27.5.09

ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΑΜΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

.
.
Τέλος για τους γάμους ομοφυλόφιλων στην Καλιφόρνια
Τέλος στους γάμους ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου έθεσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας, καθώς σήμερα επικύρωσε το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που τους απαγορεύει αλλά αποφάνθηκε ότι οι 18.000 γάμοι που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα παραμένουν νόμιμοι.
Τον Μάιο του 2008, το Ανώτατο Δικαστήριο άνοιξε τον δρόμο για την σύναψη γάμου μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, ακυρώνοντας ένα άρθρο του αστικού κώδικα αφού κρίθηκε ότι ενισχύει τις διακρίσεις.
Όμως οι αντιτιθέμενοι στους γάμους ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους πέτυχαν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την απαγόρευση τους. Το κείμενο του δημοψηφίσματος που ονομάστηκε «εισήγηση 8» ψηφίστηκε από το 50% των ψηφοφόρων της Καλιφόρνιας στις 4 Νοεμβρίου.
Πέντε πολιτείες των ΗΠΑ -το Μέιν, το Κονέκτικατ, η Μασαχουσέτη και το Βερμόντ- έχουν νομιμοποιήσει τους γάμους ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου φύλου.
(kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ)

2 σχόλια:

gay super hero είπε...

Να δούμε πόσα επεισόδια ακόμα θα έχει αυτό το σίριαλ...

Ανώνυμος είπε...

Αν διαβάσουμε τη διακήρυξη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς την οποία υπογράφουν πολλές συνιστώσες υπάρχει το αίτημα για ίσα δικαιώματα ανάσα στα ετερόφυλα και τα ομόφυλα ζευγάρια. Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι γενικόλογη αλλά υπάρχει το αίτημα για την εξάλλειψη των δικρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.