6.9.09

ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ, Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ

Image Hosted by ImageShack.us
Milan Pride 2008
.
Χωρίς ψηφοφορία λόγω της τρέχουσας ερμηνείας σχετικής συνταγματικής διάταξης σύμφωνα με την οποία προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης που προκαλούν δαπάνες του δημοσίου δεν τίθενται σε ψηφοφορία, απορρίφθηκε χτες στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.
Η εισηγήτρια του ΚΚΕ Ε. Μελά δήλωσε ότι ψηφίζει «Παρών» στην πρόταση νόμου και τόνισε ότι τα σύμφωνα συμβίωσης έρχονται να ρυθμίσουν τη συμβίωση ανθρώπων που θέλουν να ζουν μαζί αλλά να μην υφίστανται τους κανόνες του αναγκαστικού δικαίου όπως προβλέπει ο γάμος. Οι νέοι, είπε, σήμερα είναι αρκετά διστακτικοί στο να κάνουν οικογένεια και αυτό δεν είναι άσχετο από τις συνθήκες που ζει σήμερα η λαϊκή οικογένεια.
Η βουλευτής είπε ότι ο συντηρητισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μας έχει οδηγήσει στο να είμαστε η μόνη χώρα στην οποία ο πολιτικός γάμος δεν είναι υποχρεωτικός και υπογράμμισε ότι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για το σύμφωνο συμβίωσης πλησιάζει με τις ρυθμίσεις που προτείνει περισσότερο προς τον πολιτικό γάμο και αυτό δημιουργεί ερωτήματα, αφού εάν κάποιος «θέλει να μπει σε όλη αυτή την περιπέτεια τότε κάνει έναν πολιτικό γάμο και τελειώνει». Στην συνέχεια τόνισε ότι η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα είναι αποτρεπτική για να κάνει κάποιος οικογένεια και αναφερόμενη στα ομόφυλα ζευγάρια τόνισε: «Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται να έχει όποια σεξουαλική προτίμηση θέλει και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό. Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ. Ομως μιλάτε (σ.σ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) για αυτό και δεν μιλάτε για όλες τις άλλες κοινωνικές διακρίσεις που γίνονται. Εμείς θεωρούμε ότι οι πολίτες που επιλέγουν μια ιδιαίτερη σεξουαλική συμπεριφορά, θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί, δεν είναι ούτε κατώτεροι, ούτε πρέπει να περιθωριοποιούνται. Ομως ακριβώς επειδή το ζήτημα της διαδικασίας αυτής της τυπικής αναγνώρισης της συμβίωσης συνδέεται αργά ή γρήγορα με το ζήτημα της υιοθεσίας θεωρούμε ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτό».
Υπέρ της πρότασης τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά ο ΛΑΟΣ, ενώ ο υφυπουργός Εσωτερικών Χ. Ζώης είπε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα διερευνήσει το θέμα υπενθυμίζοντας ότι πριν από λίγους μήνες ψήφισε τον νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης για τους ετερόφυλους.
(Ριζοσπάστης, 4/9/2009)

Το blog του Αλέξη!

5 σχόλια:

gay super hero είπε...

"...προκαλούν δαπάνες του δημοσίου"

Να φανταστώ ότι εννοεί πώς το Δημόσιο θα εισπράττει λιγότερα λόγω των φορολογικών ελαφρύνσεων προς τα ζευγάρια που συμβιώνουν; Αλλά αυτό είναι μείωση εσόδων, όχι άυξηση δαπανών.

'Οτι το Δημόσιο θα δαπανάει περισσότερα λόγω αύξησης στις συντάξεις χηρείας, στις δαπάνες περίθαλψης ανασφάλιστων συντρόφων κτλ; Μάλλον αυτό θα εννοεί....

Να λοιπόν που επιτέλους εισακούστηκαν οι οπαδοί του "λιγότερου κράτους"! Και όπως πάντα βέβαια η "εξοικονόμηση δαπανών" και ο "περιορισμός του σπάταλου κράτους" γίνεται αποκλειστικά και μόνο στη δική μας καμπούρα....

Nikos G είπε...

Δηλαδή τελικά το ΚΚΕ έχει ή όχι ομοφοβική στάση ;
Αν με το πρόσχημα της άρνησης της πιθανότητας υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια αρνείται το σύμφωνο συμβίωσης σε ανθρώπους που αγαπιούνται και ζούν μαζί έχει συντηρητικές και ηθικιστικές απόψεις που δεν ταιριάζουν σε προοδευτικό κόμμα και αντιτίθενται στην ισότητα δικαιωμάτων των πολιτών.

erva_cidreira είπε...

Ε, καλά τώρα... Δεν είναι το μόνο κόμμα με τέτοιες αντιλήψεις.
Και το ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε την πρόταση νόμου για Σύμφωνο Συμβίωσης που να περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια, το έκανε με τη ρητή και κατηγορηματική απαγόρευση της από κοινού υιοθεσίας και γονικής μέριμνας.
Για να μην μιλήσουμε δηλαδή και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Ανώνυμος είπε...

Το κόμμα μας χρειάζεται όλους σύντροφοι/αδερφές/ΖΩΑ.

Ephemeron είπε...

gay super hero,
σαφως και "γίνεται αποκλειστικά και μόνο στη δική μας καμπούρα...."
Για αλλη μια φορα... οι γκεϊ πληρωνουν εφορια, κρατησεις μισθων, κλπ, οπως ολοι οι αλλοι, αλλα... οι γκεϊ δεν εχουν δικαιωμα ουτε να παντρευτουν ουτε να εχουν την υποστηριξη του κρατους οπως οι στρεητ.
"Ως ποτε παληκάρια θα ζουμε στα στενα;"