12.11.12

Ι. ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ. ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ


στο 4.35

Όλα τα ταίριαξε και τα χώρεσε στην ομιλία του στη Βουλή για τον Προυπολογισμό ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ι.Μιχελογιαννάκης, που σύμφωνα με πληροφορίες καθόταν δίπλα από τον Π.Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ.
Διόλου περίεργο αφού χθες ανακοίνωσε ο ίδιος το φλερτ του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συνάντηση του με τον Α.Τσίπρα.
Μερικά αξιομνημόνευτα από την ομιλία του ήταν:
''Σήμερα είναι το 3ήμερο, 3ου μνημονίου, του 3ου μήνα, του τρισάγιου της Αγίας Τριάδας, που τον πατέρα τον γνωρίζουμε αλλά το άγιο πνεύμα και τον υιό δεν τον ξέρουμε ακόμη''.
Και αφού προφήτευσε πως ''θα δείτε την ομοφυλοφιλία να μεγαλώνει'', πρότεινε:
''Έχω ένα χωράφι που το νοικιάζω για να μου δίνουν 2 κιλά τυρί. Να το φορολογήσετε κύριε υπουργέ''. (newsit.gr)

20 σχόλια:

Στρατής Γατελούζος είπε...

Πάντως, είναι αξιομνημόνευτο ότι την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή για ΛΟΑΤ δικαιώματα, το Απέναντι Πεζοδρόμιο επιμένει να απομονώνει αυτές τις ομοφοβικές δηλώσεις του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ βουλευτή, ενώ ταυτόχρονα ΑΠΟΣΙΩΠΑ ή ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ όλη τη ΛΟΑΤ δράση που κάνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ:
http://www.kokkino.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2347:2012-09-10-20-30-49&catid=31&Itemid=53


Και την ίδια στιγμή για τη ΝΔ και την ΠΑΣΟΚάρα... μούγγα στη στρούγγα.
Που είναι και κυβέρνηση.......

Ο αντικομμουνισμός και ο βήχας δεν κρύβονται.

Φιλιά.
Στρατής.

ΥΓ. Όσο και να ενοχλούνται οι αντιαριστεροί και φιλοκαπιταλιστές ομοφυλόφιλοι, υπάρχει ένα πολύ δυναμικό κομμάτι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που δρα ανελλιπώς για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα. Πχ τον τελευταίο μήνα συγκροτήθηκαν ΛΟΑΤ ομάδες ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης, που δίνουν μάχη να περάσουν όσο το δυνατόν πιο προωθημένα ΛΟΑΤ αιτήματα μέσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά κάποιοι φανατικοί αντιαριστεροί (και αντεργατικοί άραγε;) ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να προβάλλουν μόνο τα (όποια) αρνητικά.

erva_cidreira είπε...

Μια φιλική συμβουλή, αγόρι μου:

Πρόσεξε το, όσο είναι ακόμα καιρός.
Και η Λιάνα Κανέλλη κάπως έτσι ξεκίνησε, και βλέπεις πως έχει καταλήξει.

Στρατής Γ. είπε...

Να 'σαι καλά για την τόσο πατρική συμβουλή, την οποία και ανταποδίδω:
Έχε κι εσύ το νου σου, γιατί κι ο Βαλλιανάτος από "σοσιαλδημοκράτης" ξεκίνησε,
και είδες πώς κατέληξε.......

:-pPpP



gay super hero είπε...

Εγώ πάλι θα προτιμούσα με την ευκαιρία αυτής της ανάρτησης να διαβάσω λεπτομέρειες για τις ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο Σύριζα στη Βουλή για τα λοαδ δικαιώματα γιατί ψάχνοντας δεν μπόρεσα να βρω κάτι στην ιστοσελίδα της Βουλής, ούτε σε αυτή του Σύριζα.

Αντ' αυτού διαβάζω πάλι για το 11880, τους καλούς αριστερούς συντρόφους και τους κακούς μη αριστερούς -σύμφωνα πάντα με το δικό σου ορισμό- ομοφυλόφιλους.

Ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να διαλέξεις ανάμεσα στους δύο. Ή τουλάχιστον να μην είναι τα σχόλια που αφήνεις πρόγευση του τι θα επέλεγες σε μια τέτοια υποθετική περίπτωση.

Στρατής Γ. είπε...

Ok,
τώρα τα είδα όλα.
Δηλαδή αυτό κατάλαβες από τα σχόλιά μου; Ότι οι αντι-αριστεροί ομοφυλόφιλοι είναι υπό... διωγμόν; Ή κινδυνεύουν από κάτι τέτοιο στο μέλλον;

Αυτό που λέω είναι ότι ΚΑΙ μέσα στους ομοφυλόφιλους υπάρχουν σαφέστατες ταξικές διακρίσεις και αντίστοιχα "στρατόπεδα". Ναι, κάποια αντιαριστερά gay blogs υπερασπίζονται τα ταξικά συμφέροντα των καπιταλιστών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το elf. Το απέναντι πεζοδρόμιο έχει κι αυτό μια σαφέστατη τάση προς τα εκεί, σε πολύ πιο ήπιους τόνους. Το δε δικό σου, GSH, εκφράζοντας ολοένα και περισσότερο την αντιπάθειά του για το ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να ταλαντεύεται, τηρώντας μία "ευμενή ουδετερότητα" υπέρ του αστικού στρατοπέδου.

Η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή των εγγράφων των διαφυλικών κατατέθηκε σήμερα και θα πάρει αριθμό πρωτοκόλου προς δημοσίευση αύριο. Την πρωτοβουλία πήρε η Αφροδίτη Σταμπουλή (βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ Σερρών) και συνυπογράφουν πάνω από 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ακολουθήσουν σύντομα τουλάχιστον άλλες 2 ερωτήσεις στη Βουλή, σχετικές με τα ΛΟΑΤ δικαιώματα.
Αλλά εννοείται θα θαφτούν ΚΑΙ αυτές από τα περισσότερα gay blogs, όπως και η ερώτηση της Ηρώς Διώτη πριν κανά-δυο χρόνια.

Αλλά εντάξει, είπαμε, ευτυχώς έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ με την ΠΑΣΟΚάρα και δε θα εφαρμοστούν σύντομα οι μπροσούρες του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τις υγείες μας,
Στρατής.

gay super hero είπε...

Υπό διωγμόν δεν είναι. Το θέμα είναι αν για σένα προσωπικά πρυτανεύουν οι ταξικές διακρίσεις ή οι άλλες που είναι όπως γνωρίζουμε αταξικές.

Περιμένουμε να δούμε τις ερωτήσεις που θα γίνουν στη Βουλή. Προφανώς γνωρίζεις ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση σε χαμένο έδαφος που πρέπει να καλυφθεί.

Στρατής Γ. είπε...

Αταξικές οι διακρίσεις με βάση την ομοφυλοφιλία; Από πότε;
Δηλαδή θες να πεις ότι ο μακαρίτης γκέι μεγαλοεκδότης και μεγαλοκαναλάρχης καταπιεζόταν στον ίδιο βαθμό με τον άνεργο 30άρη στα Φάρσαλα; Η καταπίεση των ομοφυλόφιλων έχει μια ολοφάνερη ταξική διάσταση (ταξικότητα για την ακρίβεια).
http://www.kokkino.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2259:2012-04-26-22-27-57&catid=22&Itemid=34

Υπό αυτό το πρίσμα, εμένα προσωπικά, αλλά και ολόκληρο το Κόκκινο μας ενδιαφέρουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και ΙΣΟΤΙΜΑ τόσο οι "καθαρόαιμες" ταξικές διακρίσεις, όσο και οι (λεγόμενες) "δευτερεύουσες" (όχι πάντως για εμάς), δηλαδή οι διακρίσεις εναντίων των ΛΟΑΤ, των γυναικών, των μεταναστών, των ανάπηρων κλπ.

Κανένα χαμένο έδαφος δεν υπάρχει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν κυβέρνησε ούτε και είχε ποτέ άλλοτε την αριθμητική δύναμη των 70 και βουλευτών.

erva_cidreira είπε...

Προφανώς οι ινστρούχτουρες σου δεν σου έχουν μάθει ότι οι διακρίσεις είναι ποιοτικά μεγέθη.
Οπότε, ναι, και " ο μακαρίτης γκέι μεγαλοεκδότης και μεγαλοκαναλάρχης" και "ο άνεργος 30άρης στα Φάρσαλα", ως ομοφυλόφιλοι, ακριβώς τα ίδια δικαιώματα στερούνταν.
Αν βέβαια "ο άνεργος 30άρης στα Φάρσαλα" ήταν ετεροφυλόφιλος, τότε αναμφίβολα θα έχαιρε περισσότερων αστικών δικαιωμάτων. Έστω κι αν ο μεγαλοεκδότης μπορούσε να "εξαγοράσει" για λογαριασμό του περισσότερη ανοχή.

Δυο συμβουλές ακόμη:
1- Παπαγαλίζεις που παπαγαλίζεις, τουλάχιστον διεύρυνε, έτσι για ποικιλία, το ρεπερτόριο σου.
2- Αν νομίζεις ότι τα γκέι μπλογκ, και μάλιστα αυτά με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα είναι κάτι σαν πίνακας ανακοινώσεων, είσαι γελασμένος. Την αξιοπιστία τους δεν την απέκτησαν με "αλλαξοκωλιές". Καλύτερα να φτιάξεις ένα δικό σου, που να το διαβάζει βέβαια και κανένας άνθρωπος, και να βάζεις εκεί αυτά που εσύ θεωρείς σημαντικά.

Στρατής Γ. είπε...

Αλλαξοκωλιές;

Επιτέλους έβγαλες το πραγματικό σου πρόσωπο και την αληθινή σου "αισθητική".

Υπηρετείς κι εσύ πιστά το ταξικό σου στρατόπεδο, σχεδόν σαν τον elf (εντάξει αυτός είναι ασυναγώνιστος).

Στρατής Γ. είπε...

Επί της ουσίας τώρα:

Προφανώς οι δικοί σου πάτρονες (για να μιλήσω με τη δική σου αισθητική) δε σου έχουν ξεκαθαρίσει ότι ΠΟΤΕ ένας άνθρωπος δεν είναι ΜΟΝΟ ομοφυλόφιλος. Ταυτόχρονα είναι και εργαζόμενος ή αυτοαπασχολούμενος ή εργοδότης ή άνεργος. Ταυτόχρονα είναι και φτωχός ή εξαθλιωμένος ή καλοβαλμένος μεσοαστός;-) ή πλούσιος ή ζάμπλουτος.

Οπότε, εγώ που είμαι φτωχός (και εν δυνάμει εξαθλιωμένος) ομοφυλόφιλος ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν καταπιέζομαι στον ίδιο βαθμό με τον ευκατάστατο αυτοαπασχολούμενο. Αυτός τουλάχιστον έχει τα φράγκα να ζει μόνος του σε ένα ωραίο σπίτι και να κάνει και τα ταξιδάκια του σε gay προορισμούς (για να μη μιλήσω και τον ζάμπλουτο μακαρίτη μεγαλεκδότη). Και γενικώς έχει την άνεση να καθορίζει αυτός τη ζωή, αν όχι απόλυτα, σίγουρα σε πολύ μεγάλο βαθμό συγκριτικά με εμένα......

Βγάλε για 5 λεπτά τα νεοφιλελεύθερα γυαλιά σου να δεις και καμιά πραγματικότητα ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ και όχι όπως σου την λένε οι αστοί καθοδηγητές σου.......

erva_cidreira είπε...

Για να μιλήσουμε λοιπόν επί της ουσίας:
Όταν μιλάμε για την Βουλή των Ελλήνων μιλάμε για δικαιώματα σε πολιτικό επίπεδο και όχι για καταπίεση σε επίπεδο γειτονιάς ή οικογένειας.
Και τα θεσμικά δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν με το πώς καταφέρνει κανείς σε προσωπικό επίπεδο να "βολέψει" την έλλειψή τους.
Όλα τ' άλλα είναι άλλα λόγια να μισιόμαστε.

Στρατής Γ. είπε...

Η ύπαρξη η μη θεσμικών δικαιωμάτων βιώνεται με τελείως διαφορετικό τρόπο από τους ανθρώπους ΑΝΑΛΟΓΑ με την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκουν.
Ας μην κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα...

Η καταπίεση των ομοφυλόφιλων είναι ΚΑΙ ταξικό ζήτημα.

erva_cidreira είπε...

Επίσης βιώνεται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την ηλικία, αλλιώς στην εφηβεία κι αλλιώς στη μέση ηλικία, ανάλογα με τη γεωγραφία, αλλιώς στο μικρό νησί ή το ορεινό χωριό κι αλλιώς στην πρωτεύουσα, ανάλογα με την "οικογενειακή κατάσταση", αλλιώς μπακούρι, αλλιώς σε μακρόχρονη σχέση κλπ
Βγάζει πουθενά αυτή η συζήτηση;

Στρατής Γ. είπε...

Και βέβαια βγάζει:
Στο ότι η ταξικότητα ΟΛΩΝ των (απολύτως υπαρκτών) παραμέτρων που παρέθεσες είναι η ΚΥΡΙΑΡΧΗ!
Η ταξική διάστάση εμπεριέχεται σε ΟΛΑ αυτά τα ζητήματα...

Εξού και το λυσσαλέο ταξικό μίσος εναντίον των εργαζόμενων από τον elf. Εξού και η δική σου αντι-ΣΥΡΙΖΑ στάση (αλλά ποτέ αντιδεξιά, αντίΝΔ, αντίΠΑΣΟΚ).
Γιατί τελικά αυτό που επικρατεί είναι το ταξικό στρατόπεδο στο οποίο κανείς ανήκει...

erva_cidreira είπε...

Ε, να μην σου το χαλάσω...
Αφού βρήκες το ταξικό στρατόπεδο όπου φαντασιώνεσαι ότι επιτέλους σε "παίζουν", καλά νά 'σαι και να το ευχαριστηθείς. ;)

gay super hero είπε...

"ευμενής ουδετερότητα" υπέρ του αστικού στρατοπέδου"

"υπηρετείς κι εσύ πιστά το ταξικό σου στρατόπεδο"

Ούτε στην Καμπότζη δεν έβγαζαν λίστες με ταξικά "ύποπτους", "ευμενώς τοποθετημένους", "συνοδοιπόρους", "στρατόπεδα" και άλλα τέτοια ανατριχιαστικά πριν ακόμα ανέβουν στην εξουσία. Πραγματικά δεν θέλω να κρίνω έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο με βάση αυτά που γράφεις εδώ. Και κατά την άποψή μου ούτε εσύ θα πρέπει να το θέλεις.

Τρεις μήνες πριν η "ΠΑΣΟΚάρα" επανέλθει πανηγυρικά στην εξουσία είχα ανεβάσει αυτό. Όταν η ΝΔ ψήφιζε ένα ρατσιστικό σύμφωνο συμβίωσης αυτό. Και όταν κάποιοι παρουσίαζαν τον δήμαρχο Καμίνη ως σούπερ gay-friendly αυτό Αντίστοιχες αναρτήσεις μπορείς να βρεις άμα ψάξεις και στο Απέναντι Πεζοδρόμιο.

Δεν βγήκε κανένας να μου πει τότε ότι είμαι πολιτικά "ύποπτος" για κάτι. Και αδυνατώ να καταλάβω για ποιο λόγο ζητάς ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Στρατής Γ. είπε...

Ευχαριστώ erva,
και ανταποδίδω και αυτήν την ευχή σου.

GSH, διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου για ακόμη μία φορά. Αυτό που γράφω πριν την "ευμενή ουδετερότητα" που εμφανώς τηρείς (κατά τη γνώμη μου πάντα), είναι ότι ταλαντεύεσαι. Και αναφέρομαι κυρίως στο τελευταίο 6μηνο.

Επίσης GSH, αποφάσισε τελικά ποιά είναι γνώμη σου: Όταν σου έγραψα ότι τηρείς "ευμενή ουδετερότητα υπέρ του αστικού στρατοπέδου", μου απάντησες ότι δεν νιώθεις ότι οι αντιαριστεροί ομοφυλόφιλοι είναι υπό διωγμόν.
Τώρα μου τα... γυρίζεις και με ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ γράφοντας αυτά τα ΕΜΕΤΙΚΑ περί Καμπότζης και παρόμοια.

