24.7.13

ΤΟ ΠΡΩΤΟ GAY PRIDE ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ


Η πρώτη gay παρέλαση στο Μαυροβούνιο
newpost.gr, 24/7/2013
Η πρώτη Πορεία Υπερηφάνειας Oμοφυλόφιλων (Gay Pride Parade) στο Μαυροβούνιο θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη, 24 Ιουλίου στη Μπούντβα, στα παράλια της Αδριατικής, όπως ανακοινώθηκε από το Φόρουμ «Πρόγκρες» της κοινότητας LGBT (της κοινότητας λεσβιών, ομοφυλόφιλων αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ).
Η Πορεία Υπερηφάνειας στη Μπούντβα θα αποδείξει ότι η κοινωνία του Μαυροβουνίου είναι σε θέση να αποδεχθεί και να προστατεύσει τη διαφορετικότητα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Φόρουμ, Ζντράβκο Τσιμπάλιεβιτς στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
«Το μήνυμα της Πορείας Υπερηφάνειας στη Μπούντβα είναι ότι τα άτομα που ανήκουν στην LGBT κοινότητα θέλουν να γίνουν αποδεκτά από τις οικογένειες και το περιβάλλον τους. Η παρέλαση θα είναι μία ακόμη απόδειξη της επιτυχία μας, θα δούμε πόσο η κοινωνία του Μαυροβουνίου είναι σε θέση να αποδεχθεί και να προστατεύσει τη διαφορετικότητα» τόνισε.
Ο υπουργός Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σουάντ Νουμάνοβιτς είπε ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου στηρίζει τη διεξαγωγή της Παρέλασης Υπερηφάνειας.
«Επιθυμούμε να αποστείλουμε το μήνυμα ότι το Μαυροβούνιο είναι μία κοινωνία στην οποία είναι σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και η διαφορετικότητα» επισήμανε.
Ο κ. Νουμάνοβιτς διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διεξαγωγή της πρώτης Πορείας Υπερηφάνειας στη χώρα σε ατμόσφαιρα ειρήνης και ανεκτικότητας.
Ο υπουργός Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν απάντησε στην ερώτηση δημοσιογράφου αν θα παραστεί ο ίδιος προσωπικά στην Πορεία Υπερηφάνειας στη Μπούντβα, αλλά είπε ότι οπωσδήποτε θα παραστεί εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Το Φόρουμ της LGBT κοινότητας του Μαυροβουνίου ανήγγειλε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα διεξαχθεί μία ακόμη Πορεία Υπερηφάνειας στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: