12.6.08

ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Χαμηλοί τόνοι από την Ιερά Σύνοδο για τους γάμους ομοφυλοφίλων
(ΤΑ ΝΕΑ, 11/6/2008)
Τη γραμμή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ακολούθησε για ακόμη μία φορά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και κρατώντας χαμηλούς τόνους δεν έκανε καμία αναφορά στους γάμους των ομοφυλοφίλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή συνεδρίαση, το θέμα των γάμων στην Τήλο δεν συζητήθηκε. Υπήρξαν ωστόσο ιεράρχες που υποστήριξαν ότι η Σύνοδος πρέπει να αποδοκιμάσει τους πολιτικούς γάμους των ομοφυλοφίλων και να γίνει σχετική αναφορά στο ανακοινωθέν. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί τον περασμένο Φεβρουάριο για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και τον πολιτικό γάμο. Τότε είχε χρησιμοποιηθεί η λέξη «πορνεία» από τον Μητροπολίτη Άνθιμο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τη Συνόδου.
Τώρα όμως, μακριά από τις απόψεις των «σκληρών» μητροπολιτών της Ιεραρχίας, η Σύνοδος δεν θίγει καν το θέμα του γάμου. Απλώς περιορίζεται στη φράση «η ομοφυλοφιλία αποτελεί παράβαση του θελήματος του Αγίου Θεού και της διδασκαλίας του Ευαγγελίου», όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της.
Πάντως ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει νέα επίθεση για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης καθώς και για τους ομοφυλόφιλους στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, μετά το τέλος της Συνόδου. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο το νομοσχέδιο για το σύμφωνο να περιλαμβάνει και τους ομοφυλόφιλους, ο κ. Άνθιμος είπε ότι στηρίζεται στη φράση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ώριμη να δεχτεί κάτι τέτοιο.
.
Διαβάστε επίσης:

1 σχόλιο:

erva_cidreira είπε...

Ο Πειραιώς Σεραφείμ «αφορίζει» τους ομοφυλόφιλους και τους γάμους τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης (ΤΑ ΝΕΑ, 12/6/2008)

ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ και τους γάμους που πραγματοποίησαν «αφορίζει» ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις τούς χαρακτηρίζει ασθενείς, ενώ φέρνει ως παράδειγμα τον θάνατο του ηθοποιού Σεργιανόπουλου θέλοντας να δείξει ότι οι ομοφυλόφιλοι εκμεταλλεύονται ανίσχυρους ανθρώπους και τους χρησιμοποιούν ως χρηστικά αντικείμενα.
Ο μητροπολίτης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνο, επιτίθεται στους δύο πολιτικούς επειδή συναίνεσαν, όπως λέει, στη σύναψη «γάμων» ομοφυλοφίλων.
Στη συνέχεια αναφέρει ότι απογοητεύτηκε από τη στάση τους διότι εκπροσωπούν τμήμα του ελληνικού λαού, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου «καταδικάζει και βδελύσσεται όχι ασφαλώς τα ασθενούντα πρόσωπα (σ.σ. εννοεί τους ομοφυλόφιλους), τα οποία εντός της τραγικότητός των προκαλούν άλγος και συμπάθειαν αλλά την ευτελή πρακτική αυτών, η οποία τυγχάνει αποτρόπαιος και εξόχως αποϊεροποιούσα το ανθρώπινον πρόσωπον, προξενούσα εν ταυτώ τραγικάς ασθενείας εις το τε σώμα και την ψυχήν εκ της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων άλλως προορισμένων ως ευκόλως αντιλαμβάνεσθε».
Σε άλλο σημείο, ο κ. Σεραφείμ αναφέρει ότι ο θάνατος γνωστού ηθοποιού (εννοεί τον Σεργιανόπουλο) ανακαλεί στην πραγματικότητα όσους μιλούν το τελευταίο διάστημα για καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.