14.11.12

ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ

Ισόβια για τους ομοφυλόφιλους στην Ουγκάντα 
athensvoice.gr, 14-11-2012 
Από βαριές ποινές κάθειρξης έως και ισόβια κινδυνεύουν οι ομοφυλόφιλοι στην Ουγκάντα, με την πρόεδρο της Βουλής Ρεμπέκα Καντάγκα να δηλώνει ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει «ένα χριστουγεννιάτικο δώρο» στους κατοίκους της χώρας, κάνοντας ακόμα πιο αυστηρή την ισχύουσα νομοθεσία. Μάλιστα, ο σχεδιασμός αρχικά προέβλεπε ακόμη και τη θανατική ποινή, αλλά τελικά τροποποιήθηκε. 
Μόλις τον περασμένο μήνα η εφημερίδα Daily Monitor της Ουγκάντας ανέφερε σε ρεπορτάζ της ότι η Καντάγκα λογόφερε με τον υπουργό Εξωτερικών του Καναδά για τις παρενοχλήσεις που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι. «Αν η ομοφυλοφιλία θεωρείται αξία για τους Καναδούς, δεν θα πρέπει να προσπαθούν να την επιβάλουν στην Ουγκάντα. Δεν είμαστε ούτε αποικία, ούτε προτεκτοράτο τους» φέρεται να δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής. Η Ουγκάντα έχει θέσει εκτός νόμου 38 μη κυβερνητικές οργανώσεις, τις οποίες κατηγορεί ότι προωθούν την ομοφυλοφιλία, η οποία είναι παράνομη σε 37 χώρες της Αφρικής. 
Η Ουγκάντα, η οποία οικονομικά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από διεθνείς δωρητές, έχει πληθυσμό λίγο μεγαλύτερο από 30 εκατομμύρια ανθρώπους και ανεξαρτητοποιήθηκε από την Αγγλία το 1962.

Δεν υπάρχουν σχόλια: