13.7.13

ΤΖΕΪΜΣ ΜΠΡΟΥΣΤΕΡ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΚΕΪ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

Τζέιμς Μπρούστερ. Ο πρώτος γκέι πρεσβευτής του Ομπάμα 
Μίνα Αγγελίνη (protothema.gr, 12/07/2013) 
Ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, που νομιμοποίησε το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών στις ΗΠΑ, επέλεξε τον Τζέιμς Μπρούστερ για τη θέση του πρεσβευτή της Ουάσινγκτον στην Δομινικανή Δημοκρατία προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο κράτος της Καραϊβικής με την επιλογή του. Ο Μπρούστερ έχει δηλώσει ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που δεν μπορεί να χωνέψει η συντηρητική κοινωνία της Δομινικανής Δημοκρατίας που αριθμεί μόλις εννέα εκατομμύρια κατοίκους. 
Θρησκευτικές οργανώσεις ασκούν έντονες πιέσεις στην κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να πει "όχι" στον διορισμό του Μπρούστερ προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η κίνηση αυτή αντιβαίνει στις χριστιανικές αρχές της χώρας. Υπάρχουν βέβαια και "φωνές" που επικροτούν την επιλογή Ομπάμα, ωστόσο αυτές είναι λίγες. Ο Μπρούστερ έδωσε δυναμικά το "παρών" στην εκστρατεία επανεκλογής του Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, το 2012 και όπως έχει δηλώσει ο πλανητάρχης, διορίστηκε στη θέση του πρεσβευτή "για τις δημοκρατικές ιδέες του". "Ο Μπρούστερ δεν πηγαίνει στην Δομικανή Δημοκρατία ως εκπρόσωπος των ομοφυλοφιλικής κοινότητας", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. 
Ο Μπρούστερ διαδέχεται τον Ραούλ Γκζαγκουίρε, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος λόγους υγείας. Σπούδασε μάρκετινγ στο κολλέγιο Tyler Junior του Τέξας . Ανέλαβε επιτελικές θέσεις στο μάνατζμεντ και το μάρκετινγη εταιρειών στο Ντάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: