25.9.12

GAYMERCON. ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ VIDEO GAMES

Ομοφυλόφιλη έκθεση για video games
Η ομοφυλόφιλη έκθεση για video games με...παρουσία της Electronic Arts
Μάνος Γρυπάρης - gameworld.gr
Έχει τύχει να ακούσετε σε ορισμένες περιπτώσεις να ρωτάει για πλάκα κάποιος ένα φίλο του που παίζει games "Είσαι "gamer" ή "gaymer";" Ε λοιπόν τα πράγματα σοβαρεύουν, καθώς η GaymerCon είναι γεγονός. Πρόκειται για την πρώτη LGBT έκθεση (σ.σ. Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) η οποία απευθύνεται σε πιο..."φιλελεύθερους" fans των games και της τεχνολογιας.
Η GaymerCon θα ξεκινήσει για πρώτη φορά μέσα στο 2013 και η Electronic Arts θα δώσει το παρόν. Ναι, σωστά το καταλάβατε. Η EA έχει ταχθεί στο παρελθόν υπέρ των ομοφυλόφιλων, με τις gay και λεσβιακές σκηνές στις σειρές Mass Effect και Dragon Age να έχουν συζητηθεί (αμφότερα έχουν αναπτυχθεί απ' την BioWare που ανήκει στην EA). Τώρα αποδεικνύει και επίσημα την στήριξή της με την επίσημη παρουσία της στην GaymerCon. Δεν θα είναι μόνη της όμως, καθώς ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή η ομάδα του Xbox Live και το Penny Arcade.
Ο Ginger Maseda, Talent Acquisition και Inclusion Leader της EA, δήλωσε: "Η EA πιστεύει ότι για να έχουμε καινοτομίες δεν θα πρέπει να αποκλείουμε κανέναν. Είμαστε υπερήφανοι που λαμβάνουμε μέρος σε αυτό το event". Ο Jack DeVries, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της GaymerCon πρόσθεσε: "Η EA δεν κάνει μόνο publish τα καλύτερα games παγκοσμίως, αλλά είναι και η πιο προοδευτική εταιρεία στη βιομηχανία. Είμαστε ενθουσιασμένοι και είναι τιμή μας να τους έχουμε στην GaymerCon".
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 4% του πληθυσμού των αντρών της γης είναι gay και το 2% των γυναικών λεσβίες. Η EA έχει αποφασίσει να απευθυνθεί ανοιχτά και στο συγκεκριμένο κοινό. Άραγε αυτό θα την ωφελήσει ή θα την ζημιώσει; Θυμίζουμε πάντως ότι για το 2011 ψηφίστηκε στην Αμερική ως η χειρότερη εταιρεία παγκοσμίως.
H GaymerCon θα λάβει χώρα 3-4 Αυγούστου του 2013, στο Σαν Φρανσίσκο. Η Facebook page της έχει συγκεντρώσει 3.000 εγγραφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: