4.11.12

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΚΕΪ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

Ο πρώτος γκέι κυβερνήτης της Σικελίας
Κατάφερε να επιβιώσει από τρεις απόπειρες δολοφονίας που σχεδίαζε σε βάρος του η μαφία και τώρα, νικώντας και την ομοφοβία, ο Ροζάριο Κροτσέτα έγινε ο πρώτος γκέι κυβερνήτης της Σικελίας! Εκπροσωπώντας την κεντροαριστερή συμμαχία, ο Κροτσέτα νίκησε τον υποψήφιο του Μπερλουσκόνι αλλά κι εκείνον του κινήματος που έχει ιδρύσει ο κωμικός Μπέπε Γκρίγιο. 
Ως πιστός καθολικός, πάντα υποστήριζε ότι η νότια Ιταλία είναι εντυπωσιακά χαλαρή απέναντι στους ομοφυλόφιλους πολιτικούς. «Υπάρχει μεγάλος σεβασμός στο άτομο, οπότε οι άνθρωποι είναι λιγότερο ομοφοβικοί απ’ ό,τι στον Βορρά» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι το γεγονός πως εξέφρασε ανοικτά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις τον απελευθέρωσε και του επέτρεψε να καταλάβει πόσο καταπιέζεται η Σικελία από τη μαφία. 
Ως δήμαρχος της πόλης Γκέλα, ο Κροτσέτα είχε πείσει τις τοπικές επιχειρήσεις να μην πληρώνουν για προστασία από τη μαφία. Αυτό, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε την οργή των «νονών». Ενας από αυτούς, που προσέλαβε μάλιστα έναν Λιθουανό δολοφόνο για να τον βγάλει από τη μέση, έχει χαρακτηρίσει τον Κροτσέτα «π… η κομμουνιστή». Ο Κροτσέτα, που δείχνει να μην πτοείται από καμία απειλή, δεν δίστασε μάλιστα να υποστηρίξει ότι και πολλά μέλη της Cosa Nostra είναι ομοφυλόφιλοι, προσθέτοντας: «Η ιδέα ότι η μαφία είναι εκκλησία, οικογένεια και όπλα με κάνει να βάζω τα γέλια». 
Η Ιταλία έχει κι άλλον ομοφυλόφιλο κυβερνήτη, τον Νίκι Βέντολα, που κρατάει τα ηνία της Απούλια από το 2005. Αντίθετα όμως με τον Βέντολα, ο Κροτσέτα δεν βάζει σε πρώτη προτεραιότητα στην πολιτική του ατζέντα τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Ενώ ο κυβερνήτης της Απούλια δηλώνει ότι θα ήθελε να παντρευτεί τον σύντροφό του και να υιοθετήσει παιδιά, ο νέος κυβερνήτης της Σικελίας δηλώνει ότι «θα παντρευτεί τη Σικελία και τον λαό της». Φέρεται μάλιστα να είναι έτοιμος να απέχει από το σεξ, ώστε να τον απασχολούν μόνο τα προβλήματα της περιοχής του. 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (espressonews.gr, 3-11-2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια: