12.3.12

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ EMO ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Στο στόχαστρο οι Emo και οι ομοφυλόφιλοι στο Ιράκ
protothema, 12-3-2012
Δεκάδες Ιρακινοί έφηβοι που ανήκουν στην ομάδα των Emo σκοτώθηκαν μέσα στους τελευταίους μήνες από στρατιωτικούς, οι οποίοι θεωρούν πώς είναι λάτρεις του διαβόλου, όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, πάνω από 58 έφηβοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκαν στο αντρικό φύλλο, βασανίστηκαν μέχρι θανάτου ή εκτελέστηκαν εν ψυχρώ.
Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ χαρακτήρισε πρόσφατα τους Emo ως λάτρεις του διαβόλου και φαίνεται πως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, πυροδότησε νέο κύμα βίας.
Στη χώρα, ακόμη, συνηθίζουν να θεωρούν τους Emo και ως ομοφυλόφιλους, που αν και νόμιμο, αποτελεί κοινωνικό και θρησκευτικό ταμπού.
Είναι αξιοσημείωτο, επίσης ότι οι πολιτοφύλακες στη συντηρητική γειτονιά Σιιτών της Βαγδάτης , τη Σαντρ Σίτι, έχουν διανείμει φυλλάδια με τα ονόματα των 20 νέων ανθρώπων που λένε πως θα πρέπει να τιμωρηθούν.
Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του ο σιίτης κληρικός, Μοκτάντα αλ Σαντρ, περιγράφει τους νέους Emo ως "τρελούς και ανόητους", αλλά σημειώνει πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στα πλαίσια του νόμου.
"Είναι μια μάστιγα για τη μουσουλμανική κοινωνία, και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τους εξαλείψουν μέσω των νομικών μέσων", λέει χαρακτηριστικά.
Από την άλλη, ο Μουσταφά, νεαρός Ιρακινός, δήλωσε στο BBC ότι αισθάνεται "απειλούμενος" όταν φοράει μαύρα ρούχα.
"Ο ιρακινός λαός σε κοιτάζει με άσχημο τρόπο", είπε. "Και γίνεται ακόμη χειρότερο όταν η ιρακινή ασφάλεια, για παράδειγμα, συλλαμβάνει όσους φοράνε μαύρα ρούχα ή ανήκουν σε ομάδες Emo".
Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει καταγραφεί καμία αντι-γκέι ή αντι-emo δολοφονία, εντούτοις σημείωσε ότι οι πρόσφατες δολοφονίες στη Βαγδάτη θα μπορούσαν να αποδοθούν σε εγκλήματα εκδίκησης ή σε κοινωνικούς, ποινικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.
Η διεθνής ομοφυλοφιλική και λεσβιακή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, πάραυτα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι περίπου 40 άνθρωποι που απήχθησαν, βασανίστηκαν ή σκοτώθηκαν στο Ιράκ από τον Φεβρουάριο έως σήμερα είναι αποτέλεσμα ενός "νέου κύματος βίας ενάντια στους ομοφυλοφίλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: