7.9.12

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΕΠΑΙΝΟΙ ΓΙΑ ΓΚΙΛΑΡΝΤ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΚΕΪ

Έπαινοι για Γκίλαρντ από τους γκέι
neoskosmos.com, 7/9/2012
Η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, ακύρωσε εμφάνισή της στο εθνικό συνέδριο της χριστιανικής οργάνωσης Australian Christian Lobby’s επειδή ένας από τους αξιωματούχους του φορέα υποστήριξε ότι η ομοφυλοφιλία είναι πιο επικίνδυνη από το κάπνισμα.
Η πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη δήλωση αυτή του Τζιμ Ουάλας «άστοχη» και πρόσθεσε ότι η ίδια δεν έχει θέσει στο συγκεκριμένο συνέδριο.
Απαντώντας, ο κ. Ουάλας κατηγόρησε την πρωθυπουργό ότι ενήργησε βεβιασμένα, στηριζόμενη στην παραπληροφόρηση που έκαναν τα μέσα ενημέρωσης μετά από κινητοποίηση των γκέι.
«Η απόφαση της κ. Γκίλαρντ να μην παραστεί στο συνέδριό μας, θα ερμηνευτεί ως εγκατάλειψη των χριστιανών ψηφοφόρων της» είπε ο κ. Ουάλας.
Ο αντιπολιτευόμενος Φιλελεύθερος βουλευτής, Ουόρεν Στινς, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, χαρακτήρισε «ηλίθιες» τις δηλώσεις του κ. Ουάλας και συνεχάρη την πρωθυπουργό για τη στάση της.
Ο πρώην Φιλελεύθερος πρωθυπουργός της Βικτώριας, κ. Τζεφ Κένετ, πρόσθεσε ότι η κ. Γκίλαρντ έπρεπε να πάει στο συνέδριο και να «αποστομώσει» τον κ. Ουάλας.
Διάφορες χριστιανικές οργανώσεις υποστήριξαν ότι οι δηλώσεις του κ. Ουάλας ήταν «εκτός τόπου και χρόνου» και πρόσθεσαν ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία των χριστιανών της Αυστραλίας είναι υπέρ της αναγνώρισης των γάμων των ομοφυλόφιλων, ενώ, όπως προκύπτει και από την απογραφή, το 40% των Αυστραλών γκέι που συζούν με συντρόφους τους δηλώνει «χριστιανοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: