15.6.08

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΚΕΪ;

Image Hosted by ImageShack.us
Erwin Olaf (Ολλανδία)
.
Υπέρ της υιοθεσίας. «Θέλω να έχω τη δυνατότητα να υιοθετήσω παιδιά, στο πλαίσιο μιας έγγαμης σχέσης, ακριβώς για τον ίδιο λόγο που το θέλει κι ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι που δεν μπορεί να τεκνοποιήσει: για να προσφέρει αγάπη. Αλλά και για πιο “ταπεινούς” λόγους: για να ικανοποιήσω το ένστικτο για συνέχεια, να έχω κάποιον να με φροντίσει στα γεράματα, να αφήσω σε κάποιον το σπίτι που αγόρασα κι ό,τι άλλο έχω αποκτήσει ή θα αποκτήσω στο μέλλον. Σε τελική ανάλυση, γιατί να υπάρχουν τόσο πολλά ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά στα ιδρύματα; Και μην ακούω επιχειρήματα όπως “το παιδί που μεγαλώνει με δυο γκέι θα γίνει ομοφυλόφιλο κι αυτό” ! Είναι αστείο. Λες και πρόκειται για μεταδοτική ασθένεια. Ο αδελφός μου κι εγώ μεγαλώσαμε στην ίδια οικογένεια, με πολλή αγάπη και φροντίδα, με τις ίδιες προσλαμβάνουσες. Εκείνος είναι στρέιτ κι εγώ γκέι. Τι σημαίνει αυτό; Και ξέρεις κάτι; Αν αποκτήσω ποτέ γιο, φυσικά και δεν θα ήθελα να γίνει ομοφυλόφιλος. Για να μην υποστεί όσα πέρασα εγώ…»
Δημήτρης, 36 ετών, μεταφραστής, σύντροφος του Αντώνη εδώ και 7 χρόνια

Θέλω παιδιά. «Μου αρέσει η σκέψη να αποκτήσω τη δική μου οικογένεια. Κι αυτό το επιχείρημα – που ανέφερε ο Δημήτρης - για το “κολλητικόν” της ομοφυλοφιλίας είναι γελοίο. Υπάρχουν πολλά οικογενειακά μοντέλα στις μέρες μας. Το παιδί που μεγαλώνει ορφανό από πατέρα ή μητέρα είναι λειψό; Ή αυτό μιας ανύπαντρης μητέρας ή χωρισμένων γονέων; Για να μην αναφέρω τα τέρατα που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο μιας φυσιολογικής, υποτίθεται, και καθωσπρέπει οικογένειας…»
Αντώνης, 39 ετών, βιβλιοπώλης

(Από το αφιέρωμα του περιοδικού "Κ" της Καθημερινής: Γιατί θέλουν να παντρεύονται οι γκέι;, 15/6/2008)

6 σχόλια:

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Τα παιδιά φίλε μου δεν είναι πειραματόζωα. Μπορεί κάλλιστα να ισχύει αυτό που λες, (ότι δηλαδή είναι ίδιες οι πιθανότητες να γίνει κάποιος ομοφυλόφιλος άσχετα με το περιβάλλον του) αλλά είσαι διατεθειμένος να το δοκιμάσεις σε παιδιά; Λιγότερος εγωισμός και περισσότερη αγάπη θα ήταν το να μην θέλεις πειράματα.

Alex A. είπε...

Ανάρπαστο το "Κ" σήμερα... Είμασταν 5 σε μια παρέα στην παραλία και το διαβάζαμε ο ένας μετά τον άλλο με τον ζήλο των παλαιών κομμουνιστών όταν έβρισκαν "Ριζοσπάστη" για να πάρουν γραμμή (Πάντως οι φωτογραφίες του Olaf εντελώς γκραν γκινιόλ. Αν δεν είναι αυτό στερεότυπο τότε τι είναι;)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ vassilis σαν πατέρας δύο παιδιών και ομοφυλόφιλος θέλω να σου πω ότι τα παιδιά δεν γίνονται πειραματόζωα γνωρίζοντας την σεξουαλική ταυτότητα των γονιών τους το αντίθετο νομίζω έχουν και την επιλογή της σεξουαλικής ταυτότητας τους και μια πιο ανοιχτή αντίληψη για το δικαίωμα των ανθρώπων και στην ειλικρίνεια και στην αγάπη.
Η αγάπη δεν πειραματίζεται ποτέ απλά δίνετε και είναι πιο υγιές να δίνεται από ομοφυλόφιλους που έχουν να δώσουν παρά από απρόσωπα ορφανοτροφεία και ετερόφυλα ζευγάρια που δεν έχουν την δύναμη να το κάνουν.

gay super hero είπε...

@ vassilis

Ενώ όταν οι στρέιτ κάνουν παιδιά, φαντάζομαι το αποφασίζουν με τελείως αλτρουιστικά κριτήρια, χωρίς κανέναν εγωισμό.

Όταν εσείς οι ίδιοι πάψετε να θεωρείτε "πειραμοτόζωα" τόυς γκέι γιους και τις λεσβίες κόρες σας, όταν πάψετε να κάνετε τη ζωή τους κόλαση με ψυχολογικούς πολέμους και συναισθηματικούς εκβιασμούς, όταν πάψετε να τους στέλνετε στους ψυχιάτρους και να προσπαθείτε να τους "θεραπεύσετε", τότε και μόνο τότε έχετε δικαίωμα να κάνετε μαθήματα στους άλλους. Το μόνο σίγουρο είναι οτι εμείς θα σεβαστούμε την προσωπικότητα και τη σεξουαλικότητα των παιδιών μας πολύ περισσότερο από κάποιους σαν κι εσένα.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι λάθος φίλε. Αμα εσύ έχεις κακιά εμπειρία από τους γονείς σου δε θα πει ότι φταίνε όλοι. Οι δικοί μου οι γονείς με βοηθήσανε και βλέπω ότι δεν είναι εξαίρεση. Είσαι πολύ λάθος.

Gaym boy

Ανώνυμος είπε...

ποιός απ'όλους είναι λάθος? μπερδεύτικα.

β.