19.9.09

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ. ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ;

Image Hosted by ImageShack.us
.
Άκου (straight) ανθρωπάκο...
Προσπάθησες να με πείσεις ότι δεν υπάρχω, (straight) ανθρωπάκο. Πάλεψες για αυτό. Και, όταν άρχισαν να έρχονται οι αποδείξεις για την ύπαρξή μου, άλλαξες το τροπάριο. Μίλησες για παράδοση, για την φύση, για λάθος πρότυπα... Δεν είχες καταλάβει τίποτε (straight) ανθρωπάκο... Παρά μόνο έμεινες με την πλήρως λανθασμένη αντίληψη του ότι, ό,τι δεν είναι ίδιο με εσένα δεν υπάρχει, είναι εκτός πραγματικότητας, εκτός φύσης. Απορρίπτεις ακόμα και τους φίλους μου, επειδή δεν πιστεύεις ότι μπορούν να είναι straight, (straight) ανθρωπάκο...
Κλείνεις τα αυτιά σου και τα μάτια σου στον ίδιο σου τον πούστη γιο, (straight) ανθρωπάκο, πολλές φορές διώχνωντάς τον από το σπίτι, ή αναγκάζοντάς τον να κρύβεται ακόμα και από τον εαυτό του. Αρνείσαι την λεσβία κόρη σου, ισχυριζόμενος ότι "δεν υπάρχει 'λεσβία', απλά δεν έχει γαμηθεί σωστά ακόμα".
Παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειές σου, (straight) ανθρωπάκο, δεν με πείθεις. Ναι, υπάρχω. Και είμαι εδώ, και θα μείνω. Και όσο πιο γρήγορα μπορέσεις να καταλάβεις ότι αυτό δεν σε απειλεί με κανέναν τρόπο (εκτός από μέσα στο αρρωστημένα κομπλεξικό μυαλό σου), τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για όλους μας. Και το ξέρεις ότι υπάρχω. Μάλιστα, με την πρώτη ευκαιρία φροντίζεις να διατυμπανείς την διαφορετικότητα του γείτονά/γνωστού/συναδέλφου σου, μήπως και ξεχάσεις την δικιά σου, μίζερη μιζέρια.
(…)

Διαβάστε τη συνέχεια στο Το blog του Αλέξη!

Συχνά ακούω διάφορους ομοφυλόφιλους ανθρώπους να ισχυρίζονται με θέρμη ότι το γεγονός της ομοφυλοφιλίας τους σε καμία περίπτωση δεν επιδρά ή δεν επέδρασε στη ζωή και στην προσωπικότητα τους.. ενώ, συχνά ακόμα, ανακύπτει ο ισχυρισμός, ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός κάποιου, είναι υπόθεση της κρεβατοκάμαρας του και δεν υπάρχει λόγος να βγαίνει πέρα από τους τέσσερις τοίχους της!
Είναι σαφές ,νομίζω, ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν αντέχει στον έλεγχο της λογικής!
Διαφωνώ ριζικά με όλους τους ανθρώπους που στην προσπάθεια τους να γίνουν δεκτοί από τους άλλους, αλλά και να συμβιβαστούν οι ίδιοι με τις γενετικές τους καταβολές.. περιορίζουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό σε “μια υπόθεση κρεβατοκάμαρας” ή υποβαθμίζουν τον ρόλο του σε “ένα γεγονός ασήμαντο μέσα στην πολυσχιδή προσωπικότητα τους”.
Θεωρώ ότι κοροϊδεύουν τον ίδιο τους τον εαυτό, αποστερώντας τον τεχνητά από ένα μεγάλο κομμάτι της ίδιας του της ουσίας.
Υπάρχει άραγε κανείς που μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του ανθρώπου έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και συναισθηματικής ζωής του?
Μπορεί κανείς να υποστηρίξει πως όσο η διαφορετική σεξουαλικότητα ενοχοποιείται και δαιμονοποιείται.. αυτή δεν έχει ισχυρή επίδραση στην ψυχολογία του ατόμου από τη στιγμή που την συνειδητοποιεί?
Θεωρεί μήπως οποιοσδήποτε ότι η σεξουαλική κατεύθυνση εξαντλείται στα στενά όρια του σπιτιού μας… και δεν βρίσκει διεξόδους και μορφές στην τέχνη αλλά και σε κάθε τομέα της δραστηριότητας μας?
Μάλλον όχι… ωστόσο υπάρχει μια στρατιά ανθρώπων εκεί έξω που υποκρίνονται… και χώνοντας βαθειά το κεφάλι στο λαγούμι τους, ελπίζουν να μη τους βρει κάποιο μεγαλύτερο κακό!
Και στην παραπάνω εσφαλμένη πεποίθηση βρίσκεται η ρίζα του όλου προβλήματος… στο ότι θεωρούν τη γενετική τους αυτή διαφορετικότητα… ως γεγονός εξ ορισμού ντροπιαστικό… μια κατάσταση που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γεννήσει κάτι όμορφο.
Σε όσους συνεχίζουν να αμφιβάλουν για το πόσο επέδρασε και επιδρά η ομοφυλοφιλία τους στις ζωές τους θα ήθελα να θυμίσω :
-Τις ατελείωτες ώρες πάλης με τον εαυτό τους που αυτή ίσως τους προκάλεσε.
-Τα πολλά ψέματα που έπρεπε και πρέπει να λένε διαρκώς στο περιβάλλον τους, ακόμα και για τα πιο απλά θέματα., όπως για το άτομο με το οποίο θα περάσουν τις διακοπές τους!
-Τις διακρίσεις που ίσως γίνανε εις βάρος τους και μόνο στην υποψία της διαφορετικότητας τους! Τους εμπαιγμούς και την χλεύη και το ρατσισμό που άμεσα ή έμμεσα εισέπραξαν και εισπράττουν.
-Τη μικρή πιθανότητα που έχουν να αποκτήσουν απογόνους (βιολογικούς ή μη) με ότι αυτό συνεπάγεται.
-Την παντελή έλλειψη νομικής υπόστασης των δεσμών τους…
-Τη δύναμη που πρέπει να επιστρατεύουν καθημερινά για να διαφυλάξουν αυτά που για την πλειοψηφία είναι αυτονόητα!
(…)

Διαβάστε τη συνέχεια στο ιστολόγιο life_traveller

1 σχόλιο:

tifoeus είπε...

πολύ καλή επιλογή!
συγχαρητήρια στα παιδιά από πάνω!