25.9.13

ΠΟΥΤΙΝ: ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΖΟΤΑΝ

Πούτιν: Αν ήταν ομοφυλόφιλος ο Μπερλουσκόνι δεν θα δικαζόταν

iefimerida.gr, 19/9/2013
Αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν ομοφυλόφιλος, δεν θα 'χε μπλεξίματα με την ιταλική δικαιοσύνη, ισχυρίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, θυμίζοντας το μνημειώδες «καλύτερα γυναικάς παρά γκέι» που είχε πει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, σε ομιλία του προ ετών στη διεθνή έκθεση του Μιλάνου.
 «Δικάζουν τον Μπερλουσκόνι επειδή ζει με γυναίκες. Εάν ήταν ομοφυλόφιλος κανείς δεν θα τα έβαζε μαζί του», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρωσίας, μιλώντας στο Φόρουμ του Βαλντάι, με τους παρευρισκόμενους (μεταξύ τους, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν) να ξεσπούν σε γέλια και χειροκροτήματα.
 Το Φόρουμ του Βαλντάι οργανώνεται από το επίσημο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti και φιλοξενεί κάθε χρόνο πολλούς δημοσιογράφους, πρώην ηγέτες και ειδικούς, Ρώσους και ξένους, σε ρωσικά θέματα.
Η νέα καυστική δήλωση του προέδρου Πούτιν για την «ιδιότυπη ασυλία» που, όπως υποστηρίζει, απολαμβάνουν οι ομοφυλόφιλοι, έρχεται σε συνέχεια του νόμου που πέρασε τον περασμένο Ιούνιο, με τον οποίο καταδικάζεται η «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» σε ανηλίκους.
Ο νόμος έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κάλεσαν ακόμα και σε μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι (νότια Ρωσία) τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: