8.10.17

ΙΤΑΛΙΑ. ΓΟΝΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ 18XΡΟΝΟ ΓΚΕΪ ΓΙΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Διώχθηκε από το σπίτι επειδή είναι γκέι
Ιταλία: Γονείς υποχρεούνται να καταβάλλουν διατροφή στον 18χρονο γιο τους
Το δικαστήριο της Νάπολης αποφάσισε ότι οι γονείς ενός 18χρονου νέου θα πρέπει να του καταβάλλουν μηνιαία διατροφή, μέχρι ο ίδιος να μπορέσει να γίνει οικονομικά αυτόνομος. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη έπειτα από την προσφυγή του νέου, ο οποίος υποχρεώθηκε από τη μητέρα του να εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία, επειδή είναι ομοφυλόφιλος και διατηρεί δεσμό.
Η υπόθεση προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στην Ιταλία, ενώ υπήρξαν αναφορές στον Τύπο και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Η απόφαση της μητέρας κρίθηκε ουσιαστικά παράνομη, από τη στιγμή που ίδια είναι χωρισμένη και της είχε επιτραπεί να παραμείνει στην συζυγική στέγη, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να φροντίζει τα παιδιά της. 
Παράλληλα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η μητέρα του δεν επιτρέπει στον νέο, ο οποίος ονομάζεται Φραντσέσκο, να βλέπει την μικρότερη αδελφή του για να μην την επηρεάσει αρνητικά, «λόγω του ότι είναι ανοικτά ομοφυλόφιλος». 
Ο 18χρονος Ναπολιτάνος μπόρεσε να βρει σπίτι (μαζί με τον επίσης νεαρό σύντροφό του) χάρη στην ουσιαστική στήριξη της οργάνωσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων Arcigay Napoli. (tanea.gr, 6/10/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια: