12.7.13

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ
Υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων τάσσεται ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος
dogma.gr, 11/7/2013
Στο πλαίσιο της Γενικής Συνόδου των Αγγλικανών ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Justin Welby, πρότεινε την αποδοχή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.
Επειδή ,όπως τόνισε ‘‘το πολιτιστικό και πολιτικό κλίμα αλλάζει, πρέπει να αποδεχθούμε μια επανάσταση στον τομέα της σεξουαλικότητας’’. Ο ίδιος υποσχέθηκε μια εκστρατεία εξάλειψης για τον αντί-Gay εκφοβισμό στα σχολεία της Εκκλησίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε στη συνέχεια ότι η εχθρότητα προς την Εκκλησία βρίσκεται στο γεγονός της αντίθεσης προς τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και του γάμου, σε τέτοιο σημείο που ορισμένες επικρίσεις ήταν μέχρι το κόκκαλο.
Το παράξενο βέβαια είναι η προτροπή προς τους Επισκόπους της Αγγλίας : «οφείλουμε να δεχθούμε ότι υπάρχει μια επανάσταση στον τομέα της σεξουαλικότητας».
Η αλλαγή αυτή του Αρχιεπισκόπου για το θέμα των gay, όπως επισήμανε ο ίδιος, προέρχεται από την καταψήφιση που έκανε στην Βουλή των Λόρδων για τον νέο νόμο και την θετική ανταπόκριση όμως των Λόρδων προς το θέμα αυτό. Οι Αγγλικανοί δέχονται πιέσεις από το Κοινοβούλιο για την αποδοχή του πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων.
Τέλος να επισημάνουμε ότι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος είναι έγγαμος και την σύζυγο του την λένε Καρολίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: