4.9.09

12000 ΠΑΙΔΙΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
12.000 παιδιά ζουν στη Γερμανία με «ομοφυλόφιλους γονείς»
Sabine Ripperger / Βιβή Παπαναγιώτου (dw-world.de, 30/7/2009)
«Τα παιδιά των ομοφυλόφιλων ζευγαριών είναι το ίδιο ευτυχισμένα και πετυχημένα με τα άλλα παιδιά», διαπιστώνει πρόσφατη επιστημονική έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Βαμβέργης.
Η έρευνα διεξήχθη κατ' εντολήν της υπουργού Δικαιοσύνης Μπριγκίτε Τσίπρις, η οποία τώρα απαιτεί εναρμόνιση του γερμανικού δικαίου με τη ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δηλαδή ζητά να επεκταθεί το δικαίωμα της υιοθεσίας και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που είναι παντρεμένα.
Το βασικό πόρισμα του Ερευνητικού Ινστιτούτου Μελέτης της Οικογένειας είναι ότι «τα παιδιά των ομοφυλόφιλων ζευγαριών διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους και βιώνουν την σχολική και επαγγελματική τους εκπαίδευση χωρίς ελλείμματα και κοινωνικό στιγματισμό».
Η Γερμανίδα υπουργός Μπριγκίτε Τσίπρις, παρουσιάζοντας την έρευνα, δήλωσε ότι αποδεικνύεται ότι «τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι το ίδιοι καλοί και στοργικοί γονείς, όσο και τα ετερόφυλα. Και επιπλέον η έρευνα διαπιστώνει ότι οι ενήλικες αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά θετικά και χωρίς προκαταλήψεις. Έστω και αν τα παιδιά αυτά δέχονται μερικές φορές βρισιές και αστεϊσμούς από συνομήλικούς τους για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών τους, εάν το θέμα συζητιέται στο σπίτι ανοιχτά, δεν δημιουργεί στα παιδιά οποιαδήποτε ελλείμματα στην ψυχοσωματική τους ανάπτυξη.»
Το 95% των παιδιών αυτών ζουν με δύο «μητέρες»
Πόσο σημαντική είναι αυτή η έρευνα φαίνεται από το γεγονός ότι το Ινστιτούτο Μελέτης της Οικογένειας μίλησε με 6.600 ομοφυλόφιλα ζευγάρια που έχουν παιδιά, εκ των οποίων τα 2.200 είναι παντρεμένα.
Το 95% των παιδιών ζουν με δύο μητέρες και μόνον το 5% με δύο πατέρες.
Να σημειώσουμε εδώ ότι το γερμανικό δίκαιο υιοθεσίας επιτρέπει την υιοθεσία παιδιού από ομοφυλόφιλο σύζυγο, μόνον εάν πρόκειται για παιδί τού ή τής συντρόφου του από προηγούμενο ετεροφυλικό γάμο, σχέση ή από τεχνητή γονιμοποίηση.
Στην έρευνα συμπεριελήφθησαν όχι μόνον ζευγάρια αλλά και 100 από τα παιδιά τους. Επίσης συμπεριελήφθησαν και άλλα 15.000 ζευγάρια ομοφυλόφιλων, τα οποία εξέφρασαν την άποψή τους για την επέκταση του δικαιώματος της υιοθεσίας και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Το Ινστιτούτο υπολογίζει ότι τα παιδιά που ζουν με ομοφυλόφιλους γονείς πρέπει να φθάνουν τα 12.000.
Υψηλό το μορφωτικό και βιοτικό επίπεδο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών
Υπάρχει τελικά κάποια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην ετερόφυλη οικογένεια και την ομοφυλόφιλη;
Η επικεφαλής του ερευνητικού Ινστιτούτου Μαρίνα Ρουπ απάντησε καταφατικά όσον αφορά τη Γερμανία και συγκεκριμένα: «Οι λεγόμενες ‘οικογένειες του ουράνιου τόξου’ έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο: 58% των ομοφυλόφιλων συζύγων έχει τελειώσει τουλάχιστον το λύκειο και έχει υψηλή ειδίκευση και επομένως και ανάλογο επάγγελμα. Τα παιδιά ακολουθούν πολύ συχνά τα χνάρια των γονιών τους και έτσι φοιτούν σε καλά σχολεία και σπουδάζουν, πιο συχνά από ό,τι τα παιδιά στις άλλες μορφές οικογένειας.»

2 σχόλια:

gay super hero είπε...

Ας προσέχουν λίγο περισσότερο οι διάφοροι δημοσιογράφοι και μεταφράστές στην ορολογία που χρησιμοποιούν όταν αναφέρονται σε λοαδ θέματα.

Οι άνθρωποι είναι "ομοφυλόφιλοι". Τα ζευγάρια είναι "ομόφυλα" ή "του ίδιου φύλου".

K.σ-Μ είπε...

Χωρίς το σχόλιό μου να έχει να κάνει με την αμφισβήτηση της ομογονεϊκότητας, θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ότι δεν μου δίνει την εντύπωση σοβαρής έρευνας, αλλά ρηχής και επιπόλαιης. Γιατί στα συμπεράσματά της διαβάζω:

- "τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι το ίδιοι καλοί και στοργικοί γονείς, όσο και τα ετερόφυλα."

- "Τα παιδιά των ομοφυλόφιλων ζευγαριών είναι το ίδιο ευτυχισμένα και πετυχημένα με τα άλλα παιδιά"

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα αποτελέσμα της έρευνας είναι τα εξής:

- Δυστυχισμένα παιδιά ή παιδιά που δεν "πέτυχαν" (αναρωτιέμαι επιπλέον τι σημαίνει "πετυχημένα παιδιά") δεν υπάρχουν στην Γερμανία;

- Kακοί ή άστοργοι γονείς δεν υπάρχουν στην Γερμανία; Όλοι οι ετερόφυλοι γονείς στη Γερμανία είναι "καλοί και στοργικοί" όσο είναι και οι ομόφυλοι; Γιατί η έρευνα δεν συμπεριέλαβε το ανάλογο ποσοστό ετερόφυλων γονιών ώστε να εξάγει συμπεράσματα; Γιατί δεν συμπεριέλαβε και παιδιά ετερόφυλων ζευγαριών, ανάλογα με το ούτως ή άλλως ελάχιστο ποσοστό των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών;

Πού είναι τα συγκριτικά στοιχεία για τους "κακούς και άστοργους" γονείς; Ή για τα "δυστυχισμένα και αποτυχημένα" παιδιά; Δεν έχω ξαναδεί έρευνες για παιδιά που να αποκλείουν από το δείγμα τους τα άτυχα και τα δυστυχισμένα παιδιά και να ρωτούν μόνον τα ευτυχισμένα και τα "πετυχημένα".

Ή μήπως η Γερμανία είναι το βασίλειο του τέλειου γονιού και ο παράδεισος του παιδιού;