Αλήθεια, τελικά τί από τα δύο πιστεύεις;
Ότι από τα λεγόμενά μου προκύπτει υπόνοια για μελλοντικό διωγμό των αντιαριστερών αλά Καμπότζη; Ή όχι;
Γιατί δύο αντικρουόμενες απόψεις μέσα στην ίδια συζήτηση δεν γίνεται
να έχουμε...

Α, και μόλις πληροφορήθηκα ότι το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση / σχόλιο για τις δηλώσεις Μιχελογιαννάκη. Ανακοίνωση ετοιμάζουμε και στο Κόκκινο.

Αλλά ξέχασα,
εσείς γουστάρετε μόνο να κράζετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά εντάξει, τουλάχιστον κράζετε με... αισθητική ("φαντασιώνεσαι ότι επιτέλους σε παίζουν")
:-οοο

gay super hero είπε...

Στον ενεστώτα χρόνο έγραψα. Το μέλλον δεν το γνωρίζει κανείς. Και για να μην βγάζουμε φοβικά συμπεράσματα περί προθέσεων, καλό είναι να αποφεύγονται οι λεκτικές εκρήξεις και η επινόηση εχθρών. Άλλωστε, όπως είπα, αρνούμαι να κρίνω έναν πολιτικό χώρο με βάση αυτά που γράφεις εδώ.

Απευθύνεσαι σε έναν μισθωτό εργαζόμενο ενός κλάδου όπου συζητιούνται χιλιάδες απολύσεις τα επόμενα δύο χρόνια. Σε κάποιον που μοναδική περιουσία που έχει στο όνομά του είναι ένα αυτοκίνητο. Γνωρίζω την ταξική μου θέση και τα ταξικά μου συμφέροντα, thank you very much.

Στρατής Γ. είπε...

Α, δηλαδή τελικά πιστεύεις ότι οι αντι-αριστεροί ομοφυλόφιλοι είναι αυτές τις μέρες υπό διωγμόν;
Μάλιστα.
Και πότε έγινε αυτό;
Στοιχεία υπάρχουν;
Γιατί αν δεν υπάρχουν, τότε απλά μιλάμε για προσπάθεια εντυπωσιασμού, με λεκτικά πυροτεχνήματα τύπου "Καμπότζης" και "λιστών προς καταδίωξη".

Όσο για το αν θα κρίνεις από τα λεγόμενά μου το ΣΥΡΙΖΑ, δε χρειάζεται. Το κάνεις ήδη έτσι κι αλλιώς, και χωρίς να παρεμβαίνω εγώ. Και εσύ και άλλοι gay bloggers. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν τυγχάνει ευνοϊότερης μεταχείρισης από εσάς (που ποτέ δεν την ζητήσαμε), αλλά κατασυκοφαντείται ολοένα και περισσότερο.

Αυτό που ζητάμε είναι να παρουσιάζεται η αλήθεια και όχι να μεγεθύνονται τα (όποια...) ατοπήματα και να ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝΤΑΙ όλες μα όλες οι θετικές δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το Απέναντι Πεζοδρόμιο έφτασε στο σημείο να στοχοποιεί βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με το ποιόν έχουν δίπλα τους στο κάθισμα στη Βουλή!

Φυσικά είναι δικαίωμά σας να βρίζετε από το πρωί μέχρι το βράδυ την αριστερά της ελλάδας και το ΣΥΡΙΖΑ.
Και αντίστοιχα είναι δικαίωμά μας να απαντάμε...

ispanos είπε...

Αμαν με αυτους τους συριζαιους, ολη μερα παρεμβαίνουν σε οτι σαιτ υπαρχει και προπαγανδιζουν τα κομματικα τους τσιτάτα (που παντα εμπεριεχουν και την εκτοξευση του 'νεοφιλελευθερισμου' ως την υπερτατη βρισιά-περιφρόνηση). Αξιος ο μισθός σας συντροφοι αλλά βρειτε κατι πιο παραγωγικο να κάνετε απο την επαγγελματικη προπαγάνδα σοβιετικού τύπου. Από την άλλη θα μου πεις δουλεια ειναι και αυτη, στις μέρες μας..