιμοποιώντας την παραπάνω φράση από την Προς Ρωμαίους Επιστολή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ούτε λίγο ούτε πολύ «αφορίζει» κάθε σχέση μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου κάνοντας λόγο για αμαρτία και πλάνη που έρχονται ενάντια στη φύση. 
Είναι η πρώτη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάνει μια τόσο σαφή και απόλυτη αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα καλώντας μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς την Κυβέρνηση της Εσθονίας να μην προχωρήσει σε νομιμοποίηση της συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου.


Κατά τα άλλα ο αγαπημένος ποιητής του Πατριάρχη είναι ο... Καβάφης!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γελοιότητες για ακόμη μία φορά... Αμάν πια... Πότε θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν ότι η θρησκεία τους λέει ΚΑΙ "αγαπάτε αλλήλους"; Γιατί ΠΟΤΕ δεν ακούν την επιστήμη;;;
ΥΓ. Μάλλον δε διευκρινήστηκε σωστά από τον κ.κ. Β.: Εννοούσε πως ο αγαπημένος του ποιητής είναι ο ευνουχισμένος Καβάφης...:-(

gay super hero είπε...

@ Ανώνυμος

Χειρότεροι γίνονται όταν χρησιμοποιούν ως άλλοθι την επιστήμη. Θα σε παραπέμψω εδώ:

"Δεν αποτελεί διάκριση, ούτε είναι πρόθεσή μας να γίνουμε δυσάρεστοι παρατηρώντας ότι δύο άνδρες ή δύο γυναίκες δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Πρόκειται για κανόνα της φύσης: για να υπάρξει ένα παιδί, απαιτείται ένας άνδρας και μια γυναίκα. Πρόκειται για βιολογικό υπόδειγμα.

...Οι σχέσεις γονέων και παιδιών γνωρίζουν μια μετάλλαξη που μπορεί να παραποιήσει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του παιδιού... Ας αφήσουμε στους ψυχιάτρους την ευθύνη να μελετήσουν τι επίπτωση μπορεί να έχουν αυτά τα σχήματα στην οικοδόμηση της ταυτότητας του παιδιού."

http://tinyurl.com/dykaapg

Kατά τα άλλα Erva δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου :-) Μπορεί να τα λέει πιο τσεκουράτα και λιγότερο "μειλίχια" σε σχέση με πως τον έχουμε συνηθίσει (φαντάζομαι παίζει ρόλο σε αυτό και ο ανταγωνισμός με τη ρωσική εκκλησία στην Εσθονία). Όμως ανεξάρτητα από τις λέξεις που επιλέγει, είναι γνωστό πως η επίσημη θέση του σε αυτό το θέμα δεν διαφέρει από αυτή του Πάπα ή του ρώσου Πατριάρχη. Δεν πέφτω κι απ' τα σύννεφα.

Εμένα αυτό που με σοκάρει προσωπικά είναι ότι ποτέ δεν έχουμε ακούσει τον Πατριάρχη να καταδικάζει τις ασχήμιες και τις βιαιότητες σε βάρος ομοφυλόφιλων από κληρικούς διαφόρων ορθόδοξων χωρών, όπως πρόσφατα στη Γεωργία:

http://www.tabula.ge/ge/story/71224-fotogalerea-martlmadidebelma-aqtivistebma-dzaladobis-satsinaaghmdego-aqcia-chashales

Ανώνυμος είπε...

@gay super hero
Ευχαριστώ για την παραπομπή, αλλά λέγοντας επιστήμη εννοούσα τις έρευνες επιστημόνων που αποδεικνύουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική και τις ψυχιατρικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός και το φύλο του γονιού δεν επηρεάζει την ψυχική ισορροπία του παιδιού.