27.10.17

ΤΟ DISNEY CHANNEL ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΓΚΕϊ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Το Disney Channel παρουσιάζει για πρώτη φορά μια gay ιστορία σε τηλεοπτική του σειρά
Σε μια προσπάθεια για σπάσιμο συγκεκριμένων στερεοτύπων, η σειρά «Andi Mack» που προβάλλεται από πέρυσι, εισάγει στην πλοκή της την αποκάλυψη των συναισθημάτων ενός νεαρού για έναν συμμαθητή του, που επιφέρει επαναπροσδιορισμό της σεξουαλικής του ταυτότητας. 
Τάσος Μελεμενίδης (cinemagazine.gr, 26/10/2017)
Το «Andi Mack» είναι μια σειρά του Disney Channel που προβάλλεται από πέρυσι, στοχευμένη όπως και οι περισσότερες στο early teen κοινό. Βασική του ηρωίδα είναι μια 13χρονη, η Άντι που μπλέκεται συνεχώς σε περιπέτειες με την οικογένειά της αλλά και τους 2 καλύτερους της φίλους, τον Σάιρους και τη Μπάφι.
Στο νέο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, η Άντι αποκαλύπτει τα συναισθήματα για έναν συμμαθητή της, την ίδια στιγμή που και ο Σάιρους μιλά εμπιστευτικά στη Μπάφι πως τρέφει και αυτός συναισθήματα για τον ίδιο συμμαθητή, κάτι που του συμβαίνει για πρώτη φορά, και του δημιουργεί άγχος για το πως θα διαχειριστεί κάτι τέτοιο. Η όλη προσέγγιση της αποκάλυψης γίνεται από τη σειρά με σοβαρότητα και όχι με σκοπό τη γελοιοποίηση, ώστε να έχει θετικό αντίκτυπο προς γονείς και παιδιά.
Το Disney Channel έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν γκέι χαρακτήρες ως guests σε προηγούμενες σειρές του, είναι όμως η πρώτη φορά που επικεντρώνεται στο coming out και την εξερεύνηση της σεξουαλικής ταυτότητας χωρίς να την παρουσιάζει ως κάτι δεδομένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: