27.10.17

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΩΤΗ ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΙΔΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΟ HIV

Ο κομμωτής που μετέδιδε εσκεμμένα τον ιό HIV αποκαλούσε «παρανοϊκούς και μελοδραματικούς» τους συντρόφους - θύματά του
Ο 26χρονος δήλωνε καθαρός, ζητούσε σεξ χωρίς προστασία και ενίοτε έσκιζε τα προφυλακτικά
athensvoice.gr, 25/10/2017
«Είσαι υπερβολικός και παρανοϊκός». Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο κομμωτής, ο οποίος κατηγορείται για εσκεμμένη μετάδοση του ιού HIV που προκαλεί το AIDS στους συντρόφους του, όταν ένα από τα θύματά του τον ρώτησε εάν είναι φορέας του ιού.
Ο 26χρονος Ντάριλ Ρόου, ο οποίος δικάζεται στο Εφετείο Κακουργημάτων του Λιούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατηγορείται από τους συντρόφους για εσκεμμένη απόκρυψη της αλήθειας σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του, ενώ παράλληλα επέμενε στις σεξουαλικές συνευρέσεις χωρίς προστασία. Όταν οι ερωτικοί σύντροφοι του επέμεναν στη χρήση προστασίας ο κατηγορούμενος έσκιζε τα προφυλακτικά κατά τη διάρκεια της συνουσίας.
Οι ένορκοι του Εφετείου άκουσαν τον 22χρονο φοιτητή και μάρτυρα κατηγορίας να καταγγέλλει ότι ο κομμωτής του έστελνε «επιθετικά» μηνύματα μίσους δηλώνοντας ότι είναι φορέας του ιού. Ο φοιτητής ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές. Κατέθεσε ότι συνάντησε τον κομμωτή στο Μπράιτον τον περασμένο Ιανουάριο μετά από μια πρώτη επικοινωνία μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Grindr. Ο 22χρονος φοιτητής πρόσθεσε ότι μετά τη σεξουαλική επαφή με τον κατηγορούμενο παρουσίασε κάποια προβλήματα υγείας και ένιωσε έντονους πόνους. Είχε εξάλλου λάβει ένα sms που έγραφε: «Έσκισα το προφυλακτικό, είσαι ηλίθιος, δεν κατάλαβες τίποτα» και «μπορεί να έχεις λίγο πυρετό επειδή μπήκα μέσα σου και έχω HIV. Ουπς!». Ο 22χρονος πήρε ειδικά φάρμακα που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του ιού ενώ του χορηγήθηκε επίσης θεραπεία για την αντιμετώπιση του έρπητα των γεννητικών οργάνων.
«Με αποκάλεσε παρανοϊκό, μελοδραματικό και υπερβολικό όταν του είπα ότι βρήκα ένα σκισμένο προφυλακτικό στο νιπτήρα του μπάνιου μου. Στη συνέχεια μου ζήτησε να μην το ενοχλήσω ξανά και μπλόκαρε τον αριθμό μου από το κινητό του», δήλωσε ο φοιτητής και θύμα του κομμωτή στην αστυνομία.
Ο Ντάριλ Ρόου με καταγωγή από το Εδιμβούργο αρνείται το σε βάρος του κατηγορητήριο. Συνολικά δέκα άνδρες τον κατήγγειλαν για εσκεμμένη προσπάθεια μετάδοσης του ιού.
Η δίκη του αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάθειρξη 24 ετών σε 33χρονο οροθετικό που μετέδωσε τον ιό HIV σε δεκάδες γυναίκες
kathimerini.gr, 27/10/2017
Ένας 33χρονος οροθετικός από την Ιταλία που κατηγορείται ότι μετέδωσε τον ιό HIV σε περίπου 30 γυναίκες, με τις οποίες είχε σεξουαλικές σχέσεις χωρίς προφύλαξη παρά το γεγονός ότι γνώριζε την κατάσταση της υγείας του, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 24 ετών, όπως έγινε γνωστό από δικαστήριο της Ρώμης.
Η κατηγορία «της πρόκλησης επιδημίας»- μια πρώτη στην Ιταλία για την οποία ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης- απορρίφθηκε σε βάρος του Βαλεντίνο Ταλούτο που κρίθηκε τελικά ένοχος ότι προκάλεσε σοβαρές «βλάβες» στην πλειονότητα των θυμάτων του.
Ο 33χρονος λογιστής προσέγγιζε δεκάδες γυναίκες μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης για ένα διάστημα 10 ετών προτού συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2015. Η αστυνομία πιστεύει ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τουλάχιστον 53 γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, οι 32 μολύνθηκαν από τον ιό.
Οι σύντροφοι τριών εκ των γυναικών προσβλήθηκαν επίσης όπως επίσης το οκτώ μηνών βρέφος μιας τέταρτης γυναίκας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ταλούτο συχνά έβρισκε μια δικαιολογία για μην φορέσει προφυλακτικό, υποστηρίζοντας στις συντρόφους του ότι ήταν αλλεργικός ή ότι είχε μόλις υποβληθεί σε εξέταση για τον ιό HIV, με αρνητικά αποτελέσματα.
Ο ίδιος δήλωσε ότι λυπάται για όσα διέπραξε, ωστόσο τόνισε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις των ενεργειών του.